Beheren wat andere gebruikers over u te zien krijgen in Google-services

U kunt bepaalde informatie over uw Google-account privé maken of instellen als zichtbaar voor iedereen. Zo heeft u controle over wie uw informatie ziet in Google-services, zoals uw geboortedatum en telefoonnummer.

Persoonlijke informatie toevoegen, bewerken of verwijderen

1. Open de app 'Instellingen' op uw Android-telefoon of -tablet en tik daarna op Google en dan Google-account.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder 'Kiezen wat anderen te zien krijgen' op Ga naar Over mij.
  4. Uw gegevens wijzigen:
    • Toevoegen: Voor elke categorie die u wilt toevoegen, tikt u op ToevoegenGebruiker toevoegen.
    • Bewerken: Tik op de informatie die u wilt wijzigen en daarna op Bewerken Bewerken
      • Tip: Als u uw naam onlangs heeft gewijzigd, moet u mogelijk wachten voordat u deze weer kunt wijzigen.
    • Verwijderen: Tik op de informatie die u wilt verwijderen en daarna op Verwijderen.
  5. Volg de stappen op het scherm.
Tip: Als u andere accountgegevens wilt aanpassen, zoals uw wachtwoord, gaat u naar uw Google-account.

Kies welke informatie u wilt weergeven

Uw naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die Google-services gebruiken, ook als u communiceert of content deelt.
Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
  1. Open 'Instellingen' op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google en dan Google-account en dan Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder 'Kiezen wat anderen te zien krijgen' op Ga naar Over mij.
  4. U kunt onder elk type informatie kiezen wie deze informatie momenteel mag zien.
  5. Kies een van de volgende opties:
    • Als u de informatie privé wilt maken, tikt u op Alleen jij Privé, tik om te bewerken wie deze gegevens kan zien
    • Als u de informatie voor iedereen zichtbaar wilt maken, tikt u op Iedereen Mensen.

Meer informatie over uw gegevens

Welke gegevens kunnen worden weergegeven

U kunt de volgende gegevens weergeven of verbergen voor andere mensen die Google-services gebruiken:

• Uw geboortedatum
  • Uw geslacht
  • Informatie over uw werk, zoals waar u werkt
  • Persoonlijke en zakelijke contactgegevens
  • Plaatsen waar u heeft gewoond
  • Informatie over uw opleidingen

De volgende gegevens kunnen worden weergegeven aan mensen met wie u contact heeft of met wie u iets deelt:

• Uw naam
  • Bijnaam
  • Profielfoto
  • Omslagfoto
  • Het e-mailadres van uw Google-account

Tip: De naam en profielfoto op uw pagina 'Over mij' worden weergegeven in de meeste Google-services. Als u in bepaalde Google-services een andere naam of profielfoto gebruikt, worden deze daar nog steeds weergegeven.

Waar deze informatie kan worden weergegeven

Als u informatie in uw Google-account zichtbaar maakt voor iedereen, kunt u deze op een aantal plaatsen vinden:
  • In Google-services waarin u contact kunt opnemen met andere mensen, zoals Hangouts en Gmail.
  • In Google-services waarin u content maakt, zoals Maps, Play en YouTube.