De foutmelding 'Onjuist wachtwoord'

Soms ziet u een foutmelding over een onjuist wachtwoord wanneer u bij Google inlogt met een app van derden, zoals de Mail-app van Apple, Mozilla Thunderbird of Microsoft Outlook. Als u uw wachtwoord correct heeft ingevoerd en u toch deze foutmelding ziet, moet u de app mogelijk updaten of een veiligere app gebruiken.

Uw app of besturingssysteem updaten

Als de app of het besturingssysteem op uw apparaat is verouderd, kunt u deze mogelijk niet koppelen aan uw Google-account. Probeer de app of het besturingssysteem van uw apparaat te updaten.

Een veiligere app gebruiken

Als een app niet voldoet aan onze beveiligingsnormen, kan Google iedereen blokkeren die via die app probeert in te loggen op uw account.

Als een app van derden de optie 'Inloggen met Google' heeft, kunt u via die app inloggen op uw Google-account. U kunt ook via alle Google-producten, zoals Gmail, inloggen op uw Google-account.

Meer informatie over minder goed beveiligde apps en uw Google-account.

Een app-wachtwoord gebruiken

Een app-wachtwoord is een toegangscode van zestien cijfers waarmee een app die of een apparaat dat niet van Google is, toestemming krijgt voor toegang tot uw Google-account. Lees meer over hoe u kunt inloggen met app-wachtwoorden.

Nog steeds problemen met inloggen?

Probeer het volgende als u nog steeds niet op uw account kunt inloggen:

1. Ga via de browser van uw apparaat naar https://accounts.google.com/DisplayUnlockCaptcha.
  2. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op en voer vervolgens de letters in die op het scherm worden weergegeven.
  3. Ga terug naar de app en probeer opnieuw in te loggen.