Onveilige wachtwoorden wijzigen in je Google-account

U kunt controleren of wachtwoorden in uw Google-account zijn vrijgegeven bij een gegevenslek, zwak zijn of worden gebruikt voor meerdere accounts. Vervolgens kunt u onveilige wachtwoorden wijzigen om uw accounts beter te beveiligen.

1. Ga op uw computer naar passwords.google.com.
  2. Selecteer Wachtwoorden controleren. U moet wellicht inloggen.
  3. Volg de stappen.

Tip: De wachtwoorden in uw Google-account worden automatisch geüpdatet op andere sites als u bent ingelogd bij Chrome en synchronisatie heeft ingeschakeld

Uw wachtwoorden beveiligen

Nadat uw wachtwoorden zijn gecontroleerd op beveiligingsproblemen, worden er drie typen resultaten weergegeven.

Meer informatie over gehackte wachtwoorden

Belangrijk: We vragen u het wachtwoord van uw Google-account te wijzigen als we denken dat dit onveilig is, zelfs als u Wachtwoordcheck niet gebruikt. Volg deze stappen om een Google-account te beveiligen dat verdachte activiteit bevat of waarvan u denkt dat het is gehackt.

Combinaties van gehackte wachtwoorden en gebruikersnamen zijn onveilig omdat ze online zijn gepubliceerd. We raden u aan gehackte wachtwoorden zo snel mogelijk te wijzigen.

Door ons gecheckte gegevenslekken bekijken

We controleren of combinaties van wachtwoorden en gebruikersnamen zijn vrijgegeven via een breed scala aan gegevenslekken, maar de lijst met gecontroleerde gegevenslekken is mogelijk niet volledig. Onze lijst bevat bronnen zoals:

• 000webhost
  • 17 Media
  • 1.4B collection
  • 7k7k
  • Adobe
  • Anti-public
  • Badoo
  • Bitly
  • Collection 1-5
  • Dropbox
  • Exploit.in
  • iMesh
  • Imgur
  • Last.fm
  • Lifeboat
  • LinkedIn
  • Mate1
  • Neopets
  • NetEase
  • Nexus Mods
  • Pemiblanc
  • R2Game
  • Rambler
  • Tianya
  • Tumblr
  • VK
  • VN
  • Yandex
  • Youku
  • Zoosk

Waarschuwingen sluiten en terugzetten

Je kunt een waarschuwing over een gehackt wachtwoord sluiten.

Als je een waarschuwing wilt sluiten, klik je naast het gehackte wachtwoord op Meer Meer en dan Waarschuwing negeren.

Onder Gesloten waarschuwingen kun je de waarschuwing vinden en terugzetten.

Als je een gesloten waarschuwing wilt terugzetten, klik je naast de waarschuwing op Meer Meer en dan Waarschuwing terugzetten.

Meer informatie over hergebruikte wachtwoorden

Als u hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere accounts, loopt u een groter risico om te worden gehackt. We raden u ten zeerste aan een uniek wachtwoord te gebruiken voor elk account.

Tip: Laat Chrome een sterk wachtwoord voor uw Google-account instellen en opslaan. Meer informatie over hoe u sterke, unieke wachtwoorden kunt genereren

Meer informatie over zwakke wachtwoorden

Wachtwoorden met duidelijke zinnen, eenvoudige toetsenbordpatronen en afzonderlijke woorden kunnen makkelijk worden geraden. We raden je aan sterke wachtwoorden te gebruiken.

Meldingen voor onveilige wachtwoorden beheren

Google laat het je weten als we je opgeslagen wachtwoorden online vinden. Je kunt deze meldingen aan- of uitzetten.

Google blijft je wachtwoorden checken, ook als meldingen uitstaan. Als je deze instelling uitzet, kan het zijn dat je 48 uur lang nog meldingen krijgt.

1. Ga naar passwords.google.com.
  2. Selecteer rechtsboven Instellingen Instellingen.
  3. Zet Wachtwoordmeldingen aan of uit.

Onveilige wachtwoorden wijzigen die niet zijn opgeslagen in uw Google-account

Meer informatie over de extensie Wachtwoordcheck voor Chrome