Nabootsing van gebruikers

Via nabootsing van gebruikers kunt u tijdelijk inloggen als een andere gebruiker in uw netwerk. Gebruikers met volledige rechten voor nabootsing kunnen alle andere gebruikers in het netwerk nabootsen en alle acties uitvoeren, ongeacht het eigen toestemmingsniveau van de gebruiker die de nabootsing uitvoert. Mensen die gebruikers nabootsen worden als zichzelf opgenomen in de wijzigingsgeschiedenis.

Voor de mogelijkheid om gebruikers na te bootsen zijn gebruikersrolrechten vereist. Neem contact op met uw beheerder als deze opties niet beschikbaar zijn voor u.

Er zijn een aantal redenen waarom u een gebruiker zou willen nabootsen:

• U wilt een andere gebruiker helpen bij het oplossen van een probleem. Als de gebruikersrollen verschillend zijn geconfigureerd, is het mogelijk dat uw gebruikersinterface er anders uitziet dan die van de andere gebruiker en moet u de andere gebruiker nabootsen om te kunnen zien wat diegene ziet.
  • U wilt wijzigingen aanbrengen namens een andere gebruiker (de andere gebruiker is bijvoorbeeld op vakantie en u wilt zijn of haar orders beheren of een rapport uitvoeren).
  • U bent een beheerder die gebruikersrollen instelt en u wilt een voorbeeld bekijken van wat andere gebruikers kunnen zien, afhankelijk van de rechten die u ze geeft.
  • U kunt slechts één gebruiker tegelijk nabootsen.
  • U kunt de meldingsinstellingen van een andere gebruiker niet wijzigen wanneer u de betreffende andere gebruiker nabootst.
  • U kunt uw eigen rol niet wijzigen, zelfs niet als u een gebruiker nabootst die toestemming heeft om uw rol aan te passen.
  • Als u uitlogt van uw Ad Manager-account terwijl u een andere gebruiker nabootst, bootst u de betreffende gebruiker niet meer na als u opnieuw inlogt.

Nabootsing van gebruikers activeren

Beheerders kunnen gebruikers in vooraf gedefinieerde of aangepaste rollen toestemming geven om andere gebruikers na te bootsen.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toegang en autorisatie en dan Rollen.
  3. Selecteer de rol die u wilt bewerken.
  4. Vink het selectievakje Gebruikers imiteren (alleen-lezen) aan als u alleen gebruikers in deze rol toestemming wilt geven om de gebruikersinterface als een andere gebruiker te bekijken of vink Gebruikers imiteren (lezen/schrijven) aan om deze gebruikers toe te staan wijzigingen aan te brengen.

5. Klik op Opslaan.

Een gebruiker nabootsen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toegang en autorisatie en dan Gebruikers of Contacten.
  3. Klik op de naam van een afzonderlijke gebruiker om de detailpagina te bekijken.

4. Klik op de link Imiteren van personen naast de naam van de gebruiker.

U kunt nu de gebruikersinterface bekijken en de gewenste wijzigingen aanbrengen als de gebruiker die u nabootst. Zowel uw accountnaam als de naam van de gebruiker die u nabootst, worden rechtsboven in het scherm weergegeven (bijvoorbeeld john_doe@example.com als jane_smith@example.com).

5. Als u de nabootsing wilt beëindigen, klikt u op de Xnaast de naam van de gebruiker die wordt nagebootst.