Logg på raskere med telefonforespørsler om 2-trinns bekreftelse

I stedet for å bruke koder for 2-trinns bekreftelse når du skal logge på, kan du trykke på en forespørsel Google sender til telefonen din, hvor du blir spurt om du prøver å logge på.

Dermed får du sikkerheten ved 2-trinns bekreftelse samtidig som det er raskere enn å måtte skrive inn bekreftelseskoder.

Konfigurer telefonen din for å få forespørsler

Hvis du vil begynne å bruke forespørsler om 2-trinns bekreftelse, følger du trinnene nedenfor for å gå til Google-kontoen din og konfigurere telefonen du bruker. Sørg for at du har telefonen i nærheten under konfigureringsprosessen.

Trinn 1: Sjekk at telefonen din er kompatibel

Du kan få forespørsler om 2-trinns bekreftelse på Android-telefoner med oppdatert versjon av Google Play-tjenester.

Trinn 2: Kontrollér at 2-trinns bekreftelse er slått på

Hvis du allerede logger på med 2-trinns bekreftelse: Gå til trinn 3.

Hvis du ikke logger på med 2-trinns bekreftelse: Du må slå på 2-trinns bekreftelse før du kan begynne å bruke forespørsler. Forespørselalternativet konfigureres i neste trinn.

Trinn 3: Konfigurer telefonen
  1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google Google-konto.
  2. Trykk på Sikkerhet øverst.
  3. Trykk på 2-trinns bekreftelse under «Google-pålogging». Du må kanskje logge på.
  4. Trykk på Logg inn med forespørsel fra Google.
  5. Følg trinnene på skjermen.
    • Velg en anbefalt enhet når du legger til en telefon.
    • Hvis du ikke finner telefonen din i listen, følger du trinnene på skjermen.
  6. Du ser «Prøver du å logge på?» på telefonen. Trykk på Ja.
  7. Trykk på Ferdig på konfigureringssiden.

Hvis du logger deg på en annen kompatibel enhet, mottar du automatisk forespørsler om pålogging på den enheten til du logger av. Du kan slå av denne funksjonen for å administrere hvilke enheter som skal motta forespørsler.

Tips: Du kan hoppe over forespørsler på pålitelige enheter.

Logg på med telefonforespørsler

1. Logg på Google-kontoen din som normalt. Du får se en påminnelse om at du må sjekke telefonen for å logge på.
  2. Du ser «Prøver du å logge på?» på telefonen. Trykk på Ja.

Administrer hvilke enheter som skal motta forespørsler

Etter at du har konfigurert forespørsler, mottar du dem automatisk på alle kompatible enheter du er logget på. Følg denne fremgangsmåten hvis du vil administrere hvilke enheter som skal motta forespørsler:

1. Gå til 2-trinns bekreftelse-delen av Google-kontoen din.
  2. Slå av «Få forespørsler fra Google om pålogging på alle telefonene dine» under «Forespørsel fra Google».
Få forespørsler på mer enn én telefon

Du kan få forespørsler på flere telefoner. Når du logger på, sendes det forespørsler til alle telefonene dine, men du trenger bare å trykke på én av forespørslene. Da forsvinner forespørslene på de andre telefonene.

Merk: Hvis du får forespørsler på flere telefoner, må du passe på at du bruker anbefalte enheter.

Sånn får du forespørsler på flere telefoner:

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google Google-konto.
  2. Trykk på Sikkerhet øverst.
  3. Trykk på 2-trinns bekreftelse under «Google-pålogging». Du må kanskje logge på.
  4. Trykk på Legg til telefon under «Forespørsel fra Google».
  5. Følg trinnene på skjermen.
Slutt å få forespørsler på telefon
  1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google Google-konto.
  2. Trykk på Sikkerhet øverst.
  3. Trykk på 2-trinns bekreftelse under «Google-pålogging». Du må kanskje logge på.
  4. Gå til «Forespørsel fra Google», og finn frem til telefonen du ikke vil ha forespørsler på lenger.
  5. Trykk på Slett Slett ved siden av den telefonen.

Tips: For å endre hvilken telefon som skal få forespørsler, legg til en telefon og slett den gamle.

Slutt å bruke telefonforespørsler

Gå til «Forespørsel fra Google» og slett alle telefonene du får forespørsler på.

Du kan når som helst slå på telefonforespørsler igjen.

Hopp over forespørsler på pålitelige enheter

Hvis du vil slippe å trykke på forespørsler hver gang du logger på datamaskinen eller mobiltelefonen din – kan du merke dem som pålitelige. Merk av for «Ikke spør igjen på denne datamaskinen» på påloggingsskjermen før du trykker på forespørselen.

Viktig: Du bør bare gjøre dette for enheter du bruker til daglig og ikke deler med andre.

Detaljer om sikkerhet

Bruk anbefalte enheter og sikkerhetsfunksjoner

Du bør bare konfigurere eller logge på telefoner du bruker til daglig og vanligvis har med deg. Ikke konfigurer delte enheter eller eldre enheter du lar ligge igjen hjemme eller på jobben.

Merk: Hvis du må logge på en telefon som ikke tilhører deg, bør du gjøre det fra et vindu for privat surfing. Lukk alle vinduer for privat surfing når du er ferdig, slik at du ikke forblir pålogget.

Slå på telefonens sikkerhetsfunksjon for å legge til et ekstra sikkerhetsnivå.

Android: Slå på skjermlåsen

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet og deretter Skjermlås under «Personlig».
  3. Velg en skjermlås og følg trinnene på skjermen.
Du ser en forespørsel, men har ikke logget på

Hvis du ser en forespørsel på telefonen uten at du har prøvd å logge på, kan det hende at noen prøver å logge på uten tillatelse.

I meldingen «Prøver du å logge på?» som sendes til telefonen din, trykker du på Nei.

Du må kanskje gå gjennom noen ekstra trinn for å logge på.

Hvis vi merker at noe er annerledes med hvordan du logger på, må du gå gjennom ett eller to ekstra trinn for å bekrefte at det er deg. Du må for eksempel kanskje matche et tall mellom data- og telefonskjermen.

Løs problemer

Du får ikke forespørsler på telefonen

Gjør dette hvis du prøver å logge på, men ikke får noen forespørsler på telefonen din:

1. Prøv på nytt. Velg Send på nytt på påloggingsskjermen.
  2. Sjekk at telefonen er koblet til Internett. Du må ha slått på Wi-Fi eller mobildata for å få forespørsler.
  3. Sjekk at du er logget på Google-kontoen din. Følg disse trinnene og prøv å logge på igjen.
    1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten din.
    2. Trykk på Kontoer og deretter Google.
    3. Følg trinnene på skjermen.

Hvis du ikke har telefonen i nærheten eller du ikke kan bruke den

Noen ganger må du kanskje bruke et annet bekreftelsestrinn for å logge på. Dette skjer blant annet når

• telefonen ikke er i nærheten
  • telefonen er tom for strøm
  • telefonen er uten nett

I slike tilfeller kan du prøve å logge på med denne fremgangsmåten:

1. Logg på Google-kontoen din som vanlig.
  2. Velg Prøv å logge på på en annen måte.
  3. Velg ett av alternativene, og følg trinnene på skjermen.

Tips: Når du har logget på, kan du gå til innstillingene for 2-trinns bekreftelse for å legge til reservealternativer.

Hvis du har mistet telefonen din

Hvis du har mistet telefonen din eller noen har stjålet den, kan du følge disse trinnene for å gjøre kontoen din sikrere:

1. Logg på kontoen din fra en annen enhet.
  2. Gå til Nylig brukte enheter.
  3. Velg enheten du har mistet.
  4. Velg Fjern ved siden av «Kontotilgang».
  5. Velg Fjern i bekreftelsesboksen som vises.