Ändra osäkra lösenord i Google-kontot

Du kan ta reda på om lösenord i dina Google-konton kan ha läckt ut, om de är svaga eller om de används i flera konton. Sedan kan du skydda kontona genom att ändra alla osäkra lösenord.

Du kan starta lösenordskontrollen. Du kan även komma åt lösenordskontrollen på Android, i Chrome och via webben.

På Android:

1. Öppna Inställningar.
  2. Sök efter ”Lösenordshantering”.
  3. Tryck på Lösenordshantering följt av Lösenordskontroll.

I Chrome:

1. Välj Profil Profil uppe till höger följt av Lösenord Lösenord.
    • Om du inte hittar ikonen för Lösenord kan du välja Mer följt av Lösenord och autofyll följt av Google Lösenordshantering.
  2. Välj Kontroll till vänster.

På webben:

1. Öppna passwords.google.com.
  2. Välj Öppna Lösenordskontroll följt av Kontrollera lösenord.
    • Du kan behöva logga in.
Tips! Lösenorden i Google-kontot uppdateras automatiskt på andra webbplatser när du är inloggad i Chrome och har aktiverat synkronisering

Skydda dina lösenord

När lösenorden har genomgått säkerhetskontrollen visas tre typer av resultat.

Läs mer om avslöjade lösenord

Obs! Om vi tror att lösenordet för ditt Google-konto inte är säkert uppmanar vi dig att ändra det även om du inte använder lösenordskontrollen. Följ de här anvisningarna om du vill skydda ett Google-konto där det har förekommit misstänkt aktivitet eller som har blivit hackat.

Avslöjade kombinationer av lösenord och användarnamn är osäkra eftersom de har publicerats online. Vi rekommenderar att du ändrar alla avslöjade lösenord så snabbt som möjligt.

Se vilka dataintrång vi kollar

Vi kollar kombinationer av lösenord och användarnamn som har läckt ut vid en mängd olika dataintrång, men den lista över dataintrång som vi använder är kanske inte fullständig. Vår lista har bl.a. följande källor:

• 000webhost
  • 17 Media
  • 1.4B collection
  • 7k7k
  • Adobe
  • Anti-public
  • Badoo
  • Bitly
  • Collection 1-5
  • Dropbox
  • Exploit.in
  • iMesh
  • Imgur
  • Last.fm
  • Lifeboat
  • LinkedIn
  • Mate1
  • Neopets
  • NetEase
  • Nexus Mods
  • Pemiblanc
  • R2Game
  • Rambler
  • Tianya
  • Tumblr
  • VK
  • VN
  • Yandex
  • Youku
  • Zoosk

Ignorera och återställa varningar

Du kan ignorera en varning om ett utsatt lösenord.

Ignorera en varning genom att klicka på Mer Mer bredvid det utsatta lösenordet följt av Ignorera varning.

Du kan hitta och återställa varningen under Ignorerade varningar.

Om du vill återställa en ignorerad varning klickar du på Mer Mer följt av Återställ varning.

Läs mer om att återanvända lösenord

Om du använder samma lösenord i flera konton löper du större risk att bli hackad. Vi rekommenderar starkt att du använder ett unikt lösenord för varje konto.

Tips! Låt Chrome generera och spara ett starkt lösenord för Google-kontot. Läs mer om hur du skapar starka, unika lösenord

Läs mer om svaga lösenord

Lösenord som består av vanliga fraser, enkla mönster på tangentbordet och enstaka ord är lätta att gissa sig till. Vi rekommenderar att du använder starka lösenord.

Situationer när vi kan be dig att byta lösenord

Om Google identifierar ett av dina sparade lösenord som utsatt kan vi meddela dig för att skydda dina konton.

Gör så här om du får ett meddelande om ett osäkert lösenord

1. Besök sidan Lösenordskontroll direkt och kontrollera att aviseringen är äkta och ändra eventuella osäkra lösenord.
  2. Skydda ditt Google-konto genom att göra en säkerhetskontroll.

Gör en säkerhetskontroll

Hantera varningar om osäkra lösenord

Google kan meddela dig när vi hittar något av dina sparade lösenord online. Du kan aktivera eller inaktivera dessa varningar.

Google fortsätter att kontrollera dina lösenord även om varningar är inaktiverade. Om du inaktiverar inställningen kan det hända att du fortfarande får varningar i upp till 48 timmar.

Du kan öppna inställningarna för Google Lösenordshantering eller göra följande:

1. Öppna passwords.google.com.
  2. Välj Inställningar Inställningar uppe till höger.
  3. Aktivera eller inaktivera Lösenordsskydd.