Verkoper-ID's indienen

Vereiste stappen voor bovenliggende MCM-uitgevers

Als onderdeel van een update van het object SupplyChain moeten bovenliggende uitgevers die Voorraad beheren van MCM gebruiken, verkoper-ID's indienen voor hun subuitgevers.

U kunt de netwerkcode van de subuitgever gebruiken als verkoper-ID, maar u kunt ook een verkoper-ID maken.

De verkoper-ID:

• moet worden opgenomen in uw sellers.json- en ads.txt-bestanden.
  • mag maximaal 64 tekens bevatten (alleen alfanumeriek).
  • moet uniek zijn voor die subuitgever.

Stap 1: Bevestig de instellingen

Bevestig dat u in Ad Manager als transparant bent gemarkeerd en dat het juiste bedrijfsdomein wordt vermeld in uw Ad Manager-account voor sellers.json.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen en dan Ad Exchange-accountinstellingen.
  3. Check naast Transparantie van Sellers.json of Transparantie op Aan  staat.
    Opmerking: Voor bovenliggende MCM-uitgevers (tussenliggende accounts) staat de schakelaar standaard aan en kan deze niet worden uitgezet.
  4. Check onder Bedrijfsdomein Sellers.json of uw bedrijfsdomein klopt.
    Opmerking: Als u transparantie niet heeft aangezet of geen bedrijfsdomein heeft opgegeven, volgt u de instructies om uw gegevens te updaten. Het bedrijfsdomein is het domein van uw bedrijfsentiteit, niet noodzakelijkerwijs het domein waar inkomsten worden gegenereerd met de voorraad.

Zorg ervoor dat al uw subuitgevers voor Voorraad beheren van MCM een geldig ads.txt-bestand hebben op hun sites waar Google is vermeld als 'Reseller' en de bovenliggende uitgever als 'Direct'. Voorbeeld:

• MCM-parent-example.com, verkoper-ID voor de MCM-subuitgever, DIRECT
    Dit is een voorbeeld. Vervang 'MCM-parent-example.com' door het domein van de bovenliggende MCM-uitgever.
  • google.com, PUB ID* for the MCM parent, RESELLER, f08c47fec0942fa0
    *Houd er rekening mee dat deze ID uw verkoper-ID in het seller.json-bestand van Google is,
    en gelijk is aan uw uitgever-ID.

Illustratie van voorbeelddomeinen en uitgever-ID's:
Workflow voor ads.txt van MCM-subuitgevers.

U kunt de details vergelijken met de volgende referenties:

Stap 2: Kies een implementatiemethode

Geef de verkoper-ID's op voor elk van uw subuitgevers voor Voorraad beheren van MCM via Ad Manager (afzonderlijk of op schaal) of de Ad Manager API.

Opmerking: Voor nieuwe (nog niet bestaande) subuitgevers kunnen bovenliggende uitgevers de verkoper-ID voor de subuitgever opgeven als de subuitgever wordt uitgenodigd voor MCM of nadat het onderliggende account is goedgekeurd.

Eén subverkoper-ID in Ad Manager indienen

Kies deze methode om één subverkoper-ID in te dienen.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) en dan Subuitgever.
  3. Kies een optie:
    • Klik onder Subuitgever op de naam van een subuitgever.
    •  Klik onder Subverkoper-ID op Bewerken voor een subuitgever.
  4. Geef de subverkoper-ID op.
    Opmerking
      :
    • Als de configuratie van de subuitgever momenteel niet wordt ondersteund, krijgt u een foutmelding. Neem bij vragen contact op met uw accountmanager.
    • Een verkoper-ID mag maximaal 64 tekens bevatten, alleen alfanumeriek.
  5. Klik op Opslaan.

Meerdere subverkoper-ID's indienen in Ad Manager

Kies deze methode om meerdere subverkoper-ID's tegelijk in te dienen.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) en dan Subuitgever.
  3. Klik op Subuitgevers downloaden.
    De download is beperkt tot de eerste pagina met zoekresultaten.
    De download bevat de uitgevers die op de pagina worden getoond. Als u maximaal 100 uitgevers wilt downloaden, klikt u op Rijen tonen en selecteert u 100. Als u meer dan 100 heeft, downloadt u elke extra pagina.
  4. Klik op Uploaden en dan voeg het bestand toe.
    Opmerking
      :
    • De indeling van het csv-bestand moet als volgt zijn om fouten te voorkomen: [Subuitgever-ID], [Subverkoper-ID]. Als de configuratie van de subuitgever momenteel niet wordt ondersteund, ziet u deze foutmelding: 'Verkoper-ID niet ondersteund voor deze subuitgever'. Neem bij vragen contact op met uw accountmanager.
    • Een verkoper-ID mag maximaal 64 tekens bevatten, alleen alfanumeriek.
  5. Klik op Opslaan.

De Ad Manager API gebruiken

Subverkoper-ID's kunnen worden gelezen of geüpdatet via de CompanyService met het veld Company.childPublisher.sellerId (beschikbaar in v202202). Meer informatie

• Als u een bedrijf wilt ophalen dat een subuitgever vertegenwoordigt, roept u CompanyService.getCompany aan met de bedrijfs-ID van de subuitgever of roept u CompanyService.getCompaniesByStatement aan met PQL, gefilterd op e-mailadres, ID en/of childNetworkCode.
  • Als u de verkoper-ID van een subuitgever wilt updaten, stelt u het veld Company.childPublisher.sellerId in en roept u CompanyService.updateCompanies aan.

De subverkoper-ID kan ook worden gelezen door de kolom SellerId te selecteren (beschikbaar in v202202) in de tabel child_publisher via de PublisherQueryLanguageService. Meer informatie

Voorbeeldcode voor de CompanyService en PublisherQueryLanguageService is beschikbaar voor al onze talen op GitHub.  Ga naar de veelvoorkomende API-fouten als u problemen ondervindt met het gebruik van deze methoden.

Opmerking: Als de configuratie van de subuitgever momenteel niet wordt ondersteund, ziet u NullError [1] met een veldpad dat wijst naar childPublisher.sellerId. Neem bij vragen contact op met uw accountmanager.