Activiteit bekijken en beheren in uw account

Wanneer u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. U kunt deze activiteit bekijken en verwijderen in 'Mijn activiteit'. Daarnaast kunt u het opslaan van de meeste activiteit op elk gewenst moment stoppen.

Wat is 'Mijn activiteit'?

'Mijn activiteit' is een centrale plaats waar u activiteit kunt bekijken en beheren zoals zoekopdrachten die u heeft uitgevoerd, websites die u heeft bezocht en video's die u heeft bekeken.

Hoe activiteit werkt

Wanneer u bepaalde Google-services gebruikt (zoals Google Zoeken, YouTube of Chrome), kan uw activiteit worden opgeslagen als gegevens in uw account. Met deze activiteit kunnen we Google-services sneller, slimmer en relevanter voor u maken.

De typen activiteit die worden weergegeven in 'Mijn activiteit', zijn afhankelijk van de Google-producten die u gebruikt en welke Activiteitsopties zijn ingeschakeld.

Wanneer activiteit wordt opgeslagen in uw account

Activiteit wordt opgeslagen als u bent ingelogd op uw Google-account.

Uw Activiteitsopties beheren de meeste activiteiten die worden opgeslagen in uw account.

Activiteit vinden en bekijken

Uw activiteit wordt weergegeven als afzonderlijke items, te beginnen met de meest recente activiteit. Deze items kunnen onderdeel zijn van bundels waarin vergelijkbare activiteit wordt gegroepeerd. (Opmerking: In bundels wordt mogelijk niet alle vergelijkbare activiteit gegroepeerd.)

Activiteit vinden

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het venster Activiteit en tijdlijn op Mijn activiteit.
  4. Uw activiteit bekijken:
    • Browse door uw activiteit, geordend op datum en tijd.
    • Gebruik de zoekbalk en filters bovenaan de pagina om specifieke activiteiten te vinden.

U kunt uw activiteit bekijken als bundels of afzonderlijke items. Als u de weergave wilt wijzigen, klikt u rechtsboven op Meer Meer en dan Itemweergave of Bundelweergave.

Activiteitsdetails bekijken

• Alle items in een bundel bekijken: Klik bij de bundel op Meer Meer en dan Details.
  • Details over een item bekijken: Klik bij het item op Details. De datum en de tijd van de activiteit worden weergegeven, plus de reden waarom deze is opgeslagen. Mogelijk wordt ook informatie weergegeven over de locatie, het apparaat en de app.

Activiteit verwijderen

Meer informatie over eerdere zoekopdrachten, browsegeschiedenis en andere activiteit verwijderen in 'Mijn activiteit'. U kunt ook automatische verwijdering instellen voor oudere activiteit.

Het opslaan van activiteit stoppen

U kunt de meeste informatie beheren die wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op Uw activiteitsopties beheren.
  4. Schakel de activiteit uit die u niet wilt opslaan.

Opmerking: Sommige activiteit is niet opgenomen in 'Mijn activiteit'.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

U kunt privé op internet zoeken en browsen.

Opmerking: Als u inlogt op uw Google-account via een venster voor privé browsen, kan uw zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Uw activiteit wordt niet weergegeven

Als uw zoekopdrachten, bezochte websites of andere activiteit niet worden weergegeven in 'Mijn activiteit', controleert u of u aan de volgende voorwaarden voldoet:

• U bent ingelogd. Activiteit wordt alleen opgeslagen wanneer u bent ingelogd op uw Google-account.
  • Uw apparaat is online. Offline activiteit wordt pas weergegeven in 'Mijn activiteit' nadat uw apparaat weer verbinding heeft gemaakt met internet.
  • De juiste instellingen zijn ingeschakeld. Bekijk uw Activiteitsopties om te controleren of u de gewenste typen activiteit opslaat.
  • U bent ingelogd op slechts één account. Als meerdere accounts tegelijk zijn ingelogd in dezelfde browser of op hetzelfde apparaat, kan uw activiteit worden opgeslagen in het standaardaccount.

Opmerking: Voor sommige Google-services kan geen activiteit worden opgeslagen in uw account.

U ziet activiteit die u niet herkent

U kunt de volgende typen onbekende activiteit tegenkomen in 'Mijn activiteit'.

Activiteit van websites en apps die Google-services gebruiken

Sommige websites en apps gebruiken Google-services zoals Google Zoeken, Maps of Adverteren. Als u deze websites en apps bezoekt terwijl u bent ingelogd op uw Google-account, kan uw activiteit worden weergegeven in 'Mijn activiteit'. Als u een gedeeld apparaat gebruikt of inlogt met meerdere accounts, ziet u mogelijk activiteit uit een ander ingelogd account.

Sommige websites en apps kunnen bepaalde activiteit delen met Google.

Meer informatie over Web- en app-activiteit.

Voorspelde activiteit

Soms voorspelt Google wat u wellicht nog meer zou willen zien en geeft deze content aan u weer. Een voorbeeld:

• Als YouTube-autoplay is ingeschakeld, kunnen er in 'Mijn activiteit' video's worden weergegeven die automatisch zijn afgespeeld op basis van wat u heeft bekeken.

Overige ongebruikelijke activiteit

U kunt in de volgende situaties onbekende activiteit tegenkomen:

Als u denkt dat activiteit in uw account is uitgevoerd door iemand anders, onderneemt u stappen om uw account beter te beveiligen.

Andere activiteit bekijken

Niet alle activiteit die wordt opgeslagen in uw account, wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'. Als u bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, wordt die activiteit opgeslagen in uw Maps-tijdlijn.

Andere typen activiteit bekijken die zijn opgeslagen in uw account:

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het venster Activiteit en tijdlijn op Mijn activiteit.
  4. Klik rechtsboven op de pagina op Meer Meer en dan Andere Google-activiteit.
  5. Kies de betreffende optie onder de activiteit die u wilt bekijken.

Meer informatie over de gegevens die we verzamelen en waarom we dit doen.

Als u andere accountgegevens wilt bekijken en beheren, opent u uw Google-account.