Logga in med meddelanden från Google

När du loggar in på ditt Google-konto kan du bekräfta din identitet genom att trycka på en avisering i telefonen.

Du kan använda meddelanden från Google för att logga in

Även om du inte har aktiverat någon av dessa inställningar kan Google be dig att trycka på en avisering för att bekräfta att det är du som loggar in.

Läs mer om vilka enheter som får meddelanden från Google

Du får meddelanden från Google på alla Android-telefoner som är inloggade på ditt Google-konto.

Om telefonen uppfyller kraven försöker Google automatiskt att använda Bluetooth som ett extra skydd när du loggar in på nya enheter. Vi använder Bluetooth för att blockera misstänkta inloggningsförsök från enheter som inte finns i telefonens närhet.

Så här skyddar meddelanden från Google ditt konto

Vi rekommenderar att du använder meddelanden från Google i stället för verifieringskoder via sms av följande skäl:

• Det förebygger att kontot hackas via telefonnumret. Hackare kan försöka stjäla verifieringskoder för att få åtkomst till ditt konto. Meddelanden från Google skyddar konton mot den här hackningmetoden genom att de på ett säkrare sätt endast skickas till dina inloggade enheter.
  • Du får mer information om inloggningsförsök. Med meddelanden från Google får du information om den enhet som användes, platsen och tidpunkten för inloggningsförsöket, vilket hjälper dig att upptäcka misstänkt aktivitet.
  • Du kan blockera misstänkt aktivitet. Om du inte försökte logga in på ditt konto trycker du på Nej i aviseringen för att skydda kontot.

Läs mer om nätfiske.

Använda rekommenderade enheter och säkerhetsfunktioner

Om du behöver logga in via någon annans telefon använder du ett webbläsarfönster där du surfar privat. Stäng alla privata webbläsarfönster när du är klar med telefonen och vill logga ut.

Aktivera telefonens skärmlåsom du vill hindra andra från att använda din enhet.

Åtgärda problem

Du får inget meddelande från Google

Gör så här om du inte får något meddelande på telefonen när du försöker logga in:

1. Försök igen. Välj Skicka igen på inloggningsskärmen.
  2. Om det inte fungerar kontrollerar du att
    • telefonen är ansluten till internet Du måste ha Wi-Fi eller mobildata aktiverat för att kunna ta emot meddelanden.
    • du har stängt av Stör ej om det var aktiverat
    • telefonen har den senaste versionen av Google Play-tjänster.
  3. Kontrollera att du är inloggad på ditt Google-konto:
    •  Öppna Inställningar Inställningar på Android-enheten.
    • Tryck på Lösenord och konton följt av Google.
    • Om du inte är inloggad följer du anvisningarna på skärmen.
  4. Testa att logga in igen.

Du får ett meddelande utan att ha loggat in

Om du får ett meddelande trots att du inte har försökt logga in kan någon annan ha försökt logga in utan din tillåtelse.

Tryck på Nej i meddelandet Försöker du logga in?

Om vi upptäcker något ovanligt med hur du loggar in, till exempel var du befinner dig, kan du behöva vidta ytterligare åtgärder för att bekräfta din identitet. Du kan till exempel behöva matcha ett nummer som visas på datorns skärm med ett på telefonen.

Meddelandet Begäran har upphört att gälla visas

Om ett meddelande som har upphört att gälla eller överskridit tidsgränsen visas på telefonen har ett försök att logga in på ditt Google-konto misslyckats.

Om du försökte logga in på ditt konto:

1. Tryck på Skicka igen på inloggningsskärmen.
  2. Logga in på Google-kontot enligt anvisningarna på skärmen.

Om du inte försökte logga in på ditt Google-konto:

Du har inte telefonen till hands eller kan inte använda den

Ibland kan du behöva logga in på ett annat sätt, till exempel när

• du inte har telefonen med dig
  • telefonen inte är laddad
  • telefonen är offline.

Om du loggar in med meddelanden från Google i stället för lösenord måste du använda lösenordet i stället.

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Tryck på Använd lösenord eller andra alternativ.
  3. Välj ett av alternativen och följ anvisningarna på skärmen.

Om du använder meddelande från Google för tvåstegsverifiering gör du så här:

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Tryck på Testa ett annat sätt eller på ett annat meddelande som Jag kan inte göra detta.
  3. Välj ett av alternativen och följ anvisningarna på skärmen.

Telefonen har kommit bort eller är stulen

Logga ut från en enhet som du inte längre använder.

Så här återställer du kontot:

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Tryck på Jag har inte min mobil.
  3. Välj ett av alternativen och följ anvisningarna på skärmen.
Tips! Om det inte finns några alternativ kan du testa att logga in på en dator som du använder ofta.

Sluta ta emot meddelanden

Tips! Ställ in reservmetoder om du använder tvåstegsverifiering. Då minskar risken för att du ska bli utelåst från kontot.
Om du inte vill få meddelanden från Google på en enhet loggar du ut från ditt Google-konto på den enheten.

Relaterade resurser

true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.