Implementatierichtlijnen voor contenttoewijzing

Voor elk advertentieblok kan de content rond de advertentie afzonderlijk worden toegewezen met setContentUrl() of setNeighboringContentUrls(). Een advertentieblok kan maar één van deze typen contenttoewijzing gebruiken, niet beide.

Contenttoewijzing gebruiken:

1. Installeer de juiste versie van de SDK voor mobiele advertenties van Google:
    • Android: 19.0.0 of hoger voor AdMob en 19.5.0 voor Ad Manager
    • iOS: 7.67.0 of hoger
  2. Bepaal welk type contenttoewijzing u wilt gebruiken voor elk advertentieblok dat u heeft.
  3. Zorg dat de URL's die u doorgeeft, openbaar zijn (toegankelijk voor de crawler). Ontdek meer informatie over hoe u zorgt dat uw hele site kan worden gecrawld door AdMob of Ad Manager. De URL hoeft niet beschikbaar te zijn voor uw gebruikers.

Content helemaal en nauwkeurig toewijzen

Zorg dat elk contentelement wordt toegewezen aan een URL die vastlegt wat de gebruiker in de app ziet. De URL's die u doorgeeft, moeten een compleet en nauwkeurig beeld geven van de content rondom de advertentie.

Opmerking: Hoewel we screenshots van uw app accepteren voor contenttoewijzing, is HTML de voorkeursmethode.

De onderstaande voorbeelden geven aan wat we bedoelen met een compleet en nauwkeurig beeld.

Voorbeeld 1: Complete toewijzing (met alle content rondom een advertentie)

De URL's die u doorgeeft, moeten een compleet beeld geven van de content rondom de advertentie. De URL moet alle elementen naast de advertentie bevatten, inclusief elementen die op hetzelfde scherm of kijksvenster als de advertentie kunnen worden getoond.
Afbeelding 1 toont een nieuwsfeed op de homepage met 2 contentitems, Content A en Content B. Deze moeten allebei apart worden toegewezen. Voor Content A zijn er 3 voorbeelden: 2 voorbeelden van een goede toewijzing en 1 voorbeeld van een foute toewijzing.
Toewijzing A1 is een volledige toewijzing voor Content A, omdat de URL de kop, de afbeelding en de alinea doorgeeft die de gebruiker direct boven de advertentie ziet. Deze toewijzing komt helemaal overeen met de content die de gebruiker in de app ziet.
Toewijzing A2 is een nog completere toewijzing voor Content A, omdat de URL de hele versie van de alinea doorgeeft (de feed geeft bijvoorbeeld een overzicht van een nieuwsbericht, maar u kunt het hele nieuwsbericht doorgeven). Alle informatie doorgeven is de beste manier om een complete weergave van de content rondom de advertentie te garanderen.
Toewijzing A3 is geen complete toewijzing van Content A, omdat de URL alleen de kop en de alinea doorgeeft die de gebruiker direct boven de advertentie ziet. In deze toewijzing ontbreekt de afbeelding. Het is dus geen complete weergave van de content rondom de advertentie.
Opmerking: U mag geen persoonlijk identificeerbare informatie (PII) doorgeven of informatie die inbreuk maakt op de privacyovereenkomst met uw gebruikers. Voor AdMob of Ad Manager kunt u PII (bijvoorbeeld complete namen, e-mailadressen, geolocatieparameters) verwijderen uit de content-URL's die u Google stuurt.

We vereisen een complete, nauwkeurige toewijzing van app-content, maar alles wat als PII wordt beschouwd, kan worden verwijderd of vervangen door een unieke ID voordat er content-URL's naar Google worden gestuurd.
Illustratie van volledigheid in contenttoewijzing.

Afbeelding 1

De toewijzing voor Content B volgt hetzelfde patroon als de toewijzing voor Content A.

Voorbeeld 2: Nauwkeurige toewijzing

De URL's die u doorgeeft, moeten een nauwkeurige weergave zijn van de content rondom de advertentie. Denk eraan dat de content niet nauwkeurig kan zijn als deze niet volledig is.
In Afbeelding 2 proberen we opnieuw een nieuwsfeed van de homepage toe te wijzen. Hier worden 2 voorbeelden gegeven van toewijzing van Content A in de nieuwsfeed.
Toewijzing A1 is een nauwkeurige toewijzing voor Content A, omdat deze de juiste elementen doorgeeft die overeenkomen met de app-content.
Toewijzing A2 is geen nauwkeurige toewijzing voor Content A, omdat deze Content Z toewijst die niet is gerelateerd aan Content A. Dit is geen nauwkeurige weergave van de content rondom de advertentie.

Illustratie van nauwkeurigheid van contenttoewijzing.

Afbeelding 2

Voorbeelden van use cases

Voor de beste prestaties geeft u URL's door die de content die gebruikers rondom de advertentie zien, helemaal beschrijven. Bekijk welk type advertentie wordt getoond om te bepalen welke URL of URL's u moet doorgeven voor contenttoewijzing.

De volgende use cases zijn voorbeelden waarmee u kunt bepalen hoe u contenttoewijzing gebruikt.

Banneradvertenties

Banneradvertentie op één pagina

Banneradvertenties kunnen worden getoond op één pagina van de app-content, zoals in een nieuwsartikel.

In dit voorbeeld is de banneradvertentie op één pagina geïmplementeerd en is de content eromheen statisch. Dit betekent dat u de content kunt doorgeven in één URL.

In dit geval gebruikt u de methode setContentURL() om één URL door te geven voordat u het advertentieverzoek laadt.

Ankerbanneradvertentie op één pagina

Ankerbanners worden altijd op het scherm getoond terwijl de gebruiker scrollt en zijn vergrendeld aan de boven- of onderkant van het scherm.

In dit voorbeeld is de ankerbanneradvertentie op één pagina geïmplementeerd en is de content eromheen statisch. Dit betekent dat u de content kunt doorgeven in één URL. Stuur alle content die mogelijk op de pagina staat zolang de ankerbanner zichtbaar is.

In dit geval gebruikt u de methode setContentURL() om één URL door te geven voordat u het advertentieverzoek laadt.

Ankerbanneradvertentie in een feed

Ankerbanners worden altijd op het scherm getoond terwijl de gebruiker scrollt en zijn vergrendeld aan de boven- of onderkant van het scherm.

In dit voorbeeld is de ankerbanner geïmplementeerd in een feed. Als u een ankerbanner implementeert op een scherm met meerdere contentelementen, moet u een URL doorgeven voor elk element (maximaal 4 URL's) rondom de advertentie. Stuur alle content die mogelijk op de pagina staat zolang de ankerbanner zichtbaar is.

In dit geval gebruikt u de methode setNeighboringContentUrls() voordat u het advertentieverzoek laadt.

Native advertenties

Native advertentie (gedeeltelijk scherm) tussen content

Native advertenties sluiten aan bij de gebruikerservaring en het visuele ontwerp van de app waarin ze worden gebruikt. Native advertenties kunnen op een deel van het app-scherm worden getoond en tussen verschillende contentelementen, bijvoorbeeld tussen nieuwsartikelen of Shopping-vermeldingen, terwijl een gebruiker scrollt of swipet.

In dit voorbeeld wordt de native advertentie inline met de content van de app getoond terwijl de gebruiker scrollt. Dit betekent dat er verschillende content wordt weergegeven vóór en na de advertentie.

Als uw native advertentie op deze manier is geïmplementeerd, moet u de URL's doorgeven voor de content die vóór en na de advertentie wordt weergegeven. In dit geval gebruikt u de methode setNeighboringContentUrls() voordat u het advertentieverzoek laadt.

Opmerking: Als uw advertentie-implementatie meer dan 2 contentelementen vlak bij de advertentie bevat, moet u deze URL's ook doorgeven. U kunt maximaal 4 URL's doorgeven voor alle andere contentelementen die tegelijkertijd met de advertentie op het scherm kunnen worden getoond.

Native advertentie (volledig scherm) tussen content

Native advertenties sluiten aan bij de gebruikerservaring en het visuele ontwerp van de app waarin ze worden gebruikt. Native advertenties kunnen op volledig scherm worden getoond en tussen de app-content terwijl de gebruiker scrollt of swipet.

In dit voorbeeld wordt de native advertentie tussen 2 verschillende contentelementen getoond terwijl de gebruiker scrollt. Als uw native advertentie op deze manier is geïmplementeerd, moet u de URL's doorgeven voor de content die vóór en na de advertentie wordt weergegeven.

In dit geval gebruikt u de methode setNeighboringContentUrls() voordat u het advertentieverzoek laadt.
Opmerking: Als uw advertentie-implementatie meer dan 2 contentelementen vlak bij de advertentie bevat, moet u deze URL's ook doorgeven. U kunt maximaal 4 URL's doorgeven voor alle andere contentelementen die tegelijkertijd met de advertentie op het scherm kunnen worden getoond.
De AdMob-interface met een interstitial-advertentie met verticaal scrollen.

Hier is nog een voorbeeld van de native advertentie terwijl de gebruiker swipet. U moet de content vóór en na de native advertentie doorgeven. Het maakt daarbij niet uit op welke manier de gebruiker scrollt.

De AdMob-interface met een interstitial-advertentie met horizontaal scrollen.

Interstitial-advertenties

Interstitial-advertentie op één pagina

Interstitial-advertenties kunnen op volledig scherm worden getoond terwijl een gebruiker zich op één pagina bevindt, zoals een productvermelding in een winkel-app.

In dit voorbeeld is de interstitial-advertentie op één pagina geïmplementeerd en is de content eromheen statisch. Dit betekent dat u de content kunt doorgeven in één URL.

In dit geval gebruikt u de methode setContentURL() om één URL door te geven voordat u het advertentieverzoek laadt.

Interstitial-advertentie tussen content

Interstitial-advertenties kunnen op volledig scherm worden getoond terwijl de gebruiker tussen content navigeert, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker tussen gedeelten van uw app schakelt.

In dit voorbeeld wordt de interstitial-advertentie getoond tussen verschillende pagina's met content. Als uw interstitial-advertentie op deze manier is geïmplementeerd, moet u de URL's doorgeven voor de content die vóór en na de advertentie wordt weergegeven.

In dit geval gebruikt u de methode setNeighboringContentUrls() voordat u het advertentieverzoek laadt.
Opmerking: Als uw advertentie-implementatie meer dan 2 contentelementen vlak bij de advertentie bevat, moet u deze URL's ook doorgeven. U kunt maximaal 4 URL's doorgeven voor alle andere contentelementen die tegelijkertijd met de advertentie op het scherm kunnen worden getoond.

Advertenties met beloning

Met advertenties met beloning kunt u gebruikers belonen met in-app items wanneer ze interactie hebben met uw advertentie. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een advertentievideo met beloning bekijken om een nieuwsartikel achter een betaalmuur te ontgrendelen.

In dit voorbeeld verschijnt de advertentie met beloning op één pagina (bijvoorbeeld: de gebruiker heeft een voorbeeld van een nieuwsartikel bekeken en interactie met de advertentie met beloning gehad, waarna het hele artikel werd ontgrendeld).

In dit geval geeft u de content in één URL door met de methode setContentURL().

App openen-advertenties

App openen-advertenties worden getoond op het laadscherm van uw app als de gebruiker uw app opent of terugkeert naar uw app.

In dit voorbeeld is de app openen-advertentie op één pagina geïmplementeerd en is de content eromheen statisch. Dit betekent dat u de content kunt doorgeven in één URL.

In dit geval gebruikt u de methode setContentURL() om één URL door te geven voordat u het advertentieverzoek laadt.

Vereisten voor URL's

Denk aan het volgende als u URL's voor contenttoewijzing selecteert:

• URL's moeten overeenkomen met de content die de gebruiker in de app ziet. Meer informatie over ons beleid over misleidende content
  • Geef geen persoonlijk identificeerbare informatie (PII) door of informatie die inbreuk maakt op de privacyovereenkomst met uw gebruikers.
    • U kunt PII (bijvoorbeeld: complete namen, e-mailadressen, geolocatieparameters) verwijderen uit de content-URL's die u naar Google stuurt. We vereisen een complete, nauwkeurige toewijzing van app-content, maar alles wat als PII wordt beschouwd, kan worden verwijderd of vervangen door een unieke ID voordat er content-URL's naar Google worden gestuurd.
  • URL's moeten door Google kunnen worden gecrawld.
  • URL's mogen niet worden ingekort (bijvoorbeeld goo.gl/MyContent)
  • URL's moeten uniek zijn voor de content die de gebruiker in de app ziet.
    • Geef niet één algemene URL door voor uw hele app.
    • Geef geen URL door voor uw app in de Play Store, App Store of een andere appstore.
    • Voeg geen onnodige URL-parameters of tracking-ID's toe.
  • Als u naast een desktopsite (zoals example.com) ook een afzonderlijke mobiele website heeft (zoals m.example.com), kiest u de URL die naar de meest complete weergave van uw app-content leidt.
Gebruik contenttoewijzing alleen als uw content wordt getoond in de use-casevoorbeelden. Als uw implementatie niet wordt beschreven, vult u dit feedbackformulier in om ons hierover te informeren.