Se og kontrollér aktiviteten i kontoen din

Når du bruker Google-nettsteder, -apper og -tjenester, lagres noe av aktiviteten i Google-kontoen din. Du kan finne og slette denne aktiviteten i Min aktivitet, og du kan når som helst stoppe lagring av de fleste typer aktivitet.

Hva er Min aktivitet?

Min aktivitet er et sentralt sted der du kan se og administrere aktivitet, for eksempel søk du har gjort, nettsteder du har besøkt, og videoer du har sett.

Hvordan fungerer Min aktivitet?

Når du bruker bestemte Google-tjenester, for eksempel Søk, YouTube eller Chrome, kan aktiviteten din bli lagret som data i kontoen din. Disse dataene bidrar til å gjøre brukeropplevelsen din på Google raskere og nyttigere.

Hvilke typer aktivitet som vises i Min aktivitet, avhenger av hvilke Google-produkter du bruker, og hvilke typer aktivitetslagring som er slått på.

Når blir aktivitet lagret i kontoen din?

Aktivitet lagres når du er logget på Google-kontoen din.

Aktivitetslagring kontrollerer mesteparten av aktiviteten som lagres i kontoen din.

Finn og se aktivitet

Aktiviteten din står oppført som enkeltelementer, og de nyeste står først på listen.

Finn aktivitet​

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personvern i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Min aktivitet under «Logginnstillinger».
  4. Slik ser du aktiviteten din:
    • Bla gjennom aktiviteten din, organisert etter dag og klokkeslett.
    • Bruk søkefeltet og filtrene øverst for å finne en bestemt aktivitet.

Se detaljer om aktivitet

Slik ser du detaljer om et element: Velg Detaljer nederst på elementet. Du ser datoen og klokkeslettet for aktiviteten og hvorfor den ble lagret. Det kan også hende du ser informasjon om stedet, enheten og appen.

Slett aktivitet

Finn ut hvordan du sletter søk, nettleserloggen og annen aktivitet i Min aktivitet. Du kan også konfigurere automatisk sletting for eldre aktivitet.

Krev et ekstra trinn for å se hele loggen din i Min aktivitet

For å styrke personvernet ditt på delte enheter kan du velge å kreve et ekstra bekreftelsestrinn for å se hele loggen din i Min aktivitet.

1. Gå til activity.google.com.
  2. Over aktiviteten velger du Administrer bekreftelse av Min aktivitet.
  3. Slå Ekstra bekreftelse av eller på.

Stopp lagring av aktivitet

Du kan kontrollere det meste av informasjonen som vises i Min aktivitet.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personvern til venstre.
  3. Under «Logginnstillinger» klikker du på en aktivitet eller logg du ikke vil lagre.
  4. Slå av «Nett- og appaktivitet» og så Sett på pause og så Greit.

Merk: Noen former for aktivitet inkluderes ikke i Min aktivitet.

Stopp lagring av aktivitet midlertidig

Du kan søke og surfe privat på nettet.

Merk: Hvis du logger på Google-kontoen din i et vindu for privat surfing, kan søkeaktiviteten din bli lagret i den kontoen.

Løs problemer

Aktiviteten din vises ikke

Hvis søkene, nettstedene du har besøkt, eller annen aktivitet ikke vises i Min aktivitet, kan du sjekke disse tingene:

• Er du pålogget? Aktiviteten lagres bare når du er logget på Google-kontoen din.
  • Er enheten din på nettet? Aktivitet mens enheten ikke er på nettet, vises ikke i Min aktivitet før enheten blir koblet til internett.
  • Er de riktige innstillingene slått på? Gå gjennom Aktivitetslagring for å bekrefte at du lagrer aktivitetstypene du ønsker.
  • Er du logget på bare én konto? Hvis en og samme nettleser eller enhet har flere kontoer logget på samtidig, er kanskje aktiviteten lagret i standardkontoen.

Merk: Noen Google-tjenester støtter ikke lagring av aktivitet i kontoen din.

Du ser aktivitet du ikke gjenkjenner

Det kan hende du ser disse typene ukjent aktivitet i Min aktivitet:

Aktivitet fra nettsteder og apper som bruker Google-tjenester

Noen nettsteder og apper bruker Google-tjenester, for eksempel Søk, Maps eller Ads. Hvis du besøker disse nettstedene og appene mens du er logget på Google-kontoen din, kan aktiviteten din vises i Min aktivitet. Hvis du bruker en delt enhet eller logger på med flere kontoer, kan du se aktivitet fra en annen pålogget konto.

Noen nettsteder og apper kan dele visse typer aktivitet med Google.

Finn ut mer om Nett- og appaktivitet.

Foreslått aktivitet

Iblant foreslår Google ting du kan se på, og viser deg dette innholdet.

• Hvis for eksempel autoavspilling i YouTube er slått på, kan Min aktivitet inneholde videoer som ble spilt av automatisk, basert på hva du har sett på.

Annen ukjent aktivitet

Det kan hende du ser ukjent aktivitet i følgende tilfeller:

• Du har logget på flere kontoer samtidig i samme nettleser eller på samme enhet. Aktivitet fra en annen pålogget konto kan bli lagret her.
  • Du har ikke logget av en delt enhet – for eksempel en offentlig datamaskin.
  • Enheten din er konfigurert med en annen dato og et annet klokkeslett. Aktivitet fra slike enheter kan vises med feil dato.
  • Noen har gått inn på kontoen din uten tillatelse.

Hvis du tror aktivitet på kontoen din ble utført av noen andre, bør du iverksette tiltak for å sikre kontoen.

Se annen aktivitet

Ikke all aktivitet som lagres i kontoen din, vises i Min aktivitet. Hvis du for eksempel har slått på Posisjonslogg, blir denne aktiviteten lagret i Maps-tidslinjen din i stedet.

Sånn ser du andre aktivitetstyper som er lagret i kontoen din:

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personvern til venstre.
  3. Klikk på Min aktivitet i «Logginnstillinger».
  4. I søkefeltet over aktiviteten klikker du på Mer Mer og så Annen Google-aktivitet.
  5. Velg et alternativ under aktiviteten du vil se.

Finn ut mer om hvilken informasjon vi samler inn, og hvorfor.

For å se og kontrollere annen kontoinformasjon, åpne Google-kontoen din.