Contacten van adverteerders uitnodigen om hun orders te bekijken

U kunt adverteerders uitnodigen om orders, regelitems, advertenties en rapporten voor hun campagnes te bekijken. Het toegangsniveau voor adverteerders is alleen-lezen en ze kunnen hun campagnes en rapporten dus wel bekijken, maar niet bewerken. Ze kunnen ook geen nieuwe rapporten maken die niet met ze zijn gedeeld.

Hoe contacten anders zijn dan gebruikers

Gebruikers en contacten zijn afzonderlijke entiteiten in Ad Manager.

Gebruikers kunnen inloggen op uw Ad Manager-account en de app gebruiken. De beheerder voor uw account moet een account maken en een rol toewijzen aan elke gebruiker. Alle Ad Manager-gebruikers moeten een Google-account hebben.

Contacten zijn adverteerders die u heeft uitgenodigd om orders, regelitems, advertenties en rapporten voor hun campagnes te bekijken. U kunt een profiel maken dat de contactgegevens voor elke adverteerder bevat. Als u het profiel opslaat, wordt er een uitnodiging naar het contact gestuurd. U kunt een contact alleen de eigen campagnes laten bekijken. Bovendien kan het contact de campagnes en rapporten alleen lezen en niet bewerken. Adverteerders die worden uitgenodigd om hun campagnegegevens als contact te bekijken, moeten een Google-account hebben om in te loggen en hun orders te bekijken.

Er is geen rechtstreekse methode om een contact in staat te stellen gegevens voor meerdere adverteerders te bekijken. Als u een bedrijf definieert als bureau, kunt u dit bureau en uw contact vervolgens koppelen aan afzonderlijke orders. Wanneer u het contact van het bureau uitnodigt, kan deze persoon alle orders bekijken waaraan u hem of haar heeft gekoppeld.

Adverteerders uitnodigen om hun campagnegegevens te bekijken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toegang en autorisatie en dan Contactpersonen.
  3. Selecteer het contact van een adverteerder in de lijst of maak een nieuwe.
  4. Zet de optie Contactpersoon uitnodigen om zijn of haar orders te bekijken aan.
  5. Klik op Opslaan.

Naast het versturen van een uitnodiging om orders te bekijken, moeten de contacten van een adverteerder ook expliciet worden toegevoegd aan elke order waartoe u ze toegang wilt geven.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Levering en ga naar de detailweergave van de order die u voor het contact van de adverteerder zichtbaar wilt maken.
  3. Klik in het vak Contactpersonen van adverteerder.
  4. Selecteer het gewenste contact in het dropdownmenu.
  5. Klik op Opslaan.
U kunt nieuwe contacten rechtstreeks toevoegen vanuit de detailweergave Order. Als u het extra veld Contactpersonen van adverteerder heeft toegevoegd, kunt u in het veld klikken en krijgt u de optie Een nieuw contact toevoegen. Als u op deze manier een contact toevoegt, moet u het contact nog steeds uitnodigen om orders te bekijken. Dit doet u zoals hierboven beschreven in het gedeelte Beheerder.

Adverteerders die worden uitgenodigd om hun campagnegegevens te bekijken, moeten een Google-account hebben om in te loggen en hun orders te bekijken. Als u een contact een uitnodiging stuurt en het contact 2 e-mails krijgt, heeft deze persoon hoogstwaarschijnlijk geen Google-account. In dit geval krijgt uw contact een e-mail met instructies om een Google-account te maken en vervolgens een tweede e-mail met instructies om het rapport te openen.

De gegevens die beschikbaar zijn tijdens het instellen van een contact

De hoeveelheid gegevens waartoe uw contact toegang heeft, is afhankelijk van de fase van het configuratieproces:

• Als u een nieuw contact maakt, krijgt deze persoon per e-mail een uitnodiging. Als de persoon de uitnodiging accepteert, wordt hij of zij omgeleid naar het Ad Manager-account. Het nieuwe contact krijgt echter pas orders te zien, wanneer deze expliciet met hem of haar zijn gedeeld.
  • Wanneer u een contact als ontvanger van een rapport toevoegt en u het rapport uitvoert, krijgt het contact een link naar het rapport, maar geen bestand als bijlage, zolang het contact de uitnodiging nog niet heeft geaccepteerd. Het contact moet op de link klikken om de uitnodiging te accepteren en het rapport te bekijken.
  • Als een gepland rapport wordt uitgevoerd, maar het contact de uitnodiging nog niet heeft geaccepteerd, ontvangt deze persoon een e-mail met een link naar het rapport, maar geen bestand als bijlage. Zodra het contact de uitnodiging accepteert, wordt het geplande rapport uitgevoerd en krijgt het contact een tweede e-mail, dit keer met het bijgevoegde rapport.

Waartoe contacten toegang hebben

Contacten die u uitnodigt voor Ad Manager, hebben alleen-lezen toegang tot de volgende functies:

• Orders
  • Regelitems, waaronder:
    • Weergaveperioden
    • Kostentype
    • Kosten
    • Totale kosten
    • Geboekte hoeveelheid
    • Weergegeven hoeveelheid
    • Weergaveaanduiding

Uw contacten kunnen geen campagnes of rapporten bewerken of nieuwe rapporten maken die niet met ze zijn gedeeld.

Als u een rapport met een adverteerder deelt, heeft de adverteerder niet automatisch toegang tot de orders en regelitems. Adverteerders kunnen hun campagnegegevens alleen bekijken als u die orders specifiek met hen deelt.
Sommige Ad Manager-klanten hebben partnerbeheer geactiveerd in hun omgeving. Dit geldt ook voor klanten van Video-oplossingen. Als u partnerbeheer heeft geactiveerd en Ad Manager-beheerder bent, kunt u het gedeelte Financiën zien. Deze klanten hebben extra typen bedrijven (partners). Contacten die bij partners horen, kunnen worden uitgenodigd om de partnerportal te bekijken, net als contacten van adverteerders kunnen worden uitgenodigd om orders te bekijken.