Google Web- en app-activiteit

Uw zoekopdrachten en de browseractiviteit worden opgeslagen in uw Web- en app-activiteit wanneer dit is ingeschakeld en wanneer u bent ingelogd op uw Google-account. Hierdoor krijgt u betere zoekresultaten en aanbevelingen bij de producten van Google.

U bepaalt wat er wordt opgeslagen en u kunt op elk moment uw zoekopdrachten en de browseractiviteit verwijderen of Web- en app-activiteit uitschakelen.

Web- en app-activiteit in- of uitschakelen

1. Ga naar de pagina Accountgeschiedenis.
  2. Stel de schakelaar in op aan of uit.
  3. Als u wilt dat ook de geschiedenis van Chrome en andere apps wordt opgenomen, vinkt u het selectievakje naast 'Geschiedenis van Chrome en andere apps opnemen in uw Web- en app-activiteit' aan.

Uw Web- en app-activiteit weergeven of verwijderen

Uw Web- en app-activiteit weergeven

Ga naar www.google.com/history als u wilt kijken wat er wordt opgeslagen in uw Web- en app-activiteit.

Als u heeft ingeschakeld dat de geschiedenis van Chrome en andere apps in uw Web- en app-activiteit wordt opgenomen, kunt u deze gegevens zien op de pagina extra Web- en app-activiteit.

Uw Web- en app-activiteit verwijderen

Wat er in uw Web- en app-activiteit wordt opgeslagen

Web- en app-activiteit

Google gebruikt uw Web- en app-activiteit onder andere om betere zoekresultaten te geven met alle Google-producten die u gebruikt. Als u bijvoorbeeld in het verleden heeft gezocht op uw favoriete sportteam, kan Google u Now-kaarten tonen over toekomstige wedstrijden of recente uitslagen.

Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, slaat Google informatie op, zoals:

• Zoekopdrachten die u heeft uitgevoerd met Google-producten als Google Zoeken en Google Maps
  • Of u met een browser of met een app heeft gezocht
  • Uw interacties met zoekresultaten, bijvoorbeeld op welke resultaten u klikt
  • Advertenties waarop u reageert door op de advertentie zelf te klikken of door een transactie op de site van een adverteerder uit te voeren
  • Uw IP-adres
  • Uw type browser en taal
  • Resultaten die u krijgt, waaronder resultaten van gegevens op uw apparaat (zoals recente apps of namen van contacten die u heeft opgezocht) en privéresultaten van Google-producten zoals Google+, Gmail en Google Agenda
Geschiedenis van Chrome en andere apps

Wanneer u het selectievakje naast 'Geschiedenis van Chrome en andere apps opnemen in uw Web- en app-activiteit' aanvinkt, slaat Google informatie op, zoals:

• Uw browsergeschiedenis met Chrome (als u bent ingelogd en Chrome Sync is ingeschakeld). Aan de hand van deze informatie krijgt u meer nauwkeurige resultaten en suggesties. Wanneer u bijvoorbeeld artikelen leest over uw favoriete sportteam, kan er een optie worden weergegeven om nieuwsitems over dat team te ontvangen.
  • De apps die u gebruikt en de gegevens die door deze apps met Google worden gedeeld. Hierdoor krijgt u zaken als websites en content in uw Google-zoekresultaten te zien die u eerder in andere apps heeft bekeken.

Hoe Web- en app-activiteit werkt wanneer u bent uitgelogd

Uw zoek- en advertentieresultaten kunnen worden aangepast op basis van zoekactiviteiten op uw apparaat, zelfs toen u was uitgelogd. Ga als volgt te werk als u dit soort aangepaste zoekresultaten wilt uitschakelen:

1. Ga naar www.google.com/history/optout terwijl u bent uitgelogd van uw Google-account.
  2. Klik op Aanpassingen op basis van zoekactiviteit uitschakelen. Hierdoor wordt de instelling uitgeschakeld voor iedereen die dezelfde browser en hetzelfde apparaat gebruikt als u.

Problemen oplossen met Web- en app-activiteit

Zoekopdrachten die ik heb uitgevoerd worden niet weergegeven

Als uw zoekopdrachten niet worden weergegeven, kan dat aan het volgende liggen:

• Uw zoekopdrachten worden alleen geregistreerd wanneer u bent ingelogd op uw Google-account.
  • Uw Web- en app-activiteit registreert alleen bepaalde typen zoekopdrachten, waaronder Web, Afbeeldingen, Nieuws, Shopping, Maps en Boeken.
Ik zie zoekopdrachten en browseractiviteit die ik niet herken

Voorspelde zoekresultaten

Als Google Instant is ingeschakeld en u een zoekopdracht intypt en wacht, worden de voorspelde zoekresultaten opgeslagen in uw Web- en app-activiteit. De voorspelde zoekresultaten worden ook opgeslagen als u op Google naar iets zoekt en u vervolgens op een andere plek op de pagina klikt, bijvoorbeeld op een zoekresultaat, een advertentie of een spellingcorrectie.

Activiteit van andere websites

Als u ongebruikelijke activiteit in uw Web- en app-activiteit opmerkt die niet wordt veroorzaakt door voorspellingen van Google Instant, is het mogelijk dat u een externe website of blog heeft bezocht waarop Google Zoeken of Google Maps is geïntegreerd. Dit kan bijvoorbeeld een lijst zijn met zoekresultaten of een routebeschrijving. Wanneer u inlogt bij Google, kunnen deze geïntegreerde resultaten worden opgeslagen in de geschiedenis. U kunt ze bekijken op www.google.com/history.

Activiteit van non-Google-apps

Sommige apps kunnen bepaalde activiteit delen met Google, zodat u op deze apps makkelijker informatie kunt vinden. Als u wilt dat deze informatie niet wordt opgeslagen in uw Web- en app-activiteit, verwijdert u het vinkje uit het selectievakje naast 'Geschiedenis van Chrome en andere apps opnemen in uw Web- en app-activiteit' op de pagina Accountgeschiedenis.

Overige ongebruikelijke activiteit

Als geen van beide bovenstaande situaties van toepassing is, kan het zijn dat u met uw Google-account bent ingelogd op een openbare computer waar andere mensen met uw account kunnen zoeken. Het is ook mogelijk dat iemand toegang heeft verkregen tot uw computer of uw Google-account. Meer informatie over hoe u uw account beveiligt.

Browsergeschiedenis

Uw zoekopdrachten en de sites die u bezoekt kunnen ook in de browser of de Google Toolbar worden opgeslagen. Meer informatie over het opslaan van uw browsergeschiedenis in Chrome, Safari, Internet Explorer, Google Toolbar en Firefox.

hc_author_kelly

Kaley maakt deel uit van het ondersteuningsteam voor Google Accounts en is auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder suggesties achter hoe ze haar artikel kan verbeteren.