Beheren wat andere gebruikers over u te zien krijgen in Google-services

U kunt bepaalde informatie over uw Google-account privé maken of instellen als zichtbaar voor iedereen. Zo heeft u controle over wie uw informatie ziet in Google-services, zoals uw geboortedatum en telefoonnummer.

Persoonlijke informatie toevoegen, bewerken of verwijderen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik links op Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder 'Kiezen wat anderen te zien krijgen' op Ga naar Over mij.
  4. Uw gegevens wijzigen:
    • Toevoegen: Voor elke categorie die u wilt toevoegen, klikt u op ToevoegenGebruiker toevoegen.
    • Bewerken: Klik op de informatie die u wilt wijzigen en daarna op Bewerken Bewerken
      • Tip: Als u uw naam onlangs heeft gewijzigd, moet u mogelijk wachten voordat u deze weer kunt wijzigen.
    • Verwijderen: Klik op de informatie die u wilt verwijderen en daarna op Verwijderen Verwijderen.
  5. Volg de stappen op het scherm.
Tip: Als u andere accountgegevens wilt aanpassen, zoals uw wachtwoord, gaat u naar uw Google-account.

Kies welke informatie u wilt weergeven

Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt.
Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
  1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik links op Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder 'Kiezen wat anderen te zien krijgen' op Ga naar Over mij.
  4. U kunt onder een type informatie kiezen wie uw informatie momenteel mag zien.
  5. Kies een van de volgende opties:
    • Als u de informatie privé wilt maken, klikt u op Alleen jij Privé, tik om te bewerken wie deze gegevens kan zien
    • Als u de informatie voor iedereen zichtbaar wilt maken, klikt u op Iedereen Mensen.

Je profielen in Google-services bekijken en beheren

In sommige Google-services heb je een profiel dat zichtbaar is voor andere mensen die de service ook gebruiken. In je Google-account kun je je profielen voor bepaalde services vinden.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Persoonlijke informatie.
  3. Scroll naar Je profielen. Tik daarna op Profielen bekijken.
  4. Selecteer een service om je profielgegevens te bekijken.
  5. Ga naar de service om je profielgegevens te beheren.

Meer informatie over uw gegevens

Welke gegevens kunnen worden weergegeven

U kunt de volgende gegevens weergeven of verbergen voor andere mensen die Google-services gebruiken:

• Uw geboortedatum
  • Uw geslacht
  • Informatie over uw werk, zoals waar u werkt
  • Persoonlijke en zakelijke contactgegevens
  • Plaatsen waar u heeft gewoond
  • Informatie over uw opleidingen

De volgende gegevens kunnen worden weergegeven aan mensen met wie u contact heeft of met wie u iets deelt:

• Uw naam
  • Bijnaam
  • Profielfoto
  • Omslagfoto
  • Het e-mailadres van uw Google-account

Tip: De naam en profielfoto op uw pagina 'Over mij' worden weergegeven in de meeste Google-services. Als u in bepaalde Google-services een andere naam of profielfoto gebruikt, worden deze daar nog steeds weergegeven.

Waar deze informatie kan worden weergegeven

Als u informatie in uw Google-account zichtbaar maakt voor iedereen, kunt u deze op een aantal plaatsen vinden:
  • In Google-services waarin u contact kunt opnemen met andere mensen, zoals Hangouts en Gmail.
  • In Google-services waarin u content maakt, zoals Maps, Play en YouTube.