De informatie in je Google-account bekijken, beheren en verwijderen

Kom meer te weten over hoe je informatie en activiteit in je Google-account beheert. Je kunt kiezen welk type activiteit wordt opgeslagen in je account en wordt gebruikt om je gebruik van Google-services te personaliseren.

Je privacyinstellingen checken

Je kunt de meeste instellingen die hieronder worden uitgelegd, snel vinden en wijzigen via de Privacycheck.

Beheren welke activiteit wordt opgeslagen

Gebruik Activiteitsopties om aan te geven welke typen activiteit worden opgeslagen in je account. Voorbeelden van activiteit zijn:

• je uitgevoerde zoekopdrachten,
  • je bezochte websites,
  • je afgespeelde video's,
  • je bezochte plaatsen.

Aan de hand van activiteitsgegevens kunnen we je betere functionaliteit bieden via snellere zoekresultaten en een persoonlijkere gebruikerservaring in Google-producten.

Lees meer over hoe je bepaalt welke activiteit wordt opgeslagen in je account.

Je gegevens bijhouden en verwijderen

Met deze bronnen kun je de activiteit die in je Google-account is opgeslagen, bekijken en beheren.

Een overzicht van je gegevens bekijken

Ga naar je Google Dashboard om een overzicht te bekijken van je gegevens voor verschillende Google-services, zoals Gmail, Drive en Agenda.

Je activiteit en bestanden bekijken en verwijderen

Je activiteit

Je kunt je activiteit (zoals uitgevoerde zoekopdrachten en bezochte websites) bekijken en verwijderen via Mijn activiteit.

Lees meer over hoe je je activiteit verwijdert.

Tip: Voor extra beveiliging kun je een extra verificatiestap vereisen om je hele geschiedenis te bekijken op het tabblad Mijn activiteit.

Je bestanden

Je kunt je foto's, e-mails, documenten en andere bestanden bekijken en verwijderen door naar het relevante Google-product te gaan, zoals:

Door jou bezochte plaatsen bekijken en verwijderen

Als Locatiegeschiedenis aanstaat, worden de door jou bezochte plaatsen opgeslagen in je account. Alleen jij kunt je locatiegeschiedenis bekijken.

Lees meer over hoe je je locatiegeschiedenis beheert of verwijdert.

Via Locatiegeschiedenis kan de gebruikerservaring op verschillende manieren worden verbeterd. Google kan bijvoorbeeld betere routes voor woon-werkverkeer voorstellen en relevantere resultaten laten zien voor Maps-zoekopdrachten.

Andere locatiegegevens beheren

Als je andere instellingen zoals Web- en app-activiteit hebt aangezet en de locatiegeschiedenis onderbreekt of locatiegegevens uit de locatiegeschiedenis verwijdert, sla je misschien nog steeds locatiegegevens op in je Google-account doordat je gebruikmaakt van andere Google-sites, -apps en -services.

Het algemene gebied waar je je bevindt, kan bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van je activiteit op Zoeken en Maps als je web- en app-activiteit aanstaat. Andere locaties, waaronder je exacte locatie, kunnen worden opgeslagen met je foto's, afhankelijk van de instellingen van de camera-app.

Geschiedenis en cookies verwijderen uit Chrome en andere browsers

We kunnen je aan de hand van geschiedenis- en cookiegegevens betere suggesties bieden in de adresbalk. Op die manier kun je sneller vinden wat je zoekt.

Andere Google-activiteit bekijken

Je kunt ook andere Google-activiteit beheren.

Met deze informatie kun je de resultaten en suggesties verbeteren die je in Google-services te zien krijgt.

Een apparaat uit je account verwijderen
Je kunt de apparaten bekijken die onlangs zijn ingelogd op je account. Als je het apparaat niet herkent of bezit, verwijder je het apparaat uit je account.
Een product of je account verwijderen
Je kunt je Google-account op elk moment verwijderen. Nadat je het account hebt verwijderd, kan dat mogelijk niet meer worden hersteld.

Persoonlijke informatie bewerken

Ga naar Over mij om je persoonlijke informatie te bewerken en te bepalen wie deze informatie kan zien. Aan de hand van deze informatie kunnen mensen contact met je opnemen via Google-services zoals Gmail of erachter komen wat ze met je gemeen hebben.

Lees meer over hoe je je persoonlijke informatie bewerkt.

Advertentie-instellingen wijzigen

Je kunt via de advertentie-instellingen bepalen welke informatie Google gebruikt om je advertenties te laten zien.

Aan de hand van deze gegevens kunnen de advertenties die je ziet relevanter voor jou worden gemaakt.

Lees meer over Google-advertenties en advertentie-instellingen.

Je Google-gegevens downloaden

Je kunt op elk moment gegevens downloaden of overzetten. Denk hierbij aan foto's, e-mails, documenten en contacten. Zo beschik je ook over de door jou gemaakte content als je een Google-service niet meer gebruikt of als je je Google-account verwijdert.

Lees meer over hoe je je gegevens downloadt.

Meer informatie

Bekijk de volgende bronnen voor meer informatie over je gegevens en hoe deze door Google worden gebruikt.