Radera din Gmail-adress

Om du inte behöver din Gmail-adress mer kan du ta bort den från ditt konto.

Ditt användarnamn blir inte ledigt när du raderar adressen. Om du raderar Gmail-adressen kan du inte använda det här användarnamnet (användarnamn@gmail.com) i framtiden.

Om du raderar Gmail-adressen raderas dina e-postmeddelanden och innehåll som du har sparat i Gmail. Ditt Google-konto raderas däremot inte, och inte heller din sökhistorik eller historiken på YouTube.

Radera din Gmail-adress
  1. Logga in på Mitt konto.
  2. I avsnittet Kontoinställningar väljer du Radera kontot eller tjänster.
  3. Välj Radera produkter. Du måste eventuellt logga in igen.
  4. I avsnittet Radera en produkt letar du upp Gmail och väljer Radera Radera.
  5. Följ anvisningarna på skärmen och välj Ta bort Gmail.
Jag inte kan logga in

Du måste kunna logga in för att ta bort Gmail-adressen. Klicka här om du vill återställa kontoåtkomsten.

Jag använder Gmail offline

Om du använder Gmail offline måste du även ta bort cookies som är kopplade till Gmail offline för att ta bort kontot helt. Följ de här anvisningarna i Google Chrome:

1. Välj menyn Meny i webbläsaren Chrome.
  2. Håll muspekaren över Fler verktyg.
  3. Välj Rensa webbinformation.
  4. Markera rutan bredvid Cookies och andra webbplats- och plugin-data.
  5. Välj Rensa webbinformation.
Jag vill ha tillbaka mitt gamla Gmail-konto

Om du tar bort ditt Gmail-konto och sedan ångrar dig försöker vi att återställa det raderade kontot om det går. Om det har gått några veckor är det dock inte säkert att kontouppgifterna finns kvar. Du hittar anvisningar om hur du återställer ditt Gmail-användarnamn här.