Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

PPID activeren voor programmatic

Als PPID is aangezet, kan deze worden gebruikt door programmatic vraag van Google om frequentielimieten voor kopers en op interesses gebaseerde advertentiepersonalisatie voor programmatic verkeer te ondersteunen als er geen cookies van derden of apparaat-ID's van Ad Manager beschikbaar zijn. Zo kan de programmatic opbrengst van de uitgever toenemen, terwijl de activiteitstracking van gebruikers alleen wordt beperkt binnen hetzelfde Ad Manager-netwerk:

• Voordat Ad Manager PPID's deelt met Google-vraag, worden ze omgezet in gepartitioneerde ID's per uitgever, zodat gebruikers niet kunnen worden geïdentificeerd op de sites en in de apps van andere uitgevers.
  • U kunt uw gegevens (waaronder first-party gegevens) sturen naar de door u gekozen externe bieders met behulp van beveiligde signalen.

Volg deze stappen om PPID voor programmatic aan te zetten:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Weergave en daarna op Instellingen voor vraagkanalen.
  3. Klik onder Uitgeversgegevens delen op Door de uitgever verstrekte ID's (PPID) voor programmatic.
  4. Zet de schakelaar op Aan Aanzetten als u PPID voor programmatic wilt aanzetten voor een vraagkanaal
  5. Klik op Opslaan.