Advertentieopbrengst op vertoningsniveau gebruiken

U kunt gegevens checken over de advertentieopbrengst op vertoningsniveau. Deze gegevens kunnen u helpen met het volgende:

• Gebruikersacquisitie evalueren en optimaliseren, leren hoe u budgetten voor gebruikersacquisitie effectief instelt, gebruikers opnieuw targeten of vergelijkbare gebruikers binnenhalen, en inkomsten genereren evalueren en optimaliseren.
  • De gemiddelde CPM checken voor een nauwkeurigere berekening van de lifetime value (LTV) van gebruikers.
  • Analyses van business intelligence uitvoeren.

Hoe het werkt

Nadat een advertentie is getoond, stuurt Ad Manager een geschatte, een door de uitgever verstrekte of een exacte waarde (afhankelijk van het winnende advertentietype) terug voor de vertoning. U kunt deze gegevens gebruiken in uw interne systemen of andere tools van derden om meer inzicht te krijgen in de gebruikersactiviteit.

De SDK voor mobiele advertenties van Google biedt een nieuwe API om naar deze pingbacks te luisteren. Na ontvangst van een pingback wordt de aangepaste code van de uitgever uitgevoerd. De aangepaste code kan dan gegevens doorsturen naar uw analysetools. Hier volgt een overzicht:

• Pings voor advertentieopbrengst op vertoningsniveau gaan rechtstreeks naar de SDK.
  • De pings kunnen dan worden vastgelegd door een door de uitgever geïmplementeerde listener-functie.
  • Uitgevers kunnen de gegevens daarna doorsturen naar hun business intelligence-tools (BI).

Houd er rekening mee dat USD altijd wordt gebruikt als valuta voor advertentieopbrengst op vertoningsniveau.

Over de precisieniveaus voor advertentiewaarden

In de volgende tabel vindt u de beschikbare precisieniveaus:

Precisieniveau Wat dit betekent
Nauwkeurig

De exacte waarde die voor de advertentie is betaald. Dit is alleen beschikbaar voor Ad Exchange, advertentiebronnen voor Bieden en programmatic transacties. Als Ad Manager geen exacte waarde kan bieden voor de advertentiebron voor Bieden, wordt de precisie geschat.

Opmerking: We verwachten dat de geschatte advertentieopbrengsten en de werkelijke waarden binnen een bereik van 10% liggen.

Geschat

Een geschatte advertentiewaarde op basis van de verzamelde gegevens.

Als u de inloggegevens voor de advertentiebron voor uw advertentiebronnen van derden heeft ingevoerd in waterfall-bemiddeling, gebruikt Ad Manager een gemiddelde op basis van historische gegevens om de waarde te schatten.

Opmerking: We verwachten dat de geschatte advertentieopbrengsten en de werkelijke waarden binnen een bereik van 10% liggen.

Door uitgever verstrekt De door de uitgever verstrekte advertentiewaarde is de handmatige CPM die is ingevoerd voor uw standaard-, sponsorings- en resterende regelitems en waterfall-advertentiebroninstantie in een bemiddelingsgroep. Als u de inloggegevens voor de advertentiebron of de toewijzingsgegevens voor het advertentieblok niet heeft opgegeven of als Ad Manager niet voldoende gegevens kan verzamelen om de advertentiewaarde voor de advertentiebron van derden te schatten, wordt de handmatige eCPM gebruikt die u heeft opgegeven.
Onbekend

Onbekend wordt gebruikt als er geen gegevensbronnen beschikbaar zijn voor Ad Manager om een opbrengstwaarde te berekenen.

Dit gebeurt voor advertentiebronnen voor Bieden waarvoor Ad Manager een geschatte opbrengstwaarde biedt als er niet genoeg gegevens zijn om deze te berekenen.

Aan de slag

Voer de volgende stappen uit als u advertentieopbrengst op vertoningsniveau wilt gebruiken:

1. Zorg ervoor dat u de minimaal vereiste versie van de SDK voor mobiele advertenties van Google gebruikt:
  2. Zet advertentieopbrengst op vertoningsniveau aan in uw Ad Manager-account:
    1. Log in bij Google Ad Manager.
    2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen.
    3. Scroll onder Netwerkinstellingen omlaag naar Instellingen voor video en mobiel.
    4. Zet de schakelaar naast Advertentieopbrengst op vertoningsniveau op Aan Aanzetten.
    5. Klik op Opslaan.
  3. Implementeer de handler voor betaalde gebeurtenissen in uw app. Volg de instructies voor Android, iOS of Unity.

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik gegevens over advertentieopbrengst op vertoningsniveau gebruiken?

Met advertentieopbrengst op vertoningsniveau ziet u de totale opbrengst en het totale aantal vertoningen. De totale opbrengst is de som van de ad_value van alle advertentieopbrengst-gebeurtenissen op vertoningsniveau ('betaalde gebeurtenissen' in de SDK-API). Afhankelijk van wat u verzamelt via de SDK, kunt u deze gegevens bekijken op basis van advertentiebron, advertentieblok, advertentie-indeling, enzovoort.
Opmerking: Als u wilt bepalen welke advertentiebron een specifieke betaalde gebeurtenis heeft geactiveerd, gebruikt u de methode MediationAdapterClassName() voor een van de advertentie-indelingen. Meer informatie over bemiddelingstests voor Android, iOS en Unity
Het totale aantal vertoningen is het aantal LTV-pingbackgebeurtenissen. Zorg ervoor dat u gebeurtenissen met een ad_value van 0 opneemt om onderrapportage te voorkomen.

Waarom wijken de gegevens af?

Er kan een zekere mate van verschil worden verwacht met de advertentieopbrengst op vertoningsniveau voor Ad Manager en netwerken van derden. Afhankelijk van uw berekening kan de vergelijking van de advertentieopbrengstgegevens op vertoningsniveau met uw Ad Manager-rapporten of een andere gegevensbron variëren. Zorg ervoor dat u geen gebeurtenisfilters heeft toegepast wanneer u gegevens voor advertentieopbrengst op vertoningsniveau verzamelt en de LTV berekent.
Verschillen in waarden met het precisieniveau Geschat kunnen diverse oorzaken hebben:
  • Wijzigingen in minimumwaarden en eCPM-schommelingen: Waarden met het precisieniveau Geschat worden berekend met een gemiddelde dat is gebaseerd op historische gegevens. Daardoor kunnen wijzigingen in de minimumwaarden van advertentieblokken of andere CPM-schommelingen leiden tot overschatting of onderschatting.
  • Nieuwe advertentiebroninstanties: Als optimalisatie aanstaat, kan het tot 5 dagen duren voordat Ad Manager gegevens genereert voor een nieuwe advertentiebroninstantie. In de tussentijd wordt het precisieniveau 'Door uitgever verstrekt' gebruikt.
Verschillen in waarden met het precisieniveau Door uitgever verstrekt worden mogelijk veroorzaakt doordat de handmatige eCPM en de minimumwaarden van advertentieblokken van derden niet overeenkomen.
Als u handmatige eCPM gebruikt in de bemiddelingswaterfall, wordt deze eCPM-waarde gebruikt om de gegevens van advertentieopbrengst op vertoningsniveau te berekenen. Als deze eCPM voornamelijk wordt gebruikt om instanties van waterfall-advertentiebronnen te bestellen of als deze niet overeenkomt met de minimumwaarden van advertentieblokken van een externe partij, kan dit leiden tot verschillen, omdat de handmatige eCPM niet overeenkomt met de werkelijke CPM's die de externe partij levert.
We raden u aan de inloggegevens voor de waterfall-advertentiebronnen in te voeren zodat Ad Manager de eCPM-waarde kan schatten en verschillen kan verminderen.
Ook kan Ad Manager filteren op ongeldig verkeer toepassen nadat de vertoning is weergegeven. In die gevallen kunt u verschillen zien tussen wat wordt weergegeven in Ad Manager-rapportage en de gegevens die zijn vastgelegd via de Data API voor advertentieopbrengst op vertoningsniveau voordat het filter wordt toegepast.

Waarom is de waarde van ad_value '$0'?

Ad Manager rapporteert een waarde van $0 als er geen gegevensbronnen beschikbaar zijn waarmee Ad Manager de opbrengst kan berekenen. De precisie wordt in die gevallen gerapporteerd als Onbekend.
Dit gebeurt voor advertentiebronnen voor Bieden waarvoor Ad Manager een geschatte opbrengstwaarde biedt als er niet genoeg gegevens zijn om deze te berekenen.