Nopeampi sisäänkirjautuminen kaksivaiheisen vahvistuksen puhelinkehotteilla

Kaksivaiheisen vahvistuksen koodin sijaan voit käyttää Googlen puhelimeen lähettämää kehotetta sisäänkirjautumiseen. Kehote kysyy, yritätkö kirjautua sisään.

Tällä tavalla sisään kirjautuminen tuo kaksivaiheisen vahvistuksen turvallisuutta ja on nopeampaa vahvistuskoodin käyttöön verrattuna.

Puhelimen määrittäminen kehotteita varten

Seuraavien ohjeiden avulla voit määrittää Google-tilin kautta puhelimesi kaksivaiheisen vahvistuksen kehotteita varten. Pidä puhelin lähelläsi määrityksen aikana.

Vaihe 1: Tarkasta puhelimen yhteensopivuus

Kaksivaiheisen vahvistuksen kehotteen vastaanottaminen Android-puhelimella on mahdollista, jos puhelimen Google Play Palvelut on päivitetty.

Vaihe 2: Varmista, että kaksivaiheinen vahvistus on käytössä

Jos jo käytät kaksivaiheista vahvistusta kirjautumiseen: Siirry vaiheeseen 3.

Jos et käytä kaksivaiheista vahvistusta kirjautumiseen: Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön käyttääksesi kehotteita. Seuraavassa vaiheessa voit määrittää kehotteiden käytön.

Vaihe 3: Määritä puhelimesi
  1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Valitse Lisää Google-kehote.
  5. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.
    • Kun lisäät puhelinta, valitse suositeltu laite.
    • Jos puhelintasi ei näy luettelossa, seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.
  6. Näet puhelimellasi Yritätkö kirjautua sisään? ‑kehotteen Googlelta. Valitse Kyllä.
  7. Valitse määrityssivulta Valmis.

Jos kirjaudut sisään toiselle yhteensopivalle laitteelle, saat siihen automaattisesti kirjautumiskehotteita, kunnes kirjaudut ulos. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä ja valita, mihin laitteisiin kehotteita lähetetään.

Vinkki: Voit ohittaa kehotteet luotetuilla laitteilla.

Sisäänkirjautuminen puhelinkehotteella

1. Kirjaudu sisään Google-tilille tavalliseen tapaan. Näet muistutuksen tarkastaa puhelimesi ja kirjautua sisään.
  2. Näet puhelimellasi Yritätkö kirjautua sisään? ‑kehotteen Googlelta. Valitse Kyllä.

Kehotteita saavien laitteiden valinta

Kehotteiden käyttöönoton jälkeen saat niitä automaattisesti kaikkiin yhteensopiviin laitteisiin, joihin olet kirjautuneena. Toimi näin valitaksesi, mihin laitteisiin kehotteita lähetetään:

1. Siirry Google-tilisi Kaksivaiheinen vahvistus ‑osioon.
  2. Poista kohdassa Google-kehotteet käytöstä Googlen kirjautumiskehotteet kaikissa puhelimissasi.
Kehotteiden saaminen useampaan puhelimeen

Voit vastaanottaa kehotteita usealla puhelimella. Kun kirjaudut sisään, kaikkiin puhelimiisi lähetetään kehote, mutta vain yhteen reagoiminen on tarpeen. Muiden puhelinten kehotteet katoavat.

Huom. Jos saat kehotteita useisiin puhelimiin, varmista, että käytät suositeltuja laitteita.

Tilaa kehotteita uuteen puhelimeen:

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Valitse Google-kehote-kohdasta Lisää puhelin.
  5. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.
Puhelinkehotteiden lopettaminen
  1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Hae Google-kehote-kohdasta puhelin, jonka kehotteet haluat poistaa käytöstä.
  5. Valitse puhelimen kohdalta Poista Poista.

Vinkki: Voit vaihtaa kehotteet saavan puhelimen lisäämällä uuden puhelimen ja poistamalla vanhan.

Puhelinkehotteiden käytön lopettaminen

Poista Google-kehote-kohdasta kaikki kehotteita saavat puhelimet.

Voit ottaa puhelinkehotteet uudelleen käyttöön milloin vain.

Kehotteen ohittaminen luotetulla laitteella

Merkitse laite luotetuksi, jos et halua napauttaa kehotetta aina tietokoneella tai puhelimella kirjauduttaessa. Valitse kirjautumisnäytöllä Älä kysy uudelleen tällä tietokoneella ‑valintaruutu, ennen kuin napautat kehotetta.

Tärkeää: Valitse tämä valintaruutu vain, jos käytät laitetta säännöllisesti etkä jaa sitä kenenkään kanssa.

Lisätietoja tietoturvasta

Suositellut laitteet ja tietoturvaominaisuudet

Suosittelemme ominaisuuden määritystä ja sisäänkirjautumista vain puhelimella, jota käytät säännöllisesti ja pidät aina mukanasi. Älä käytä jaettuja laitteita tai vanhoja laitteita, jotka jätät kotiin tai töihin.

Huom. Jos haluat kirjautua sisään jonkun muun puhelimella, avaa yksityinen selainikkuna. Kun lopetat käytön, sulje kaikki yksityiset selainikkunat, niin sinut kirjataan ulos.

Paranna puhelimen suojausta ottamalla puhelimen tietoturvaominaisuus käyttöön.

Android: Näytön lukituksen käyttöönotto

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus .
  2. Valitse Henkilökohtainen-kohdasta Tietoturva ja sitten Näytön lukitus.
  3. Valitse näytön lukitustapa ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.
Näet kehotteen, vaikka et kirjautunut sisään

Jos kehote näkyy puhelimessasi, vaikka et yrittänyt sisäänkirjautumista, joku muu saattaa yrittää kirjautua luvatta.

Vastaa Yritätkö kirjautua sisään? ‑kehotteeseen puhelimessasi En.

Kirjautumiseen mahdollisesti tarvittavat lisävaiheet

Jos huomaamme kirjautumisessasi jotain normaalista poikkeavaa, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi ainakin yhdellä ylimääräisellä vaiheella. Voit joutua esimerkiksi antamaan puhelimella tai tietokoneella toisen laitteen näytölle lähetetyn numeron.

Ongelmien korjaus

Et saanut puhelinkehotetta

Toimi näin, jos yrität kirjautua sisään, mutta et saanut kehotetta puhelimeesi:

1. Yritä uudelleen. Valitse kirjautumisnäytöltä Lähetä uudelleen.
  2. Varmista, että puhelin on yhteydessä internetiin. Kehotteiden saaminen edellyttää käytössä olevaa Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyttä.
  3. Varmista, että olet kirjautunut sisään Google-tilillesi. Toimi seuraavasti ja yritä sitten kirjautua uudelleen sisään:
    1. Avaa Android-laitteen Asetukset-sovellus .
    2. Valitse Tilit ja sitten Google.
    3. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Puhelin ei ole lähellä tai et voi käyttää sitä

Vahvistaminen muulla tavoin on tarpeen esimerkiksi silloin, jos

• puhelin ei ole mukanasi
  • puhelimen virta on lopussa
  • puhelin on offline-tilassa.

Kun olet tällaisessa tilanteessa, kokeile sisäänkirjautumista näin:

1. Kirjaudu sisään Google-tilille tavalliseen tapaan.
  2. Valitse Kokeile toista sisäänkirjautumistapaa.
  3. Valitse jokin vaihtoehdoista ja seuraa ohjeita näytöllä.

Vinkki: Kirjautumisen jälkeen voit lisätä varavaihtoehtoja kaksivaiheisen vahvistuksen asetuksissa.

Kadonnut puhelin

Jos puhelimesi katoaa tai varastetaan, paranna tilisi turvallisuutta seuraavilla vaiheilla:

1. Kirjaudu tilillesi toisella laitteella.
  2. Siirry Viimeksi käytetyt laitteet ‑sivulle.
  3. Valitse kadonnut laite.
  4. Valitse Tilin käyttöoikeus ‑kohdassa Poista.
  5. Valitse avautuvassa vahvistusikkunassa Poista.