De kaart Identity-inzichten verkennen

De kaart Identity-inzichten geeft u inzicht in hoe het verlies van ID's van derden en de introductie van first-party ID's van invloed kunnen zijn op uw opbrengst en voorraad.

Controleer de kaart voor inzichten over:

• Hoe de dekking van uw advertentieverzoeken verschilt tussen de verschillende ID-typen
  • De gevolgen van privacybeperkingen voor uw algehele prestaties

De inzichten van de kaart hebben betrekking op first-party ID's en ID's van derden. De Protected Audience API (voorheen FLEDGE), de Topics API en beveiligde signalen zijn niet opgenomen.

Overzicht

Op de kaart staan alle ID-typen die aanwezig zijn in advertentieverzoeken en of personalisatie mogelijk was. Houd er rekening mee dat de opbrengstgegevens in de kaart historisch zijn en geen prognose vormen van de toename van de opbrengst.

U kunt wisselen tussen 2 weergaven op de kaart: Aandeel van advertentieverzoeken en Aandeel van vertoningen of opbrengst.

Over de weergave Aandeel van advertentieverzoeken

U kunt nagaan welke ID-typen (ID's van derden, PPID's of first-party ID's) aanwezig waren in advertentieverzoeken en of deze konden worden gebruikt voor personalisatie.

U kunt deze weergave ook gebruiken om te achterhalen voor welk percentage van het verkeer ID's ontbreken en het verkeer niet kan worden gepersonaliseerd. De aanwezigheid en personalisatiestatus van de ID wordt aangegeven als Actief, Beperkt of Ontbrekend.

De kaart Identity-inzichten op het homepage-dashboard Overzicht in Ad Manager

• Bekijk de dekking van advertentieverzoeken voor 3 ID-typen:
  • Splits gegevens uit op basis van 4 belangrijke dimensies:
    • Besturingssysteemcategorie
    • Browsercategorie
    • Apparaatcategorie
    • Continent
  • Controleer de diagrammen voor elke statistiek:
    • Een uitsplitsing per vraagkanaal
    • Een uitsplitsing van de dekking van advertentieverzoeken in de loop van de tijd
Over de weergave Aandeel van vertoningen of opbrengst

Met deze weergave kunt u de ID- en personalisatiedekking voor uw voorraad controleren op basis van het aandeel vertoningen of opbrengst.

Controleer het ID-type dat is gebruikt of naar kopers is gestuurd als personalisatie was toegestaan, of ga na of personalisatie was beperkt of niet beschikbaar was.
The "Share of impressions or revenue" view of the Identity insights card on the Overview Home  dashboard in Ad Manager

• Bekijk de vertonings- of opbrengstdekking per ID-type als personalisatie is toegestaan:
    • Omvat ID's van derden, PPID en first-party ID's
  • Ga na of personalisatie beperkt of niet beschikbaar was met de volgende statussen:
    • Geen personalisatie: Personalisatie was niet mogelijk, maar er is een ID gekozen voor andere doeleinden, zoals frequentielimieten. Deze classificatie wordt uitgefaseerd ten gunste van 'niet-personaliseerbare ID's' en 'personalisatie beperkt'. Toont alleen gegevens van vóór 16 april 2024.
    • Niet-personaliseerbare ID's: Er was een ID aanwezig die niet kan worden gebruikt voor personalisatie. Andere toepassingen, zoals frequentielimieten, waren mogelijk.
    • Personalisatie beperkt: Er was een ID aanwezig, maar personalisatie was niet mogelijk vanwege een weergavebeperking. Andere toepassingen, zoals frequentielimieten, waren mogelijk.
    • Geen ID: Er was geen ID beschikbaar.
  • Het percentage vertoningen of opbrengst uitsplitsen op basis van 5 belangrijke dimensies:
    • Besturingssysteemcategorie
    • Browsercategorie
    • Apparaatcategorie
    • Continent
    • Aanvraagkanaal
  • Controleer de diagrammen voor elke statistiek:
    • De diagrammen tonen het ID-type of de personalisatiestatus voor de vertonings- en opbrengstdekking in de loop van de tijd.
    • Plaats de cursor op een diagram om resultaten te bekijken op datum en percentage.

Houd er rekening mee dat de opbrengstgegevens in de kaart historisch zijn en geen prognose van de toename van de opbrengst.

De kaart gebruiken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Voeg op het homepage-dashboard Overzicht de kaart Identity-inzichten toe.(Help me add a data card)
  3. Selecteer rechtsboven in de kaart de weergave Aandeel van advertentieverzoeken of Aandeel van vertoningen of opbrengst.

In de weergave Aandeel van advertentieverzoeken

1. Klik onder 'Selecteer ID-type(n) om de dekking van advertentieverzoeken te bekijken' op de ID-typen die u wilt controleren.
  2. Klik onder Dimensies op de dimensies die u in de uitsplitsing wilt opnemen.
  3. Voeg een filter toe om de dimensies verder uit te splitsen.
  4. Als u gedetailleerde diagrammen wilt bekijken, klikt u in een tabelrij op Uitvouwen.
  5. Controleer het diagram met de personalisatiestatus per aanvraagkanaal.
    Plaats de cursor op het diagram voor percentages.
  6. Controleer het diagram voor de dekking van advertentieverzoeken in de loop van de tijd.
    Het tijddiagram komt overeen met de periode die is geselecteerd op het homepage-dashboard Overzicht. Plaats de cursor op het diagram voor percentages op datum. Meer informatie over deze weergave
    Voorbeeld

Stel dat u wilt begrijpen welk deel van uw verkeer zou kunnen zijn gepersonaliseerd door andere ID-typen dan ID's van derden. In de weergave Aandeel van advertentieverzoeken selecteert u PPID en First-party ID's om uitsplitsingen voor dat gedeelte van uw verkeer te controleren.

Als u wilt weten hoeveel van uw verkeer alleen via PPID's kan worden gepersonaliseerd, selecteert u alleen PPID.

In de weergave Aandeel van vertoningen of opbrengst

1. Selecteer naast Weergave selecteren de optie Aandeel van vertoningen of Opbrengstaandeel.
  2. Klik naast Dimensie op de dimensies die u in uw uitsplitsing wilt opnemen.
  3. Voeg een filter toe om de dimensies verder uit te splitsen.
  4. Als u gedetailleerde diagrammen wilt bekijken, klikt u in een tabelrij op Uitvouwen.
    In het diagram worden de vertonings- of opbrengstdekking uitgesplitst op ID-type of personalisatiestatus.
  5. Plaats de cursor op het diagram om de procentuele uitsplitsing op datum te bekijken.
    Het tijddiagram komt overeen met de periode die is geselecteerd op het homepage-dashboard Overzicht. Meer informatie over deze weergave
    Voorbeeld
    Stel dat u inzicht wilt in het percentage vertoningen per ID-type dat wordt gebruikt voor personalisatie voor een specifieke dimensie, zoals Apparaatcategorie.

Selecteer de weergave Aandeel van vertoningen, klik op de dimensie Apparaatcategorie en controleer de overzichtsdiagrammen voor elk resultaat.

Veelgestelde vragen

Wat geven de personalisatiestatussen aan?

• Actief: Er was een gebruikers-ID aanwezig en beschikbaar voor personalisatie.
  • Beperkt: Er was een gebruikers-ID aanwezig, maar het gebruik ervan is beperkt. Deze instelling kan niet worden gebruikt voor personalisatie, maar frequentielimieten zijn mogelijk wel toegestaan.
  • Ontbreekt: Er was geen gebruikers-ID aanwezig.

Waarom wordt bij de meeste van mijn advertentieserververtoningen 'Niet-gepersonaliseerde ID' weergegeven?

Niet-programmatic advertentieserverkanalen kunnen alleen worden gepersonaliseerd via overeenkomsten met gebruikerslijsten, waarbij PPID's en ID's van derden worden gebruikt.

Als er geen overeenkomst met de gebruikerslijst is, is het ID-type waarschijnlijk 'Niet-gepersonaliseerde ID'. Dit betekent dat er een ID aanwezig was, maar dat die alleen kon worden gebruikt voor toepassingen die geen personalisatie bevatten, zoals frequentielimieten. De uitsluiting van andere door Google verstrekte first-party ID's in niet-programmatic kanalen verklaart de verkeersgegevens van de advertentieserver.

Programmatic Guaranteed en voorkeursdeals kunnen worden gepersonaliseerd op basis van PPID's, andere first-party ID's en ID's van derden.

Wat is het verschil tussen Status van gebruikers-ID en Status van ID van derden in rapportage?

Beide dimensies geven aan of er ID's van derden of apparaat-ID's aanwezig waren voor een bepaald advertentieverzoek. Maar…
  • Met 'Status van gebruikers-ID' wordt eerst de rechten gecontroleerd en daarna de ID-aanwezigheid. Omdat de app eerst de rechten controleert, heeft deze misschien de waarde Beperkt, zelfs als er geen ID aanwezig is.
  • Met 'Status van ID van derden' wordt eerst de aanwezigheid gecontroleerd en daarna de rechten. Omdat eerst de aanwezigheid wordt gecontroleerd, wordt misschien de waarde 'Ontbrekend' getoond, ongeacht of de gebruiker zich heeft afgemeld voor personalisatie.

Waarom wordt in de dimensies Besturingssysteem en Browser soms de waarde Onbekend of Overig weergegeven?

De categorie Overig bevat alle andere mobiele, desktop- en CTV-besturingssystemen dan iOS of Android.
Onbekend betekent dat het besturingssysteem niet bekend was.