Uw merkaccount beheren

U kunt een account instellen en beheren dat speciaal voor uw merk bedoeld is. U kunt er bepaalde services mee gebruiken, zoals YouTube, om een online aanwezigheid te creëren.

Belangrijk: Als u een Google Mijn Bedrijf-vermelding verwijdert, verwijdert u ook alle merkaccounts die u daaraan gekoppeld heeft.

Hoe merkaccounts werken

Verschillen tussen merkaccounts en gewone Google-accounts

U en anderen kunnen gezamenlijk een merkaccount beheren via uw eigen Google-accounts. U heeft daarvoor geen afzonderlijke gebruikersnaam of wachtwoord nodig. Uw account kan meerdere eigenaren en beheerders hebben.

Google-services die merkaccounts ondersteunen

Bij uw account kunt u bepaalde services gebruiken, zoals Google Foto's of YouTube. U kunt via uw merkaccount met klanten en fans communiceren, contact leggen en informatie delen.

Als u wilt beheren wie uw content kan bekijken en gebruiken, past u uw instellingen voor elke service aan.

Een merkaccount maken

In bepaalde Google-services kunt u een account voor uw bedrijf of merk maken. U kunt bijvoorbeeld een merkaccount maken wanneer u een YouTube-kanaal maakt.

Uw merkaccounts weergeven

U kunt al uw merkaccounts bekijken en ertussen schakelen.

Uw accounts bekijken

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies een account onder 'Je merkaccounts'.

Schakelen tussen accounts

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar de Google-service die u wilt gebruiken.
  3. Klik rechtsboven op uw accountfoto en dan Al je merkaccounts.
  4. Selecteer het account dat u wilt gebruiken.
    • Als uw merkaccount niet wordt weergegeven, biedt de service mogelijk geen ondersteuning voor merkaccounts.

Wijzigingen in uw accounts aanbrengen

Basisinformatie bewerken

U kunt basisinformatie over uw bedrijf of merk toevoegen, wijzigen of verwijderen. Wijzigingen die u aanbrengt, zijn van invloed op alle gebruikte Google-services.

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies het account dat u wilt bewerken.
  4. Klik op Accountinformatie bewerken.
  5. Klik in het gedeelte dat u wilt wijzigen op Bewerken Bewerken.
    • Optioneel: Rechtsonder ziet u mogelijk de optie Informatie toevoegen Info toevoegen. U kunt daarop klikken om meer informatie toe te voegen aan uw account.
  6. U kunt de gewenste informatie toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Meer informatie over hoe u kunt bepalen welke informatie wordt gedeeld.

Wijzigen wie een account beheert

Als u eigenaar bent van een merkaccount, kunt u mensen toevoegen om te helpen bij het beheer ervan. U kunt bepalen in welke mate elke persoon het account kan beheren.

Meer informatie over hoe u nieuwe beheerders aan een account kunt toevoegen.

Kiezen wanneer u e-mails ontvangt
  1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Klik op E-mailvoorkeuren.
  4. Wijzig wanneer u meldingen over uw accounts wilt ontvangen. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Een account verwijderen of herstellen

U kunt een merkaccount alleen verwijderen als u eigenaar bent. Als u het account verwijdert, wordt alle bijbehorende content uit alle Google-services verwijderd.

Opmerking: Als uw pagina aan een Google Mijn Bedrijf-account is gekoppeld, kunt u deze niet verwijderen.

Een account verwijderen
  1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies het account dat u wilt verwijderen.
  4. Klik op Account verwijderen.
  5. Geef uw wachtwoord op.
  6. Lees de informatie zorgvuldig door en ga akkoord met de voorwaarden.
  7. Klik op Account verwijderen.
Een account herstellen

Als u uw account onlangs heeft verwijderd, kunt u dit mogelijk nog herstellen.

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Klik op Verwijderde accounts.
  4. Klik naast het account dat u wilt herstellen op Dit merkaccount herstellen Dit merkaccount herstellen. Het herstelde account wordt weergegeven in uw lijst met merkaccounts.