Ta bort Gmail

Om du inte längre vill ha din Gmail-adress och meddelandena i Gmail kan du ta bort dem från Google-kontot. Du har kvar kontot även om du tar bort Gmail.

Detta händer när du tar bort Gmail

• E-postmeddelandena och e-postinställningarna tas bort.
  • Du kan inte längre ta emot och skicka e-post via Gmail-adressen. Du kanske kan få tillbaka Gmail-adressen om du ångrar dig.
  • Gmail-adressen kan inte användas av någon annan i framtiden.
  • Bara Gmail tas bort, inte Google-kontot. Din aktivitet och dina köp på Google Play finns fortfarande kvar.

Ta bort Gmail

Om du använder Gmail via jobbet, skolan eller någon annan grupp kontaktar du administratören.

1. Ladda ned din data innan du tar bort Gmail.
  2. Öppna avsnittet Ta bort en av Googles tjänster i Google-kontot. Du kan behöva logga in.
  3. Välj Ta bort Radera bredvid Gmail.
  4. Följ stegen på skärmen.

Obs! om du använder appen Gmail Offline måste du även rensa webbläsarens cacheminne och cookies.

Åtgärda problem

Om du vill återställa Gmail-adressen och e-postmeddelandena

Du kanske kan få tillbaka Gmail-adressen om du ångrar dig. Om det har gått ett tag sedan du tog bort Gmail går det kanske inte att återställa alla e-postmeddelanden.

1. Öppna Gmail.
  2. Följ stegen på skärmen.
Om du vill ta bort hela ditt Google-konto

Läs om hur du tar bort ett Google-konto. Om du gör detta tas hela Google-kontot bort, inte bara Gmail.

Det går inte att logga in

Du måste logga in om du vill ta bort Gmail. Få hjälp att komma åt ditt konto.