Endre usikre passord i Google-kontoen din

Du kan finne ut om passord i Google-kontoen din kan ha blitt avdekket, er svake eller brukes i flere kontoer. Deretter kan du endre usikre passord for å beskytte kontoene dine.

Du kan starte passordsjekken. Du kan også åpne passordsjekken på Android, i Chrome eller via nettet.

På Android:

1. Åpne Innstillinger.
  2. Søk etter «Passordlagring».
  3. Trykk på Passordlagring og så Passordsjekk.

I Chrome:

1. Øverst til høyre velger du Profil Profil og så Passord Passord.
    • Hvis du ikke finner Passord-ikonet, velger du Mer Mer og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring øverst til høyre.
  2. Velg Sjekk til venstre.

På nettet:

1. Gå til passwords.google.com
  2. Velg Gå til passordsjekken og så Sjekk passordene.
    • Du må kanskje logge på.
Tips: Passordene i Google-kontoen din oppdateres automatisk på andre nettsteder når du er logget på Chrome og har slått på synkronisering

Beskytt passordene dine

Etter at passordene er sjekket for sikkerhetsproblemer, ser du tre typer resultater.

Finn ut mer om passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd

Viktig: Vi kommer til å be deg om å endre passordet for Google-kontoen din hvis vi mener at det er usikkert – selv om du ikke bruker passordsjekken. For å beskytte en Google-konto som har mistenkelig aktivitet eller har blitt hacket, følg denne fremgangsmåten

Kombinasjoner av passord og brukernavn som er utsatt for sikkerhetsbrudd, er usikre siden de er offentliggjort på nettet. Vi anbefaler at du endrer passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, så fort som mulig.

Se databruddene vi sjekker

Vi ser etter kombinasjoner av passord og brukernavn som er avdekket i et stort utvalgt av databrudd, men listen over databrudd vi sjekker, kan være ufullstendig. Listen vår inneholder blant annet disse kildene:

• 000webhost
  • 17 Media
  • 1.4B collection
  • 7k7k
  • Adobe
  • Anti-public
  • Badoo
  • Bitly
  • Collection 1-5
  • Dropbox
  • Exploit.in
  • iMesh
  • Imgur
  • Last.fm
  • Lifeboat
  • LinkedIn
  • Mate1
  • Neopets
  • NetEase
  • Nexus Mods
  • Pemiblanc
  • R2Game
  • Rambler
  • Tianya
  • Tumblr
  • VK
  • VN
  • Yandex
  • Youku
  • Zoosk

Lukk og gjenopprett varsler

Du kan lukke varsler om passord som har vært utsatt for sikkerhetsbrudd.

For å lukke et varsel, klikk på Mer Mer ved siden av passordet som har vært utsatt for sikkerhetsbrudd og så Lukk varsel.

Du kan finne og gjenopprette varselet under «Lukkede varsler».

For å gjenopprette et lukket varsel, klikk på Mer Mer ved siden av varselet og så Gjenopprett varsel.

Finn ut mer om passord som brukes flere steder

Hvis du bruker samme passord for flere kontoer, har du større risiko for å bli hacket. Vi anbefaler på det sterkeste at du bruker et unikt passord for hver konto.

Tips: La Chrome opprette og lagre et sterkt passord for Google-kontoen din. Finn ut hvordan du lager sterke, unike passord

Finn ut mer om svake passord

Det er enkelt å gjette passord med åpenbare fraser, enkle tastaturmønstre og enkeltord. Vi anbefaler at du bruker sterke passord.

Grunner til at vi kan be deg om å endre passordet

For å beskytte kontoene dine kan Google varsle deg hvis vi oppdager at noen av de lagrede passordene dine er utsatt for sikkerhetsbrudd.

Gjør dette hvis du blir varslet om usikre passord

1. Gå direkte til Passordsjekk for å bekrefte at varselet er ekte, og endre eventuelle usikre passord.
  2. Ta en sikkerhetssjekk for å beskytte Google-kontoen din.

Ta en sikkerhetssjekk

Administrer varsler for usikre passord

Google kan varsle deg når vi finner noen av de lagrede passordene dine på nettet. Du kan slå disse varslene på eller av.

Google fortsetter å sjekke passordene dine, selv om varsler er slått av. Hvis du slår av denne innstillingen, kan det hende du fortsatt mottar varsler i opptil 48 timer.

Du kan gå til innstillingene for Google Passordlagring eller gjøre følgende:

1. Gå til passwords.google.com.
  2. Velg Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  3. Slå Passordvarsler på eller av.