Skydda konton som har ett osäkert lösenord

Om ditt lösenord på en webbplats som inte tillhör Google har läckts kan du få veta det med hjälp av lösenordskontrollen. Sedan kan du skydda utsatta konton genom att byta lösenord.

Obs! Om vi tror att lösenordet för ditt Google-konto inte längre är säkert uppmanar vi dig att ändra det även om du inte använder lösenordskontrollen.

Skaffa tillägget Lösenordskontroll

Du kan använda lösenordskontrollen när du är inloggad i webbläsaren Chrome på en dator.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Besök Chrome-butiken och ladda ned tillägget Lösenordskontroll.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Aktivera eller inaktivera tillägget Lösenordskontroll

Obs! När du inaktiverar lösenordskontrollen raderas inte informationen som lagras för tillägget.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Fler verktyg följt av Tillägg.
  4. Leta upp lösenordskontrollen i listan över tillägg.
  5. Aktivera eller inaktivera Lösenordskontroll.

Använda tillägget Lösenordskontroll

Ändra osäkra lösenord för att förhindra att kontot hackas

Obs! Om du vill skydda ett Google-konto där det har förekommit misstänkt aktivitet eller som du tror kan ha blivit hackat följer du de här anvisningarna.

1. Logga in på kontot med det osäkra lösenordet.
  2. Skapa ett starkt lösenord för kontot och alla andra konton som har samma lösenord.
  3. Om det går att använda andra säkerhetsfunktioner på webbplatsen, som tvåstegsverifiering, kan det vara bra att göra det.

Ignorera aviseringar om osäkert lösenord

Det bästa är att ändra ett osäkert lösenord. Om du inte vill ändra lösenordet gör du så här för att ignorera aviseringarna:

Information som lagras för tillägget Lösenordskontroll

Följande lagras för tillägget Lösenordskontroll:

• Antalet inloggningar som genomsöktes för osäkra lösenord med tillägget. Om du vill radera informationen rensar du all data för tillägget.
  • Om ett lösenord och användarnamn identifierats som osäkert i tillägget Lösenordskontroll sparas delar av uppgifterna med hash-teknik i webbläsaren Chrome. Det går inte att återskapa informationen utifrån de ofullständiga uppgifterna. Om du vill ta bort hashkoden från webbläsaren Chrome ändrar du det osäkra lösenordet eller rensar all data för tillägget.

Viktigt! Delar av uppgifterna sparas med hash-teknik och används så att du inte ska få fler aviseringar om samma osäkra lösenord. Om du tar bort informationen kan nya aviseringar visas om osäkra lösenord som du har valt att ignorera tidigare.

Rensa data för tillägget

Du kan radera information som lagrats för lösenordskontrollen.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Klicka på tillägget Lösenordskontroll Password Checkup högst upp följt av Avancerade inställningar följt av Rensa data för tillägget.

Inaktivera anonym rapportering

Tillägget Lösenordskontroll förbättras med hjälp av att information delas med Google via anonym rapportering. Informationen omfattar antalet uppslagningar som gav en osäker användaruppgift till svar, om lösenordet ändrades efter aviseringen och vilken domän det gällde.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Klicka på tillägget Lösenordskontroll Password Checkup högst upp följt av Avancerade inställningar följt av Välj bort anonym rapportering.

Skicka feedback

Berätta gärna för oss vad du tycker om tillägget Lösenordskontroll. Genom att lämna feedback hjälper du Google att förbättra produkten både för dig och andra.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Klicka på tillägget Lösenordskontroll Password Checkup högst upp följt av Skicka feedback.
true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.