Uw merkaccount beheren

U kunt een account instellen en beheren dat speciaal voor uw merk bedoeld is. U kunt er bepaalde services mee gebruiken, zoals YouTube, om een online aanwezigheid te creëren.

Tip: Als u een Google-account heeft via een basisschool of middelbare school, kunt u dit niet gebruiken om een merkaccount te maken.

Hoe merkaccounts werken

Verschillen tussen merkaccounts en gewone Google-accounts

Een merkaccount kan door uzelf en anderen worden beheerd via de eigen Google-accounts. U heeft daarvoor geen afzonderlijke gebruikersnaam of wachtwoord nodig. Uw account kan meerdere eigenaren en beheerders hebben.

• Eigenaren kunnen de meeste acties uitvoeren en ze bepalen wie het account beheert. Een account moet één primaire eigenaar hebben.
  • Beheerders kunnen Google-services gebruiken die ondersteuning bieden voor merkaccounts, zoals het delen van foto's op Google Foto's of het plaatsen van video's op YouTube.
  • Communicatiebeheerders kunnen hetzelfde doen als beheerders, maar kunnen YouTube niet gebruiken.
Google-services die merkaccounts ondersteunen

U kunt bij uw account bepaalde services gebruiken, zoals Google Foto's of YouTube. Ook kunt u via uw merkaccount met klanten en fans communiceren, contact leggen en informatie delen.

Als u wilt beheren wie uw content kan bekijken en gebruiken, past u uw instellingen voor elke service aan.

Een merkaccount maken

In bepaalde Google-services kunt u een account voor uw bedrijf of merk maken. U kunt bijvoorbeeld een merkaccount maken als u een YouTube-kanaal maakt.

Uw merkaccounts vinden

U kunt al uw merkaccounts vinden en ertussen schakelen.

Uw accounts vinden

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies een account onder 'Je merkaccounts'.

Schakelen tussen accounts

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar de Google-service die u wilt gebruiken.
  3. Tik rechtsboven op uw profielfoto of initiaal en dan Al je merkaccounts.
  4. Selecteer het account dat u wilt gebruiken. Als uw account niet wordt weergegeven, biedt de service waarschijnlijk geen ondersteuning voor merkaccounts.

Wijzigingen in uw accounts aanbrengen

Basisinformatie bewerken

U kunt basisinformatie over uw bedrijf of merk toevoegen, wijzigen of verwijderen. Wijzigingen die u aanbrengt, zijn van invloed op alle gebruikte Google-services.

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies het account dat u wilt bewerken.
  4. Tik op Accountinformatie bewerken.
  5. Tik in het gedeelte dat u wilt wijzigen op Bewerken Bewerken.
    • Optioneel: Rechtsonder ziet u misschien Info toevoegen Info toevoegen. U kunt daarop tikken om meer informatie toe te voegen aan uw account.
  6. U kunt de gewenste informatie toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Meer informatie over hoe u kunt bepalen welke informatie wordt gedeeld

Wijzigen wie een account beheert

Als u eigenaar bent van een merkaccount, kunt u mensen toevoegen om te helpen bij het beheer ervan. U kunt bepalen in welke mate elke persoon het account kan beheren.

Meer informatie over hoe u nieuwe beheerders aan een account kunt toevoegen

Kiezen wanneer u e-mails ontvangt
  1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Tik op E-mailvoorkeuren.
  4. Wijzig wanneer u meldingen over uw accounts wilt ontvangen. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Een merkaccount verwijderen of herstellen

U kunt een merkaccount alleen verwijderen als u eigenaar bent. Als u het account verwijdert, wordt alle bijbehorende content uit alle Google-services verwijderd.

Belangrijk: U moet minimaal zeven dagen eigenaar zijn van een account voordat u een account kunt verwijderen of herstellen. Als u minder dan zeven dagen eigenaar bent, wordt er een foutmelding weergegeven.

Een account verwijderen

Belangrijk: Als uw merkaccount aan een Google Mijn Bedrijf-account is gekoppeld, kunt u het niet verwijderen. Maar als u de Google Mijn Bedrijf-vermelding verwijdert, worden alle merkaccounts verwijderd die hieraan zijn gekoppeld.

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies het account dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op Account verwijderen.
  5. Geef uw wachtwoord op.
  6. Lees de informatie zorgvuldig door en ga akkoord met de voorwaarden.
  7. Tik op Account verwijderen.
Een account herstellen

Als u uw account onlangs heeft verwijderd, kunt u dit misschien nog herstellen.

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Tik op Verwijderde accounts.
  4. Tik naast het account dat u wilt herstellen op Dit merkaccount herstellen Dit merkaccount herstellen. Het herstelde account wordt weergegeven in uw lijst met merkaccounts.