Administrer din brandkonto

Du kan konfigurere og administrere en konto specifikt for dit brand. Når du har en brandkonto, kan du etablere en onlinetilstedeværelse via en række tjenester, f.eks. YouTube.

Tip! Hvis du har en Google-konto via en grundskole eller ungdomsuddannelse, kan du ikke bruge den til at oprette en brandkonto.

Sådan fungerer brandkonti

Hvordan brandkonti adskiller sig fra almindelige Google-konti

Du og andre kan i fællesskab administrere en brandkonto via jeres egne Google-konti. Du behøver hverken et separat brugernavn eller en separat adgangskode. En brandkonto kan have flere ejere og administratorer.

• Ejere kan foretage de fleste handlinger og bestemme, hvem der administrerer kontoen. En konto skal have én primær ejer.
  • Administratorer kan bruge Google-tjenester, der understøtter brandkonti. De kan f.eks. dele billeder i Google Fotos eller lægge videoer på YouTube.
  • Kommunikationschefer kan udføre de samme handlinger som administratorer, men de kan ikke bruge YouTube.
Google-tjenester, der understøtter brandkonti

Du kan bruge visse tjenester sammen med din konto, f.eks. Google Fotos eller YouTube. Med din brandkonto kan du få kontakt til, kommunikere og dele oplysninger med kunder og fans.

Du kan justere indstillingerne for de respektive tjenester, så du har styr på, hvem der kan se og interagere med dit indhold.

Opret en brandkonto

Du kan oprette en konto til din virksomhed eller dit brand i nogle Google-tjenester. Du kan f.eks. oprette en brandkonto, når du opretter en YouTube-kanal.

Find dine brandkonti

Du kan finde alle dine brandkonti og skifte mellem dem.

Find dine konti

1. Åbn en webbrowser, f.eks. Chrome eller Safari, på din computer.
  2. Gå til sektionen Brandkonti på din Google-konto.
  3. Vælg en konto under "Dine brandkonti".

Sådan skifter du konto

1. Åbn en webbrowser, f.eks. Chrome eller Safari, på din computer.
  2. Gå til den Google-tjeneste, du vil bruge.
  3. Øverst til højre skal du trykke på dit profilbillede eller forbogstav og derefter Alle dine brandkonti.
  4. Vælg den konto, du vil bruge. Hvis din konto ikke vises, understøtter tjenesten muligvis ikke brandkonti.

Foretag ændringer på dine konti

Rediger grundlæggende oplysninger

Du kan tilføje, ændre eller fjerne grundlæggende oplysninger om din virksomhed eller dit brand. De ændringer, du foretager, gælder for alle Google-tjenester.

1. Åbn en webbrowser, f.eks. Chrome eller Safari, på din computer.
  2. Gå til sektionen Brandkonti på din Google-konto.
  3. Vælg den konto, du vil redigere.
  4. Tryk på Rediger kontooplysninger.
  5. Tryk på Rediger Rediger i den sektion, du vil ændre.
    • Valgfrit: Du kan muligvis se Tilføj oplysninger Tilføj oplysninger nederst til højre. Du kan trykke på ikonet for at føje flere oplysninger til din konto.
  6. Tilføj, rediger eller fjern de ønskede oplysninger.

Se, hvordan du kan administrere, hvilke oplysninger der deles.

Lav om på, hvem der administrerer en konto

Hvis du ejer en brandkonto, kan du tilføje personer, som kan hjælpe med at administrere den. Du kan bestemme, hvor meget kontrol hver person har over kontoen.

Se, hvordan du føjer nye administratorer til en konto.

Vælg, hvornår du vil have mails
  1. Åbn en webbrowser, f.eks. Chrome eller Safari, på din computer.
  2. Gå til sektionen Brandkonti på din Google-konto.
  3. Tryk på Mailpræferencer.
  4. Rediger, hvornår du vil underrettes om dine konti. Dine ændringer gemmes automatisk.

Slet eller gendan en brandkonto

Du kan kun slette en brandkonto, hvis du er ejeren. Hvis du sletter kontoen, fjernes alt kontoens indhold i alle Google-tjenester.

Vigtigt! Før du kan slette eller gendanne en konto, skal du have været ejer af kontoen i 7 dage. Hvis du har været ejer i mindre end 7 dage, får du en fejlmeddelelse.

Slet en konto

Vigtigt! Hvis din brandkonto er knyttet til en Google My Business-konto, kan du ikke slette den. Hvis du sletter en virksomhedsprofil i Google My Business, sletter du dog også de brandkonti, der er knyttet til profilen.

1. Åbn en webbrowser, f.eks. Chrome eller Safari, på din computer.
  2. Gå til sektionen Brandkonti på din Google-konto.
  3. Vælg den konto, du vil slette.
  4. Tryk på Slet konto.
  5. Angiv din adgangskode.
  6. Læs oplysningerne omhyggeligt, og acceptér vilkårene.
  7. Tryk på Slet konto.
Gendan en konto

Hvis du for nylig har slettet din konto, kan du muligvis gendanne den.

1. Åbn en webbrowser, f.eks. Chrome eller Safari, på din computer.
  2. Gå til sektionen Brandkonti på din Google-konto.
  3. Tryk på Slettede konti.
  4. Tryk på Gendan denne brandkonto Gendan denne brandkonto ud for den konto, du vil gendanne. Den gendannede konto vises på din liste over brandkonti.