Over contenttoewijzing voor apps

Met contenttoewijzing voor apps kunt u contextueel relevante advertenties aan uw gebruikers tonen en zorgen dat advertenties worden geplaatst bij content die geschikt is voor uw adverteerders. Hierdoor kunnen meer adverteerders veilig op uw voorraad bieden, waardoor u uw opbrengst kunt maximaliseren.

Hoe contenttoewijzing werkt

Met contenttoewijzing kunt u 1 of meer URL's (maximaal 4) doorgeven die overeenkomen met wat er in de app wordt getoond. Google crawlt de bijbehorende URL's en gebruikt deze gegevens om meer inzicht in de app-content te krijgen.

1. U geeft URL's door die de content in uw app tonen.

U moet URL's doorgeven die helemaal en nauwkeurig overeenkomen met de content in uw app. Als u nog geen bijbehorende webpagina heeft, kunt u eenvoudig URL's maken die uw content tonen. Mits de URL de HTML-indeling heeft en door Google kan worden gecrawld, kunt u afbeeldingen, video's en zelfs screenshots van uw app doorgeven. De URL hoeft niet aantrekkelijk te zijn en u hoeft niet actief en openbaar aanwezig te zijn op het web.

2. Google crawlt de URL's die u doorgeeft.

De URL's die u gebruikt voor contenttoewijzing, hoeven niet extern beschikbaar te zijn voor uw gebruikers. De URL's moeten wel toegankelijk zijn voor de Ads-crawler voor AdMob of Ad Manager. Alleen URL's die bij de crawler zijn ingediend, worden gecrawld.

Daarnaast kunt u uw content-URL's met een wachtwoord beveiligen om te zorgen dat alleen u en de crawler van Google toegang hebben tot de doorgegeven content. Ontdek onze best practices voor crawlers voor AdMob en Ad Manager.

3. Google geeft een advertentie weer die contextueel relevant en merkveilig is.

Nadat Google de URL's heeft gecrawld die u heeft doorgegeven, wordt er een advertentie getoond van adverteerders die de content van uw app geschikt vinden. De advertentie is contextueel relevant voor uw gebruikers in overeenstemming met ons Beleid voor gepersonaliseerd adverteren.

Typen contenttoewijzing

Er zijn twee typen contenttoewijzing:

1. Content-URL: Dit type toewijzing wordt gebruikt wanneer één URL alle content rondom een advertentie in een in-app-scherm toont.
  2. URL voor meervoudige content: Dit type toewijzing wordt gebruikt wanneer meerdere URL's de content rondom een advertentie in een in-app-scherm tonen.

1. Content-URL

Content-URL wordt gebruikt als één URL alle content rondom een advertentie in een in-app-scherm kan tonen. Gebruik in dat geval de functie setContentUrl(). Content-URL is het meest geschikt voor statische pagina's waarop de content niet verandert, ongeacht wie de pagina te zien krijgt (bijvoorbeeld een nieuwsartikel of een forumpagina).

Content-URL toewijzen

In de onderstaande afbeelding ziet u hoe u één URL toewijst. De content rondom de advertentie wordt nauwkeurig getoond in de URL.

Voorbeeld van één URL in contenttoewijzing.

Voorbeeld

Uitgever A heeft een nieuws-app en -website en heeft recent een artikel gepubliceerd over de nieuwste schoenentrends. Dit artikel is statische content die beschikbaar is in de app en op de website. Het artikel bevat 3 advertentieblokken.

Uitgever A moet setContentUrl() gebruiken voor het verzoek voor elk van de 3 advertentieblokken die worden vertegenwoordigd op de statische pagina.

Meer informatie over hoe u een content-URL implementeert voor:

2. URL voor meervoudige content (bèta)

Opmerking: URL voor meervoudige content is op het moment in de bètafase beschikbaar.

Meerdere URL's tonen de content rondom een advertentieplaatsing in een in-app-scherm. Voor toewijzing door URL voor meervoudige content gebruikt u setNeighboringContentUrls() en neemt u maximaal 4 URL's op.

URL voor meervoudige content is het meest geschikt voor feeds met dynamische content, waarbij de contentfeed voor elke gebruiker wordt gepersonaliseerd. Dynamische content kan met bepaalde tijdsintervallen veranderen of wanneer de gebruiker de pagina vernieuwt.

URL voor meervoudige content toewijzen

In de voorbeeldafbeelding hieronder ziet u hoe u 2 contentitems toewijst aan 2 overeenkomende URL's.

Illustratie van meerdere URL's in contenttoewijzing.

Voorbeeld

De nieuws-app van Uitgever A heeft een dynamische aangepaste Home-feed die artikelen laat zien op basis van de interesses van elke gebruiker. De Home-feed bevat 3 advertentieblokken. Uitgever A gebruikt setNeighboringContentUrls() voor elk van de advertentieblokken die worden getoond op de Home-feedpagina.

Uitgever A neemt hiervoor de URL's op van de relevante artikelen rondom elk advertentieblok, hoewel de gebruiker in de Home-feed alleen de kop en de afbeelding ziet. Als boven het 1e advertentieblok het artikel 'De beste sandwich in New York City' staat en onder het advertentieblok het artikel 'Welke films je niet mag missen', moeten de URL's voor die specifieke artikelen worden doorgegeven aan setNeighboringContentUrls().

Meer informatie over hoe u een URL voor meervoudige content implementeert voor:

Volgende: Aan de slag met contenttoewijzing