De beheeroptie voor gegevensverzameling en advertenties op basis van interesse instellen voor advertentievraag van Google

Met de beheeroptie voor gegevensverzameling en advertenties op basis van interesse kunt u beheren hoe Google (Google Ads, Display & Video 360) gegevens kan gebruiken om gepersonaliseerde advertenties op basis van interesse te tonen.

Als de beheeroptie aanstaat, kan Google gegevens gebruiken om advertenties op basis van interesse te tonen en gebruikersprofielen voor deze advertenties op basis van interesse samen te stellen en te updaten.

Opmerking: Deze beheeroptie is ook van toepassing op door de koper ingestelde demografische en op interesses gebaseerde targeting, zoals affiniteitslijsten.

Hoe het werkt

Als u gegevensverzameling en advertenties op basis van interesse toestaat, kan de advertentievraag van Google (Google Ads, Display & Video 360) het volgende doen:

• Gebruikersactiviteiten op uw sites verzamelen via advertentieverzoeken, klikken en conversies.
  • Gebruikersprofielen samenstellen en daarna advertenties op basis van interesse weergeven.

Als u gegevensverzameling en advertenties op basis van interesse niet toestaat, mag advertentievraag van Google (Google Ads, Display & Video 360) geen gebruikersprofielen samenstellen op basis van gegevens van advertentiegerelateerd verkeer op uw sites en gebruikt Google geen bestaande profielen om advertenties op basis van interesse weer te geven.

Opmerking: Als advertentievraag van Google gebruikersprofielen wil gebruiken voor advertenties op basis van interesse, moeten uitgevers gegevens bijdragen aan het maken van deze gebruikersprofielen voor meerdere sites. Met deze beheeroptie kunnen uitgevers zich aanmelden om zowel gegevens bij te dragen als bestaande profielen te gebruiken voor advertenties op basis van interesse of zich afmelden voor het bijdragen van gegevens aan gebruikersprofielen en het gebruik hiervan voor advertenties op basis van interesse.

Uw instelling voor gegevensverzameling en advertenties op basis van interesse updaten

De instelling voor gegevensverzameling en advertenties op basis van interesse is standaard toegestaan voor advertentievraag van Google. Zo wijzigt u deze instelling:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Weergave en daarna op Instellingen voor vraagkanalen.
  3. Klik onder Gegevensgebruik en personalisatie op Gegevensverzameling en advertenties op basis van interesse en kies een optie:
    • Zet de schakelaar op Aan Aanzetten als u gegevensverzameling en advertenties op basis van interesse wilt toestaan voor de advertentiebron voor Bieden. Dit is de standaardinstelling.
    • Zet de schakelaar op Uit Uitzetten als u gegevensverzameling en advertenties op basis van interesse niet wilt toestaan voor de advertentiebron voor Bieden.
  4. Klik op Opslaan.

Wat gebeurt er als u gegevensverzameling uitzet?

• Voor advertentievraag van Google verbiedt deze optie Google ook om gebruikersprofielen samen te stellen of te updaten en om bestaande profielen te gebruiken om advertenties op basis van interesse te tonen.
  • Het aantal advertenties dat concurreert om weergave in uw voorraad kan afnemen, wat uw potentiële inkomsten kan verlagen.