Bränditilin hoitaminen

Voit luoda brändillesi oman tilin ja hoitaa sitä. Verkkonäkyvyytesi luomisessa auttavat tietyt palvelut, kuten YouTube.

Vinkki: Jos sinulla on Google-tili peruskoulun tai toisen asteen koulun kautta, et voi käyttää sitä bränditilin luomiseen.

Bränditilien toiminta

Bränditilin ja tavallisen Google-tilin ero

Voit hoitaa bränditiliä yhdessä muiden kanssa käyttämällä omia Google-tilejänne. Sitä varten ei tarvita erillistä käyttäjänimeä tai salasanaa. Tilillä voi olla useita omistajia ja ylläpitäjiä.

• Omistajat voivat tehdä useimpia asioita tilillä, esimerkiksi päättää sen ylläpitäjistä. Tilillä on oltava yksi ensisijainen omistaja.
  • Ylläpitäjät voivat käyttää bränditilejä tukevia Google-palveluita, esim. jakaa kuvia Google Kuvissa tai julkaista videoita YouTubessa.
  • Viestintäpäälliköt voivat tehdä samoja asioita kuin ylläpitäjät, mutta he eivät voi käyttää YouTubea.
Bränditilejä tukevat Google-palvelut

Voit käyttää tililläsi tiettyjä palveluita, kuten Google Kuvia tai YouTubea. Bränditilillä saat yhteyden asiakkaisiin ja faneihin, voit viestiä heidän kanssaan ja jakaa heille tietoa.

Voit määrittää kunkin palvelun asetuksissa, kuka voi katsoa ja käyttää sisältöäsi.

Bränditilin luominen

Voit luoda yrityksellesi tai brändillesi bränditilin joissain Googlen palveluissa. Bränditilin luominen onnistuu esimerkiksi samalla, kun luot YouTube-kanavan.

Bränditilien näkeminen

Voit nähdä kaikki bränditilisi ja vaihdella niiden välillä.

Tilien näkeminen

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse tili Bränditilisi-kohdasta.

Tililtä toiseen vaihtaminen

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Googlen palveluun, jota haluat käyttää.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Kaikki bränditilisi.
  4. Valitse tili, jota haluat käyttää. Jos bränditiliäsi ei näy valikossa, palvelu ei välttämättä tue bränditilejä.

Tileihin tehtävät muutokset

Perustietojen muokkaaminen

Voit lisätä, muokata ja poistaa yrityksesi tai brändisi perustietoja. Täällä tekemäsi muutokset otetaan käyttöön kaikissa Googlen palveluissa.

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse muokattava tili.
  4. Valitse Muokkaa tilin tietoja.
  5. Siirry osioon, jonka tietoja haluat muuttaa, ja valitse Muokkaa Muokkaa.
    • Valinnainen: Näytön oikeassa alakulmassa saattaa näkyä myös Lisää tietoja Lisää tietoja. Voit lisätä tietoja tilillesi napauttamalla sitä.
  6. Lisää, muuta tai poista haluamiasi tietoja.

Katso, miten voit valita jaettavat tiedot.

Tilin ylläpitäjän muuttaminen

Jos olet bränditilin omistaja, voit lisätä muita auttamaan tilin ylläpidossa. Päätät itse, miten laajat oikeudet kukin henkilö saa tilille.

Katso, miten voit lisätä tilille ylläpitäjiä.

Sähköpostien vastaanottamisen asetukset
  1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse Sähköpostiasetukset.
  4. Muuta tililtä saamiesi ilmoitusten asetuksia. Muutokset tallentuvat automaattisesti.

Bränditilin poistaminen tai palauttaminen

Voit poistaa bränditilin vain, jos olet sen omistaja. Jos poistat tilin, kaikki sen sisältö poistetaan kaikista Googlen palveluista.

Tärkeää: Sinun on oltava tilin omistaja seitsemän päivän ajan ennen kuin voit poistaa tai palauttaa tilejä. Jos sinusta tuli omistaja alle seitsemän päivää sitten, näkyviin tulee virheilmoitus.

Tilin poistaminen

Tärkeää: Jos bränditili on linkitetty Google My Business ‑tiliin, sitä ei voi poistaa. Jos Google My Business ‑tiedot poistetaan, samalla poistuvat kaikki siihen yhdistämäsi bränditilit.

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse poistettava tili.
  4. Valitse Poista tili.
  5. Lisää salasana.
  6. Lue tiedot huolellisesti ja hyväksy ehdot.
  7. Valitse Poista tili.
Tilin palauttaminen

Jos poistit tilisi vähän aikaa sitten, sen palauttaminen saattaa olla mahdollista.

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse Poistetut tilit.
  4. Valitse palautettavan tilin kohdalta Palauta tämä bränditili Palauta tämä bränditili. Palautettu tili tulee näkyviin bränditilien kohdalle.