Kontoåterställningstips

Om du inte kan logga in testar du följande steg för att få åtkomst till Google-kontot igen:

1. Öppna sidan Kontoåterställning.
  2. Använd så många som möjligt av tipsen nedan när du går igenom de olika stegen.

Tips! Du kanske inte får alla frågor som beskrivs här.

Om du redan har försökt återställa kontot och det stod att Google inte kunde verifiera att kontot tillhör dig kan du försöka igen.

Besvara så många frågor som möjligt

Undvik att hoppa över frågor. Om du är osäker på svaret är det bättre att du gissar så gott du kan än att gå vidare till nästa fråga. Du kastas inte ut från processen om du gissar fel.

Använd en känd enhet och plats

Gör följande, om möjligt:

• Använd en dator, mobil eller surfplatta som du brukar logga in på.
  • Använd samma webbläsare (t.ex. Chrome eller Safari) som du brukar.
  • Logga in någonstans där du brukar logga in, t.ex. hemma eller på jobbet.

Var noggrann med lösenord

Små skillnader har betydelse, så undvik att skriva fel och var noga med små och stora bokstäver.

Lösenord

Du kan uppmanas att skriva det senaste lösenordet du kommer ihåg.

• Om du inte kommer ihåg det senaste lösenordet: Använd ett tidigare lösenord som du kommer ihåg. Ju nyare, desto bättre.
  • Om du inte är säker på något lösenord du har haft tidigare: Gissa så gott du kan.

Ange en e-postadress som kopplats till kontot

Om du ska ange en fungerande e-postadress skriver du en som du har lagt till i kontot. Nedan följer några exempel:

• En återställningsadress är en e-postadress som används för att komma in på kontot igen. Vi skickar säkerhetsaviseringar till den adressen.
  • En alternativ e-postadress är en e-postadress du kan logga in med.
  • En kontaktadress är den e-postadress som information om de flesta tjänster från Google du använder skickas till.

Kolla efter ett meddelande i skräppostmappen

Obs! Google frågar aldrig efter lösenord eller verifieringskoder via e-post, telefon eller sms. Ange bara ditt lösenord och dina verifieringskoder på accounts.google.com.

Om du förväntar dig ett e-postmeddelande från vårt team och inte har fått det kollar du om det finns ett meddelande i skräppostmappen med ämnet Din fråga till Googles support.

Kan du ändå inte logga in? Överväg att skapa ett nytt Google-konto. Om du gör det kan du följa dessa steg för att undvika att bli utestängd från Google-kontot.