First-party gebruikers-ID's aanzetten

De opbrengst uit verkeer verbeteren zonder cookies van derden of apparaat-ID's

Als ID's van derden worden geblokkeerd of beperkt, heeft dit invloed op bepaalde advertentiefunctionaliteit. Het resultaat:

• Gebruikers kunnen herhaaldelijk dezelfde advertentie te zien krijgen.
  • Adverteerders kunnen misschien geen gepersonaliseerde advertenties leveren.
  • Sommige adverteerders kunnen ervoor kiezen om bepaalde media helemaal uit te sluiten.
  • Uitgevers verdienen mogelijk minder inkomsten.

Als cookies van derden (internet) of apparaat-ID's (apps) niet beschikbaar zijn, gebruikt Ad Manager als reserve ID's die zijn beperkt tot de eigen sites of apps van een uitgever. Deze zogenoemde first-party ID's worden gebruikt voor functies voor advertentieweergave, zoals frequentielimieten in reserveringscampagnes. De ID's kunnen ook namens de uitgever worden gebruikt om frequentielimieten voor kopers en advertentiepersonalisatie voor programmatic verkeer te ondersteunen.

Op internet zijn cookies met de naam _gads en _gpi first-party cookies die zijn ingesteld op het domein van de uitgever. Deze cookies worden door Ad Manager gebruikt namens de uitgever om het volgende te ondersteunen:

• Frequentielimieten voor programmatic kopers en advertentiepersonalisatie
  • Frequentielimieten voor reserveringen

In apps worden SDK-instantie-ID en first-party ID van uitgever gebruikt om het volgende te ondersteunen:

• Frequentielimieten voor programmatic kopers en advertentiepersonalisatie
  • Frequentielimieten voor reserveringen

Ga naar privacystrategieën voor iOS of Android voor meer informatie over first-party ID's.

Toepassing van first-party ID's uitzetten

Het gebruik van first-party ID's staat standaard aan voor zowel frequentielimieten als advertentiepersonalisatie.

U kunt de toepassing van first-party ID's uitzetten. Als u de ID's uitzet, kan Google Ad Manager deze niet gebruiken voor reserverings- en programmatic functies. U kunt het gebruik van first-party ID's ook beperken zonder ze helemaal uit te zetten.

Toepassing van first-party cookies op internet uitzetten of aanpassen:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen.
    Het tabblad Netwerkinstellingen is standaard geselecteerd.
  3. Kies een optie bij Instellingen voor advertentievoorkeur naast First-party cookies voor advertenties:
    • Als u het gebruik van first-party cookies wilt beperken zonder dit voor alle toepassingen uit te zetten, selecteert u First-party cookies aanzetten voor niet-gepersonaliseerde use cases, zoals frequentielimieten.
      Opmerking: Deze optie is zichtbaar als 'First-party cookies voor advertenties' aanstaat.
    • Zet de schakelaar uit Uitzetten als u first-party cookies voor advertenties wilt uitzetten
  4. Klik op Opslaan.

Toepassing van first-party ID's in apps uitzetten of aanpassen:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen.
    Het tabblad Netwerkinstellingen is standaard geselecteerd.
  3. Kies een optie bij Instellingen voor advertentievoorkeur naast First-party ID's voor advertenties in apps:
    • Als u het gebruik van first-party ID's in apps wilt beperken zonder dit voor alle toepassingen uit te zetten, selecteert u First-party ID's aanzetten voor niet-gepersonaliseerde toepassingen, zoals frequentielimieten.
      Opmerking: Deze optie is zichtbaar als 'First-party ID's voor advertenties in apps' aanstaat.
    •  Zet de schakelaar uit Uitzetten als u first-party ID's voor advertenties in apps wilt uitzetten.
  4. Klik op Opslaan.

Door de uitgever verstrekte ID's voor programmatic aanzetten

Door de uitgever verstrekte ID's (PPID's) zijn ID's die rechtstreeks in het advertentieverzoek worden verstuurd door sommige Ad Manager 360-uitgevers. De toepassing van PPID's voor programmatic frequentielimieten en advertentiepersonalisatie kan ook worden aangezet. Lees Over door de uitgever verstrekte ID's voor meer informatie.