Bränditilin hoitaminen

Voit määrittää brändillesi oman tilin ja hoitaa sitä. Verkkonäkyvyytesi luomisessa auttavat tietyt palvelut, kuten YouTube.

Huom. Jos sinulla on Google-tili peruskoulun tai toisen asteen koulun kautta, et voi käyttää sitä bränditilin luomiseen.

Bränditilien toiminta

Bränditilin ja tavallisen Google-tilin ero

Voit hoitaa bränditiliä yhdessä muiden kanssa käyttämällä omia Google-tilejänne. Sitä varten ei tarvita erillistä käyttäjänimeä tai salasanaa. Tilillä voi olla useita omistajia ja ylläpitäjiä.

Bränditilejä tukevat Google-palvelut

Voit käyttää tililläsi tiettyjä palveluita, kuten Google Kuvia tai YouTubea. Bränditilillä saat yhteyden asiakkaisiin ja faneihin, voit viestiä heidän kanssaan ja jakaa heille tietoa.

Voit määrittää kunkin palvelun asetuksissa, kuka voi katsoa ja käyttää sisältöäsi.

Bränditilin luominen

Voit luoda yrityksellesi tai brändillesi bränditilin joissain Google-palveluissa. Bränditilin luominen onnistuu esimerkiksi samalla, kun luot YouTube-kanavan.

Bränditilien tarkastelu

Voit nähdä kaikki bränditilisi ja vaihdella niiden välillä.

Tilien katselu

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse tili Bränditilisi-kohdasta.

Tilien vaihtelu

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-palveluun, jota haluat käyttää.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta tilikuvaasi ja sitten Kaikki bränditilisi.
  4. Valitse tili, jota haluat käyttää.
    • Jos bränditiliäsi ei näy valikossa, palvelu ei välttämättä tue bränditilejä.

Tileihin tehtävät muutokset

Perustietojen muokkaaminen

Voit lisätä, muokata ja poistaa yrityksesi tai brändisi perustietoja. Täällä tekemäsi muutokset otetaan käyttöön kaikissa Google-palveluissa.

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse muokattava tili.
  4. Valitse Muokkaa tilin tietoja.
  5. Siirry osioon, jonka tietoja haluat muuttaa, ja valitse Muokkaa Muokkaa.
    • Valinnainen: Näytön oikeassa alakulmassa saattaa näkyä myös Lisää tietoja Lisää tietoja. Voit lisätä tietoja tilillesi napauttamalla sitä.
  6. Lisää, muokkaa tai poista haluamiasi tietoja.

Katso, miten valitset jaettavat tiedot.

Tilin ylläpitäjän muuttaminen

Jos olet bränditilin omistaja, voit lisätä muita auttamaan tilin ylläpidossa. Päätät itse, miten laajat oikeudet kukin henkilö saa tilille.

Katso, miten lisäät tilille ylläpitäjiä.

Sähköpostien vastaanottamisen asetukset
  1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse Sähköpostiasetukset.
  4. Muuta tililtä saamiesi ilmoitusten asetuksia. Muutokset tallentuvat automaattisesti.

Tilin poistaminen tai palauttaminen

Voit poistaa bränditilin vain, jos olet sen omistaja. Jos poistat tilin, kaikki sen sisältö poistetaan kaikista Googlen palveluista.

Huom. Jos sivu on linkitetty Google My Business ‑tiliin, sitä ei voi poistaa.

Tilin poistaminen
  1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse poistettava tili.
  4. Klikkaa Poista tili.
  5. Lisää salasana.
  6. Lue tiedot huolellisesti ja hyväksy ehdot.
  7. Klikkaa Poista tili.
Tilin palauttaminen

Jos poistit tilisi vähän aikaa sitten, sen palauttaminen saattaa olla mahdollista.

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse Poistetut tilit.
  4. Valitse palautettavan tilin kohdalta Palauta tämä bränditili Palauta tämä bränditili. Palautettu tili tulee näkyviin bränditilien luetteloon.