Programmatic voorraadregels voor video

Videoduur en overlays beheren voor alle programmatic indirecte vraag

Google Ad Manager gebruikt voorraadregels om de duur en overlays te beheren voor alle programmatic indirecte vraagtypen, waaronder video- en audiovraag in Ad Exchange, en Open bieden. Video-instellingen kunnen van toepassing zijn op alle voorraadtypen, waaronder advertenties die worden geleverd aan InStream-, display- of mobiele-app-voorraad.

Toegang tot instellingen voor videoadvertentie-indelingen in uw voorraadregels

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad, dan op Voorraadregels en dan op Video-instellingen.

Op het tabblad Advertentie-indelingen kunt u video-instellingen configureren die van toepassing zijn op specifieke videovraag.

Gebruik geen voorraadregels om alle videovraag te blokkeren. U kunt om dit te doen beveiligingsmaatregelen instellen om u af te melden voor advertenties per type, waaronder de videoadvertentiebeleving of advertentietechnologieën.

Rapporteren over geschikte voorraad voor videoadvertentie-indelingen

U kunt rapporteren over de videoadvertentie-indelingen die in aanmerking komen voor uw voorraad met de dimensie Regel voor videoadvertentie-indelingen, die beschikbaar is in een historisch rapport.

Weergaveproblemen met videovoorraadregels oplossen

Zo lost u problemen met weergave op en onderzoekt u de gegevens van videovoorraadregels:

1. Klik op Weergave en daarna op Weergavetools.
  2. Klik op Selecteren bij In-stream video- en audioadvertenties.
  3. Voer een video- of audiotag in, selecteer eventueel een specifiek regelitem en klik op Problemen oplossen.
  4. Klik op Inspecteren in de kolom Actie van de tabel die wordt weergegeven.

5. Klik op het tabblad Veilinggegevens.

Via Veilinggegevens vindt u opties om problemen met videovoorraadregels op te lossen. Deze omvatten:

• Videovoorraadregels toont regels die zijn geselecteerd uit de targetingexpressie.
    • Beperkingen voor videovoorraadregels toont de instellingen die zijn toegepast nadat de regels zijn samengevoegd.
    • Beperkingen voor Ad Exchange-advertentiemateriaal toont de beperkingen van de verouderde instellingen voor advertentiemateriaal.

Meer informatie over hoe u weergaveproblemen oplost

Overlap van video-instellingen

Verouderde video-instellingen voor Ad Exchange-regelitems worden beëindigd.

Voor de meeste uitgevers worden de verouderde video-instellingen voor regelitems automatisch gemigreerd naar de nieuwe interface Voorraadregels. U hoeft hiervoor verder niets te doen. Als de regels niet opnieuw kunnen worden gemaakt voor uw netwerk, wordt u via e-mail op de hoogte gesteld van de volgende stappen.

De beëindiging is begonnen en wordt volgens de planning medio 2024 afgerond. Na dit beëindigingspunt zijn de verouderde video-instellingen voor regelitems niet meer toegankelijk.

Ook video-instellingen voor AdSense-regelitems en videovoorraadregels voor mobiele apps worden beëindigd nadat de migratie van de video-instellingen voor Ad Exchange-regelitems is afgerond (halverwege 2024).

De bedoeling van deze migraties is om van de videovoorraadregels één centrale en eenvoudige plek te maken waar u al uw programmatic videogerelateerde beheeropties kunt beheren.

U krijgt bericht voordat deze beëindigingen voor uw specifieke netwerk plaatsvinden. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.

Tijdens de migratie naar het gebruik van Voorraadregels om deze video-instellingen te beheren, heeft u nog steeds toegang tot de verouderde instellingen om video te beheren (bijvoorbeeld op advertentiemateriaalniveau voor Ad Exchange-videoadvertentiemateriaal). In situaties waarin instellingen overlappen en conflicteren, wordt de meest beperkende instelling toegepast. In de tabellen hieronder ziet u enkele overlapscenario's en de instelling die in elk scenario van toepassing is.

Als er tijdens of na de migratie gevallen zijn waarin regels overlappen (bijvoorbeeld een regel die alle voorraad target en een regel die is getarget op een specifiek advertentieblok), wordt de meest beperkende instelling toegepast.

Overlappende regels voor videoadvertentie-indelingen verkennen

U kunt de functie Overlap verkennen gebruiken om inzicht te krijgen in hoe en wanneer meerdere regels voor programmatic videoadvertentie-indelingen die in uw netwerk zijn ingesteld, tegelijk worden toegepast. Regels overlappen als de targetinginstellingen overlappende segmenten van de voorraad definiëren.

Voorbeeld

• Regel A target Sportcontent
  • Regel B target Canada

Regel A en regel B overlappen als een advertentieverzoek afkomstig is uit Canada, waarbij sportcontent wordt weergegeven.

Zo verkent u overlap:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad, dan op Voorraadregels en dan op Video-instellingen.
  3. Kies de regel die u wilt vergelijken met andere regels die mogelijk dezelfde voorraad bevatten of klik op Nieuwe instelling voor advertentie-indeling om een nieuwe regel te starten.
  4. Zorg dat de targetingopties zijn geselecteerd, inclusief optionele instellingen om advertenties die wel of niet kunnen worden overgeslagen of overlay-advertenties te blokkeren.
  5. Zoek naar 'Verken overlappende instellingen voor videoadvertentie-indelingen en bekijk het samengevoegde resultaat' en klik op Overlap verkennen.

De optie Overlap verkennen in de gebruikersinterface van Google Ad Manager, beschreven in de tekst op deze pagina.

In het venster dat wordt geopend, wordt het volgende weergegeven:

• Alle andere bestaande regels met overlappende voorraad, waaronder een overlappingspercentage
    • Samengevoegde resultaten met overlappende instellingen voor advertentie-indelingen of de instellingen die van toepassing zijn op alle geselecteerde voorraadregels
  6. U kunt hieronder een of alle overlappende regels selecteren om de samengevoegde overlapping te updaten. U kunt ook de cursor plaatsen op targeting om de targeting te bekijken die voor elke overlappende regel is gedefinieerd.

De tool Overlap verkennen in de gebruikersinterface van Google Ad Manager, beschreven in de tekst op deze pagina.

De overlapstatus is gebaseerd op Ad Manager-prognoses, die zijn afgeleid van verzamelde historische gegevens. U kunt een historisch rapport gebruiken om alle gegevens te bekijken die van toepassing zijn op een voorraadsegment.

Verouderde instellingen vergelijken met instellingen voor voorraadregels voor video

Instelling voor Ad Exchange-advertentiemateriaal versus instelling van voorraadregel voor video

Ad Exchange-advertentiemateriaal Voorraadregel Nieuw Toegepaste instelling
Kan worden overgeslagen 'Video die kan worden overgeslagen' geselecteerd
max. 30 seconden
Kan worden overgeslagen blokkeren Kan worden overgeslagen wordt niet weergegeven
Standaard Standaardvideo geselecteerd
max. 60 seconden
Standaard blokkeren
meer dan 30 seconden
Standaardadvertenties worden weergegeven
tot 30 seconden
Audio Formaat is Audio Niet geblokkeerd Audioadvertentie toegestaan
Overlays ‐ Tekst Tekst geselecteerd Geblokkeerd Geen tekstoverlays
Overlays ‐ Afbeelding Afbeelding niet geselecteerd Niet geblokkeerd Geen beeldoverlays

Instelling voor mobiele apps versus instelling van voorraadregel voor video

Regel voor mobiele apps Voorraadregel Nieuw Toegepaste instelling
Kan worden overgeslagen 'Video die kan worden overgeslagen' niet geselecteerd Niet geblokkeerd Kan worden overgeslagen wordt niet weergegeven
Standaard Standaardvideo geselecteerd
max. 60 seconden
Standaard blokkeren
meer dan 30 seconden
Standaardadvertenties worden weergegeven
tot 30 seconden