Veelgestelde vragen over het Beleidscentrum

Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het Beleidscentrum.

Ik heb mijn site of app aangepast op basis van de handhavingsmaatregel. Waarom zie ik nog steeds een handhavingsmaatregel in het Beleidscentrum?

U moet een beoordeling van uw site of app aanvragen voordat de handhavingsmaatregel kan worden verwijderd. Volg de stappen in Een beoordeling aanvragen.
Opmerking: De knop Beoordeling aanvragen is inactief als uw site recent is beoordeeld en meerdere keren is afgewezen. Controleer de opgegeven datum om na te gaan wanneer u een nieuwe beoordeling voor uw site kunt aanvragen.

Als er geen handhavingsmaatregel voor een site of app wordt getoond in het Beleidscentrum, betekent dit dan dat de site of app voldoet aan het programmabeleid?

Dat hoeft niet per se. In het Beleidscentrum worden sites of apps weergegeven waarvoor onze beoordelingsprocessen een of meer schendingen van het Programmabeleid hebben geconstateerd. Hoewel we die processen voortdurend verbeteren, kunnen ze niet elke schending ontdekken. We kunnen u buiten het Beleidscentrum om informeren als we een probleem op een andere manier ontdekken.

Toont het Beleidscentrum alle sites en apps die het Programmabeleid van Google schenden?

Nee. In het Beleidscentrum worden sites en apps weergegeven die het beleid schenden en waarvoor in de afgelopen 7 tot 10 dagen advertentieverzoeken zijn geweest. Bepaalde sites en apps (bijvoorbeeld sites en apps met erg weinig dagelijks verkeer) worden niet weergegeven in het Beleidscentrum. Het is uw verantwoordelijkheid om te zorgen dat uw sites en apps voldoen aan ons Programmabeleid. We raden u aan uw sites en apps regelmatig te controleren op naleving van het beleid.

Accounts voor Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) van Google

Wie wordt er geïnformeerd over een beleidsschending: het bovenliggende of het onderliggende account?

Beleidsschendingen worden gedeeld in Ad Manager, onder het Beleidscentrum in het onderliggende account. Voor het machtigingstype Account beheren van Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) van Google kan het bovenliggende account het onderliggende account bekijken en beleidsschendingen in het onderliggende account zien. Voor het machtigingstype Voorraad beheren van Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) van Google kan het bovenliggende account het onderliggende account niet bekijken en kan alleen het onderliggende account de schending zien.

Wie is verantwoordelijk voor het oplossen van de beleidsschending: het bovenliggende of het onderliggende account?

Voor het machtigingstype Account beheren van Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) van Google kan het bovenliggende account de schendingen controleren, eventuele problemen oplossen en een bezwaarschrift indienen via het Beleidscentrum. Voor het machtigingstype Voorraad beheren van Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) van Google kan het onderliggende account de schendingen controleren, eventuele problemen oplossen en een bezwaarschrift indienen via het Beleidscentrum.

Wie krijgt de melding over handhaving: het bovenliggende of het onderliggende account?

Als een onderliggend account wordt beëindigd vanwege een verkeers- of beleidsschending, krijgt het bovenliggende account momenteel geen melding, maar het onderliggende account wel.

Kan een handhavingsmaatregel van het ene onderliggende account invloed hebben op het andere onderliggende account dat onder hetzelfde bovenliggende account valt?

Nee, de handhavingsmaatregel beperkt de advertentieweergave op de pagina, op de site of in de app van het onderliggende account dat de melding heeft gekregen en heeft geen invloed op een ander onderliggend account van hetzelfde bovenliggende account.