Inloggen met Google-prompts

Als je inlogt op je Google-account, kun je op een melding op je telefoon tikken om te bevestigen dat jij het bent.

Je kunt Google-prompts gebruiken om in te loggen:

Ook als je deze instellingen niet hebt aangezet, kan Google je toch vragen om op een melding te tikken om te bevestigen dat jij het bent die inlogt.

Meer informatie over welke apparaten Google-prompts ontvangen

Je krijgt Google-prompts op elke Android-telefoon waarop je bent ingelogd op je Google-account.

Als je telefoon in aanmerking komt, probeert Google automatisch bluetooth te gebruiken voor extra beveiliging als je inlogt op nieuwe apparaten. We gebruiken bluetooth om verdachte inlogpogingen te blokkeren van apparaten die zich niet fysiek in de buurt van je telefoon bevinden.

Hoe Google-prompts je account beschermen

We raden Google-prompts aan in plaats van sms-verificatiecodes omdat ze de volgende voordelen hebben:

• Ze zorgen ervoor dat accounts niet kunnen worden gehackt op basis van telefoonnummers. Hackers kunnen proberen verificatiecodes te stelen om toegang tot je account te krijgen. Google-prompts bieden bescherming tegen deze hackmethode omdat ze beter beveiligd en alleen naar je ingelogde apparaten worden gestuurd.
  • Je krijgt meer informatie over inlogpogingen. Google-prompts geven informatie over het apparaat, de locatie en het tijdstip van de inlogpoging zodat je verdachte activiteit kunt detecteren.
  • Je kunt verdachte activiteit blokkeren. Als je niet hebt geprobeerd in te loggen op je account, tik je op Nee in de melding om je account te beveiligen.

Meer informatie over phishingaanvallen

Aanbevolen apparaten en beveiligingsfuncties gebruiken

Als je moet inloggen op een telefoon die niet van jou is, log je in via een venster voor privé browsen. Als je klaar bent met de telefoon en wilt uitloggen, sluit je alle vensters voor privé browsen.

Als je wilt voorkomen dat anderen je apparaat gebruiken, schakel je de schermvergrendeling van je telefoon in.

Problemen oplossen

Je krijgt geen Google-prompt

Als je probeert in te loggen en geen prompt op je telefoon krijgt:

1. Probeer het opnieuw. Selecteer Opnieuw verzenden op het inlogscherm.
  2. Als dat niet werkt, zorg je voor het volgende:
    • Je telefoon is verbonden met internet. Wifi of gebruik van mobiele data moet zijn ingeschakeld om prompts te ontvangen.
    • Je schakelt Niet storen uit als deze instelling is ingeschakeld.
    • Je telefoon beschikt over de nieuwste versie van Google Play-services.
  3. Check of je bent ingelogd op je Google-account:
    • Open  Instellingen Instellingen op je Android-apparaat.
    • Tik op Wachtwoorden en accounts en dan Google.
    • Als je niet bent ingelogd, volg je de stappen op het scherm.
  4. Probeer opnieuw in te loggen.

Je ontvangt een prompt, maar je bent niet ingelogd

Als je niet hebt geprobeerd in te loggen maar toch een prompt krijgt, heeft misschien iemand anders geprobeerd in te loggen zonder je toestemming.

Tik in het gedeelte 'Probeer je in te loggen?' op Nee.

Als ons iets buitengewoons opvalt, zoals je locatie, kunnen we je vragen extra stappen uit te voeren om te bevestigen dat jij het bent. Je moet bijvoorbeeld een getal op je computerscherm en je telefoonscherm matchen.

Je hebt het bericht 'Verzoek verlopen' ontvangen

Als je op je telefoon een melding krijgt over een verlopen prompt of time-out, is er een mislukte inlogpoging voor je Google-account geweest.

Als je wel hebt geprobeerd in te loggen op je account:

1. Tik in het inlogscherm op Opnieuw verzenden.
  2. Volg de instructies op het scherm om in te loggen op je Google-account.

Als je niet hebt geprobeerd in te loggen op je Google-account:

Je telefoon is niet in de buurt of je kunt deze niet gebruiken

Soms moet je op een andere manier inloggen, bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

• Je hebt je telefoon niet bij je.
  • Je telefoon is niet opgeladen.
  • Je telefoon is offline.

Als je inlogt met Google-prompts in plaats van een wachtwoord, moet je je wachtwoord gebruiken.

1. Log in op je Google-account.
  2. Tik op Wachtwoord of andere opties gebruiken.
  3. Kies een van de opties en volg de stappen op het scherm.

Als je Google-prompts gebruikt voor verificatie in 2 stappen, volg je deze stappen:

1. Log in op je Google-account.
  2. Tik op Probeer het op een andere manier of op een ander bericht, zoals Ik kan dit niet doen.
  3. Kies een van de opties en volg de stappen op het scherm.

Je bent je telefoon kwijt of deze is gestolen

Log uit van een apparaat dat je niet meer gebruikt.

Zo herstel je je account:

1. Log in op je Google-account.
  2. Tik op Ik heb mijn telefoon niet bij de hand.
  3. Kies een van de opties en volg de stappen op het scherm.
Tip: Als er geen opties beschikbaar zijn, probeer je in te loggen op een computer die je vaak gebruikt.

Geen prompts meer ontvangen

Tip: Stel back-upmethoden in als je verificatie in 2 stappen gebruikt om te voorkomen dat je geen toegang meer hebt tot je account.
Als je geen Google-prompts wilt krijgen op een apparaat, log je uit van je Google-account op dat apparaat.

Gerelateerde bronnen

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.