Veelgestelde vragen over contenttoewijzing

Hieronder staan antwoorden op veelgestelde vragen over contenttoewijzing.

Overzicht van veelgestelde vragen

Wat is contenttoewijzing?

Met contenttoewijzing kunt u contextueel relevante advertenties aan gebruikers tonen en zorgen dat advertenties worden geplaatst bij content die geschikt is voor uw adverteerders. Als u meer adverteerders de mogelijkheid geeft om veilig op uw voorraad te bieden, kunt u uw opbrengst maximaliseren.

Wat zijn de voordelen van contenttoewijzing?

Als uitgever kunt u door contenttoewijzing potentieel meer opbrengst verdienen omdat advertenties voor gebruikers relevanter worden, waardoor adverteerders mogelijk vaker op uw voorraad bieden. Bovendien kan de merkveiligheid voor uw adverteerders toenemen, zodat meer adverteerders veilig op uw voorraad kunnen bieden.

Voor uw adverteerders kunnen de advertentieprestaties door contenttoewijzing beter worden omdat relevantere advertenties in mobiele apps worden geplaatst. Door te voorkomen dat advertenties naast ongeschikte content worden getoond, neemt ook de merkveiligheid voor adverteerders toe.

Uw gebruikers krijgen door contenttoewijzing een betere gebruikerservaring omdat er relevantere advertenties aan hen worden getoond.

Hoe werkt contenttoewijzing?

Met contenttoewijzing kunt u 1 of meer URL's (maximaal 4) doorgeven die overeenkomen met wat er in uw app wordt getoond. Google crawlt de bijbehorende webpagina's en gebruikt deze gegevens om meer inzicht in de app-content te krijgen.

Welke advertentie-indelingen worden ondersteund?

Alle indelingen worden technisch ondersteund. Maar sommige indelingen zijn makkelijker toe te wijzen dan andere. U hoeft Google alleen de content-URL's te geven die een complete, nauwkeurige toewijzing van alle content rondom een advertentieplaatsing tonen.

Onze voorbeeldimplementaties geven aan hoe u verschillende indelingen toewijst.

Verbetert contenttoewijzing de prestaties van al mijn advertentieblokken?

Nee. Contenttoewijzing is alleen van invloed op de prestaties van toegewezen advertentieblokken. Als u bijvoorbeeld 2 identieke advertentieblokken heeft (1 met contenttoewijzing en 1 zonder), presteert alleen het advertentieblok met contenttoewijzing beter.

Welk type content wordt niet ondersteund voor contenttoewijzing?

De volgende typen content worden niet ondersteund voor contenttoewijzing:
  • Privécontent (bijvoorbeeld privéchats en chatfuncties)
  • Realtime content (bijvoorbeeld livestreaming)

Veelgestelde vragen over implementatie

Moet ik aanwezig zijn op het web om contenttoewijzing te kunnen gebruiken?

Nee. U hoeft niet aanwezig te zijn op het web om contenttoewijzing te gebruiken. U hoeft alleen maar URL's te maken die toegankelijk zijn voor onze crawler voor AdMob of Ad Manager. De content moet in de HTML-indeling worden weergegeven, maar hoeft niet aantrekkelijk te zijn. U kunt gewoon een screenshot van de content rondom de advertentie uploaden.

U kunt uw doorgegeven URL's ook met een wachtwoord beveiligen om te zorgen dat alleen Google toegang heeft tot de onderliggende webcontent. Deze hoeft niet beschikbaar te zijn voor uw gebruikers.

Moeten URL's aantrekkelijk zijn?

URL's hoeven niet aantrekkelijk te zijn en u hoeft niet actief en openbaar aanwezig te zijn op het web. Mits de URL de HTML-indeling heeft en door Google kan worden gecrawld, kunt u afbeeldingen, video's en zelfs screenshots van uw app doorgeven.

De URL's hoeven niet aantrekkelijk te zijn, maar moeten helemaal en nauwkeurig overeenkomen met de content in uw app.

Ik wil mijn content niet hosten via openbaar toegankelijke URL's. Wat moet ik doen?

Met de functie URL-wachtwoordbeveiliging voor AdMob of Ad Manager kunt u zorgen dat alleen u en de crawler van Google toegang hebben tot de onderliggende content.
Ontdek meer informatie over hoe u webcontent die na inloggen beschikbaar is, gebruikt voor contenttoewijzing in apps voor AdMob en Ad Manager.

Ik heb een privacybeleid voor mijn gebruikers. Hoe werkt dit met contenttoewijzing?

Als u een privacyovereenkomst met uw gebruikers heeft om bepaalde informatie over hen niet te delen, zorgt u dat u deze informatie niet doorgeeft in uw URL's voor contenttoewijzing.

Het is uw verantwoordelijkheid om de privacyovereenkomst die u met uw gebruikers bent aangegaan, te volgen. Vanuit het perspectief van Google verwijst PII naar informatie die afzonderlijk kan worden gebruikt om een individuele gebruiker te identificeren die de betreffende advertentie bekijkt.

Voor contenttoewijzing is een complete, nauwkeurige toewijzing vereist van alle content rondom een advertentieblok. Maar het is uw verantwoordelijkheid te zorgen dat de content die u naar Google stuurt, voldoet aan de privacyovereenkomst die u heeft met uw gebruikers.

U kunt PII (bijvoorbeeld: complete namen, e-mailadressen, geolocatieparameters) verwijderen uit de content-URL's die u naar Google stuurt. We vereisen een complete, nauwkeurige toewijzing van app-content, maar alles wat als PII wordt beschouwd, kan worden verwijderd of vervangen door een unieke ID voordat er content-URL's naar Google worden gestuurd.

Meer informatie over inzicht in PII in de contracten en het beleid van Google voor AdMob en Ad Manager

Kan ik een URL van derden sturen?

Ja, mits de content die in de URL's wordt doorgegeven, overeenkomt met de app-content (complete, nauwkeurige toewijzing). Zelfs als u niet de eigenaar bent van de doorgegeven content, moet deze voldoen aan het Google-beleid voor uitgevers. Als de site van derden die u in contenttoewijzing doorgeeft het beleid schendt, kan er een beleidsschending worden vastgesteld voor uw app.

Kan ik XML of json gebruiken in mijn URL's?

Nee. Onze crawler ondersteunt op het moment HTML. Hoewel de content in de HTML-indeling moet worden weergegeven, hoeft deze niet aantrekkelijk of openbaar te zijn. Het belangrijkste is dat de getoonde content een complete, nauwkeurige weergave is van de werkelijke app-content.

Is contenttoewijzing van invloed op verschillende versies van mijn app?

Nee. Contenttoewijzing is alleen van invloed op de nieuwste versie van de app waarin contenttoewijzing correct is geïmplementeerd. Gebruikers met oudere versies van de app zien geen advertenties die zijn verbeterd door contenttoewijzing.

Ik gebruik een prefetch-mechanisme in mijn advertentieverzoeken. Werkt dat met contenttoewijzing?

Ons verificatiesysteem kan op het moment niet consistent verifiëren of de content rondom een advertentie overeenkomt met content-URL's als een uitgever een prefetch-advertentiemechanisme gebruikt. Als u niet zeker weet welke content er precies naast een advertentieblok staat wegens uw prefetch-mechanisme, raden we u aan ALLE potentiële content te sturen als deel van uw content-URL's.

Ad Manager-contenttoewijzing

Kan ik contenttoewijzing gebruiken op mijn website?

We raden contenttoewijzing aan voor dynamische content op websites, zoals aangepaste home-feeds voor ingelogde gebruikers.

Kan ik contenttoewijzing gebruiken in mijn mobiele apps en in mobiele web-apps?

Contenttoewijzing moet worden gebruikt voor alle advertenties in systeemeigen mobiele apps die zijn ontworpen voor specifieke platforms (zoals iOS en Android), zodat de nauwkeurigste content wordt weergegeven.

Mobiele web-apps worden geopend in de browser. Op de meeste pagina's in mobiele web-apps kunnen we automatisch content rondom advertenties kopiëren om advertenties zo goed mogelijk weer te geven. Hoewel mobiele web-apps lijken op mobiele apps en bijna op dezelfde manier werken, bestaan ze alleen online. Voor content van dynamische mobiele web-apps, zoals aangepaste home-feeds voor ingelogde gebruikers, gebruikt u contenttoewijzing.

Hoe zit het met progressive web-apps?

Als u een progressive web-app heeft gemaakt die in de browser wordt gebruikt, maar ook offline kan werken en die functies heeft die vergelijkbaar zijn met functies in systeemeigen apps, moet u contenttoewijzing gebruiken voor alle advertentieblokken in de app.

Hoe werkt contenttoewijzing met targeting?

Met targeting kunt u bepalen hoe en waar uw advertenties worden weergegeven om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de doelen van adverteerders en gebruikers. Met contenttoewijzing kunt u meer gegevens verstrekken over uw app-content. Targeting en contenttoewijzing werken samen om de meest relevante advertenties aan uw gebruikers weer te geven.

Targeting wordt niet overschreven door informatie die wordt gevonden in contenttoewijzing of door targeting naar de webpagina-URL.