De gegevens beheren die andere gebruikers over u te zien krijgen in Google-services

U kunt bepaalde gegevens in uw Google-account privé maken, openbaar maken of delen met bepaalde mensen. Zo heeft u controle over wie in Google-services gegevens ziet zoals uw geboortedatum en telefoonnummer.

Kiezen welke gegevens u deelt

Uw naam en foto (als u ervoor kiest een foto toe te voegen) kunnen worden bekeken door andere mensen die Google-services gebruiken, ook wanneer u communiceert of content deelt.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Persoonlijke informatie.
  3. Klik in het venster Kiezen wat anderen te zien krijgen op Ga naar Over mij.
  4. Selecteer het pictogram onder of naast een type gegevens. Dit pictogram geeft weer wie deze gegevens momenteel ziet.
  5. Kies met wie u deze gegevens wilt delen of klik op Privé.

Persoonlijke informatie toevoegen, bewerken of verwijderen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Persoonlijke informatie.
  3. Klik in het venster Kiezen wat anderen te zien krijgen op Ga naar Over mij.
  4. Uw gegevens wijzigen:
    • Toevoegen: Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
    • Bewerken: Klik naast een type gegevens op Bewerken BewerkenOpmerking: Als u uw naam onlangs heeft gewijzigd, moet u mogelijk wachten voordat u deze weer kunt wijzigen.
    • Verwijderen: Klik naast een type gegevens op Bewerken Bewerken. Klik naast de specifieke gegevens op Verwijderen Verwijderen.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Ga naar uw Google-account om bepaalde andere accountgegevens te wijzigen, zoals uw wachtwoord.

Meer informatie over uw gegevens

Welke gegevens kunnen worden gedeeld

U kunt de volgende gegevens weergeven of verbergen voor andere mensen die Google-services gebruiken:

• Uw geboortedatum
  • Uw geslacht
  • Informatie over uw werk, zoals waar u werkt
  • Persoonlijke en zakelijke contactgegevens
  • Plaatsen die u heeft bezocht
  • Informatie over uw opleidingen

De volgende gegevens kunnen worden weergegeven aan mensen met wie u contact heeft of met wie u iets deelt:

• Uw naam
  • Bijnaam
  • Profielfoto
  • Omslagfoto
  • Uw e-mailadres

Opmerking: Uw naam en foto op de pagina 'Over mij' worden weergegeven in de meeste Google-services. Als u in bepaalde Google-services een andere naam of profielfoto gebruikt, worden deze daar nog steeds weergegeven.

Waar deze gegevens worden weergegeven

Gegevens die u toevoegt aan uw Google-account, kunnen op verschillende plaatsen worden weergegeven:

• In Google-services zoals Hangouts en Gmail waarin u contact kunt opnemen met andere mensen.
  • In Google-services zoals Play en YouTube wanneer u content deelt.

Een voorbeeld bekijken van hoe uw gegevens worden weergegeven aan anderen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Persoonlijke informatie.
  3. Klik in het venster Kiezen wat anderen te zien krijgen op Ga naar Over mij.
  4. Selecteer linksboven Menu Menu en dan Voorbeeld.

Andere mensen die uw gegevens bekijken, zien mogelijk andere content dan wat hier wordt weergegeven. Wat ze zien, is afhankelijk van:

• welke gegevens u met wie heeft gedeeld,
  • welke gegevens de app over u weergeeft.