Een reeks advertentiemateriaalitems rouleren in een regelitem

Soms willen adverteerders een set advertentiemateriaalitems achter elkaar in hetzelfde advertentieblok laten zien. Dit wordt 'storyboarding' genoemd. Hiermee kan de adverteerder de ervaring regelen die een gebruiker heeft met meerdere weergaven van een advertentiecampagne. Gebruik de functie voor opeenvolgende roulatie van advertentiemateriaal om een storyboard te maken en opeenvolgende advertentiemateriaalitems te regelen.

Geschiktheid voor opeenvolgende roulatie

Regelitems die opeenvolgende roulatie gebruiken, kunnen alleen worden weergegeven aan gebruikers die ID's (zoals DoubleClick-cookies of advertentie-ID's (Apple-IDFA's/Android-AdID's)) accepteren. Dit komt omdat de advertentieserver ID's gebruikt om te bepalen welke regelitems en welk advertentiemateriaal een bepaalde gebruiker eerder heeft gezien. Gebruikers die geen ID's accepteren, krijgen geen regelitems te zien waarvoor opeenvolgende roulatie wordt gebruikt.

Bovendien kan opeenvolgende roulatie niet worden gebruikt met niet-gepersonaliseerde advertenties.

Aan de slag

Een opeenvolgende roulatie van advertentiemateriaal maken:

1. Selecteer Slechts één in de lijst 'Advertenties weergeven' op het tabblad 'Instellingen' van het regelitem.

2. Selecteer Opeenvolgend in de lijst 'Advertenties rouleren'.

3. Upload de advertentiemateriaalitems die u wilt weergeven tijdens de roulatie. U kunt ook advertentiemateriaalitems gebruiken die al zijn geüpload voor de andere regelitems van de adverteerder.

Een roulatie kan tot 80 advertentiemateriaalitems bevatten gedurende de gehele levensduur. Dit omvat advertentiemateriaalitems die zijn verwijderd uit het regelitem.

4. Klik op het tabblad 'Advertenties' van het regelitem op elk volgnummer om de advertentievolgorde van de advertentiemateriaalitems in de roulatie te wijzigen (optioneel).

5. Stel een frequentielimiet voor de roulatie in (optioneel).

Als u advertentiemateriaalitems toevoegt of verwijdert, kunnen de volgnummers van de andere advertentiemateriaalitems in een roulatie worden gewijzigd. Wanneer u advertentiemateriaal toevoegt aan of verwijdert uit een reeks, moet u de volgnummers altijd controleren om ervoor te zorgen dat de advertentiemateriaalitems in de gewenste volgorde staan.

Problemen met opeenvolgende roulatie oplossen

Opeenvolgende roulatie werkt niet correct als advertentiemateriaal waarvoor roulatie is ingesteld, niet kan worden geleverd aan de vertoning. Wanneer advertentiemateriaal in de volgorde geen advertentieruimte kan vullen, wordt de weergave van het regelitem gestopt tot de volgende periode begint. Dit komt omdat advertentiemateriaalitems in een opeenvolgende roulatie precies in de opgegeven volgorde moeten worden weergegeven. Enkele van de meest voorkomende problemen worden hieronder vermeld.

Frequentielimietlabels: Als een frequentielimietlabels is toegepast op een van de advertentiemateriaalitems in de roulatie en deze limiet wordt bereikt, wordt de weergave van het regelitem gestopt tot de volgende periode begint. Als u bijvoorbeeld vier advertentiemateriaalitems heeft en het eerste advertentiemateriaalitem de bijbehorende frequentielimiet bereikt, gaat het regelitem door naar advertentiemateriaalitems 2, 3 en 4. Wanneer het regelitem probeert advertentiemateriaal 1 opnieuw weer te geven, wordt de weergave gestopt omdat advertentiemateriaal 1 niet meer beschikbaar is.

Advertentiemateriaalitems van verschillende formaten: Als advertentiemateriaal in de volgorde vanwege het formaat niet geschikt is voor weergave in de advertentieruimte, wordt de weergave van het regelitem gestopt tot de volgende periode begint.

Advertentiemateriaalitems met verschillende perioden: De roulatie van advertentiemateriaal werkt alleen gedurende een periode waarin alle advertentiemateriaalitems in de reeks geschikt zijn voor weergave.

Targeting op advertentiemateriaalniveau: Als targeting op advertentiemateriaalniveau wordt gebruikt in een regelitem, werkt roulatie niet, tenzij alle advertentiemateriaalitems in een reeks geschikt zijn voor levering aan de reeks vertoningen.

Hoe opeenvolgende roulatie van invloed is op de weergave van advertentiemateriaal en regelitems

In regelitems met opeenvolgende roulaties wordt het eerste advertentiemateriaalitem het vaakst weergegeven, omdat niet alle gebruikers een regelitem meerdere keren te zien krijgen. Elk daaropvolgend advertentiemateriaalitem wordt minder vaak weergegeven dan de voorgaande advertentiemateriaalitems, omdat meer gebruikers het regelitem twee keer dan drie keer te zien krijgen, enzovoort.

Met opeenvolgende roulaties wordt niet beperkt hoe vaak het regelitem kan worden vertoond aan elke gebruiker. Zodra de reeks is voltooid, wordt deze gewoon opnieuw gestart. Als uw regelitem bijvoorbeeld drie advertenties heeft en het regelitem vijf keer wordt vertoond aan een gebruiker, ziet de gebruiker Advertentie 1, Advertentie 2, Advertentie 3 en vervolgens Advertentie 1 en Advertentie 2 wanneer de reeks wordt herhaald.