Accounts beschermen die een onveilig wachtwoord hebben

Als het wachtwoord dat u gebruikt voor een niet-Google-website is gelekt, kan de extensie Wachtwoordcheck u dit laten weten. Zo kunt u de wachtwoorden van accounts die gevaar lopen, wijzigen om ze te beveiligen.

Opmerking: Als we denken dat het wachtwoord van uw Google-account onveilig is, vragen we u dit te wijzigen, zelfs als u de extensie Wachtwoordcheck niet gebruikt.

De extensie Wachtwoordcheck downloaden

De extensie Wachtwoordcheck werkt wanneer u bent ingelogd in de Chrome-browser op een computer.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Ga naar de Chrome Store en download de extensie Wachtwoordcheck.
  4. Volg de stappen op het scherm.

De extensie Wachtwoordcheck in- of uitschakelen

Opmerking: Als u de extensie Wachtwoordcheck uitschakelt, wordt informatie die door de extensie is opgeslagen, niet verwijderd.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Meer hulpprogramma's en dan Extensies.
  4. Zoek in de lijst met extensies de extensie Wachtwoordcheck.
  5. Schakel Wachtwoordcheck in of uit.

De extensie Wachtwoordcheck gebruiken

Onveilige wachtwoorden wijzigen om te voorkomen dat een account wordt gehackt

Opmerking: Volg deze stappen om een Google-account te beveiligen dat verdachte activiteit bevat of waarvan u denkt dat het is gehackt.

1. Log in op het account met het onveilige wachtwoord.
  2. Maak een sterk wachtwoord voor het account en alle andere accounts die hetzelfde wachtwoord gebruiken.
  3. Als de site een andere beveiligingsmaatregel biedt, zoals verificatie in twee stappen, kunt u overwegen dit in te stellen.

Meldingen over een onveilig wachtwoord negeren

Het is het beste om een onveilig wachtwoord te wijzigen. Als u uw wachtwoord niet wilt wijzigen, kunt u de meldingen negeren:

Informatie die door extensie Wachtwoordcheck wordt opgeslagen

De volgende informatie wordt door de extensie Wachtwoordcheck opgeslagen:

• Het aantal logins dat de extensie op onveilige wachtwoorden heeft gescand. Als u deze informatie wilt verwijderen, kunt u uw extensiegegevens wissen.
  • Als met de extensie Wachtwoordcheck wordt vastgesteld dat u een onveilige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord opgeeft, wordt een gehashte gedeeltelijke code voor die gegevens opgeslagen in uw Chrome-browser. Deze gedeeltelijke code kan niet worden gebruikt om een volledige versie van uw gegevens te genereren. Als u deze code in uw Chrome-browser wilt verwijderen, kunt u uw onveilige wachtwoord wijzigen of uw extensiegegevens wissen.

Opmerking: De gehashte, gedeeltelijke code wordt gebruikt om alle toekomstige meldingen over een onveilig wachtwoord te blokkeren. Als u deze gegevens verwijdert, krijgt u mogelijk meldingen over onveilige wachtwoorden te zien die u eerder heeft genegeerd.

Extensiegegevens wissen.

U kunt informatie verwijderen die door de extensie Wachtwoordcheck is opgeslagen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Selecteer bovenaan extensie Wachtwoordcheck Password Checkup en dan Geavanceerde instellingen en dan Extensiegegevens wissen.

Anonieme rapportage uitschakelen

Anonieme rapportage deelt informatie met Google zodat de extensie Wachtwoordcheck kan worden verbeterd. Dit is onder andere informatie over het aantal zoekacties waarbij onveilige inloggegevens worden aangetroffen (ongeacht of een melding tot een wachtwoordwijziging leidt) en het betreffende domein.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Klik bovenaan op extensie Wachtwoordcheck Password Checkup en dan Geavanceerde instellingen en dan Afmelden voor anonieme rapportage.

Feedback verzenden

Laat ons weten wat u van de extensie Wachtwoordcheck vindt. Als u uw feedback deelt, kan Google dit product verbeteren voor u en andere gebruikers.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Klik bovenaan op extensie Wachtwoordcheck Password Checkup en dan Feedback verzenden.