Over plaatsingen

Google Ad Manager 360.  Bepaalde content is mogelijk niet van toepassing op Google Ad Manager 360.

Een plaatsing is een optionele tool voor het groeperen van advertentieblokken. Een plaatsing is een verzameling van een of meer advertentieblokken waar de advertentie van een adverteerder kan worden vertoond. U kunt plaatsingen maken om advertentieblokken te identificeren die een adverteerder mogelijk wil targeten.

Veelgebruikte voorbeelden zijn onder andere een plaatsing voor alle leaderboards op uw site, een plaatsing voor alle seizoensgebonden advertentieruimten op uw site of, als u meerdere sites heeft, een plaatsing voor alle homepages in uw netwerk.

Voorbeeld

U heeft een nieuwssite. U kunt een plaatsing maken die advertentieblokken bevat voor de homepages van alle gedeelten op uw site. U kunt een andere plaatsing maken met alle advertentieblokken op pagina's met sportcontent. Beide plaatsingen kunnen het advertentieblok bevatten voor de voorpagina van het sportgedeelte.

Andere plaatsingen kunnen combinaties bevatten van advertentieblokken in de gedeelten wereldnieuws, reizen en het weer op uw site.

Houd er rekening mee dat er rapporteringsproblemen kunnen optreden als u hetzelfde advertentieblok in meerdere plaatsingen plaatst.

Plaatsingen zijn niet vereist. Maak ze als u hiermee uw voorraad kunt ordenen.

Als een uitgever plaatsingen instelt die bestaan uit Ad Exchange-tags (die worden omgezet in Ad Manager-advertentieblokken) en verzoeken genereert via Ad Exchange-tags, houdt het verkeer zich niet aan de plaatsingstargets die worden gebruikt in bepaalde regels, zoals prijzen of advertentiestijl.

Rapporteren over advertentieblokken met plaatsingen

Als u een advertentieblok in meerdere plaatsingen plaatst, worden alle plaatsingen met dat advertentieblok in order- en regelitemrapporten weergegeven als een van de plaatsingen is getarget. Hierdoor kan rapportering moeilijker te verenigen zijn, maar dit is mogelijk de eenvoudigste manier om uw voorraad te organiseren.

Voor rapportagedoeleinden kunt u speciale advertentieblokken aan plaatsingen toevoegen, hoewel ze worden uitgesloten van plaatsingsprognoses. Als u een speciaal advertentieblok aan een of meer plaatsingen toevoegt, worden regelitems die worden getarget op die plaatsing, niet weergegeven in het speciale advertentieblok tenzij dit expliciet wordt getarget.

Daarnaast moeten onderliggende advertentieblokken van het speciale advertentieblok ook expliciet worden getarget, ook als de onderliggende advertentieblokken geen speciale advertentieblokken zijn.

Hoe plaatsingen werken met advertentieblokken met onderlinge verwijzingen

• De plaatsing 'Dieren' bevat het advertentieblok 'Puppy' en het advertentieblok 'Koe'
  • De plaatsing 'Huisdieren' bevat het advertentieblok 'Puppy' en het advertentieblok 'Kitten'

Regelitem 1 target de plaatsing 'Dieren', maar niet de plaatsing 'Huisdieren'.

Als u een rapport voor regelitem 1 uitvoert, wordt naast de plaatsing 'Dieren' die is getarget, ook de plaatsing 'Huisdieren' opgenomen omdat deze het advertentieblok 'Puppy' deelt met de plaatsing 'Dieren'.

Ook al zijn de gegevens voor elke plaatsing op technisch vlak nog steeds correct, kunt u geen rapportnummers verenigen omdat de statistieken van één advertentieblok aan meerdere plaatsingen kunnen worden toegevoegd. Bekijk meer informatie over hoe plaatsingsrapporten de huidige advertentieblokkoppelingen laten zien.