Beheren wat andere gebruikers over u te zien krijgen in Google-services

U kunt bepaalde informatie over uw Google-account privé maken of instellen als zichtbaar voor iedereen. Zo heeft u controle over wie uw informatie ziet in Google-services, zoals uw geboortedatum en telefoonnummer.

Persoonlijke informatie toevoegen, bewerken of verwijderen

1. Open op je Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en tik op Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder 'Kiezen wat anderen te zien krijgen' op Ga naar Over mij.
  4. Zo wijzig je je gegevens:
    • Toevoegen: Voor elke categorie die je wilt toevoegen, tik je op Toevoegen Gebruiker toevoegen.
    • Bewerken: Tik op de informatie die je wilt wijzigen en daarna op Bewerken Bewerken
      • Tip: Als je je naam onlangs hebt gewijzigd, moet je misschien wachten voordat je deze weer kunt wijzigen.
    • Verwijderen: Tik op de informatie die je wilt verwijderen en daarna op Verwijderen.
  5. Volg de stappen op het scherm.
Tip: Als u andere accountgegevens wilt aanpassen, zoals uw wachtwoord, gaat u naar uw Google-account.

Kies welke informatie u wilt weergeven

Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt.
Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
  1. Open Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google en dan Je Google-account beheren en dan Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder 'Kiezen wat anderen te zien krijgen' op Ga naar Over mij.
  4. Je kunt onder elk type informatie kiezen wie deze informatie momenteel mag zien.
  5. Kies een van de volgende opties:
    • Als je de informatie privé wilt maken, tik je op Alleen jij Privé, tik om te bewerken wie deze gegevens kan zien
    • Als je de informatie voor iedereen zichtbaar wilt maken, tik je op Iedereen Mensen.

Je profielen in Google-services bekijken en beheren

In sommige Google-services heb je een profiel dat zichtbaar is voor andere mensen die de service ook gebruiken. In je Google-account kun je je profielen voor bepaalde services vinden.

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar je Google-account.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Scroll naar Je profielen. Tik daarna op Profielen bekijken.
  4. Selecteer een service om je profielgegevens te bekijken.
  5. Ga naar de service om je profielgegevens te beheren.

Meer informatie over uw gegevens

Welke gegevens kunnen worden weergegeven

U kunt de volgende gegevens weergeven of verbergen voor andere mensen die Google-services gebruiken:

• Uw geboortedatum
  • Uw geslacht
  • Informatie over uw werk, zoals waar u werkt
  • Persoonlijke en zakelijke contactgegevens
  • Plaatsen waar u heeft gewoond
  • Informatie over uw opleidingen

De volgende gegevens kunnen worden weergegeven aan mensen met wie u contact heeft of met wie u iets deelt:

• Uw naam
  • Bijnaam
  • Profielfoto
  • Omslagfoto
  • Het e-mailadres van uw Google-account

Tip: De naam en profielfoto op uw pagina 'Over mij' worden weergegeven in de meeste Google-services. Als u in bepaalde Google-services een andere naam of profielfoto gebruikt, worden deze daar nog steeds weergegeven.

Waar deze informatie kan worden weergegeven

Als u informatie in uw Google-account zichtbaar maakt voor iedereen, kunt u deze op een aantal plaatsen vinden:
  • In Google-services waarin u contact kunt opnemen met andere mensen, zoals Hangouts en Gmail.
  • In Google-services waarin u content maakt, zoals Maps, Play en YouTube.