Del tilgangen til Google-kontoen din med tredjepartsapper

For å få tilgang til bestemte funksjoner kan du gi tredjepartsapper og -tjenester noe tilgang til Google-kontoen din. En bilderedigeringsapp kan for eksempel be om tilgang til Google Foto for å bruke filtre.

Her er noen Google-produkter som tredjepartsapper og -tjenester kan be om tilgang til:

• Gmail
  • Disk
  • Kalender
  • Foto
  • Kontakter

Viktig: Tredjepartsapper er bedrifter eller utviklere utenom Google. Du bør bare gi tilgang til Google-kontoen din hvis du stoler på tredjepartsappen.

Gi tredjepartsapper tilgang til Google-kontoen din

Følg denne veiledningen for å dele noe tilgang til dataene i Google-kontoen din:

1. Når tredjepartsapper eller -tjenester ber deg om å dele tilgang til Google-kontoen din, bør du gå nøye gjennom forespørselen for å finne ut hvilke opplysninger og tillatelser tredjepartene ber om.
  2. Hvis du bestemmer deg for å dele tilgangen, må du logge på Google-kontoen din.
  3. Gi tredjepartsappen eller -tjenesten noe tilgang til Google-kontodataene dine.

Tredjepartsapper kan be om forskjellige typer tilgang til Google-kontoen din. De kan be om tilgang av disse typene:

• Tilgang til den grunnleggende profilen din: Den grunnleggende profilinformasjonen din inkluderer navn, e-postadresse og profilbilde. For å opprette en ny konto i tredjepartsapper eller -tjenester kan tredjepartsapper be om denne informasjonen. Når du logger på med Google i tredjepartsapper og -tjenester som har denne funksjonen, gir du tilgang til den grunnleggende profilen din. Se hvordan du logger på med Google.
  • Kan se og kopiere data fra Google-kontoen din: Tredjepartsapper og -tjenester kan be om tillatelse til å finne og kopiere data som kontakter, bilder, YouTube-spillelister med mer.
    • Hvis du opphever tilgangen tredjepartsappen har til Google-kontoen din, har den ikke tilgang til dataene dine lenger. Du må kanskje be om å få slettet dataene du har delt med appen allerede.
  • Kan administrere data i Google-kontoen din: Tredjepartsapper eller -tjenester kan be om tillatelse til å redigere, laste opp, opprette eller slette data i Google-kontoen din.
    • For eksempel:
      • En app for filmredigering kan redigere videoene dine og laste dem opp til YouTube-kanalen din.
      • En app for aktivitetsplanlegging kan lage eller slette aktiviteter i Google Kalender.

Rapporter tredjepartsapper

Vanlige spørsmål om tilgang til Google-kontoen din

Hvordan vet jeg hvilke tredjepartsapper som har tilgang til Google-kontodataene mine?
Du kan sjekke hvilke apper og tjenester du har gitt tilgang til Google-kontoen din, på siden for administrering av tilknytninger.

Tips: Du kan gå gjennom eller endre tilgangen for tredjepartsapper eller -tjenester ved å velge navnet på apper eller tjenester i listen.

Se appene og tjenestene dine

Hvordan fjerner jeg tredjepartstilgang til Google-kontoen min?

Hvis du ikke lenger vil at en tredjepartsapp skal ha tilgang til Google-kontoen din, kan du fjerne den fra tredjepartstilknytningene.

1. Sørg for at du er logget på Google-kontoen din.
  2. Se appene og tjenestene som har tredjepartstilgang.
  3. Velg tredjepartsappen eller -tjenesten du vil fjerne tilknytningen for, fra listen.
  4. Velg Se detaljer og så Fjern tilgangen og så Bekreft.

Tips: Hvis du har mer enn én tilknytningstype, vises tredjepartstilknytningen under «{Appnavn} har noe tilgang til Google-kontoen din».

Gjennomgå tilgang

Hvor mye av Google-dataene mine kan tredjeparter ha tilgang til?

Tredjepartsapper får bare tilgang til dataene og tjenestene du gir dem autorisasjon til. Før Google deler noen av dataene dine med tredjepartsapper eller -tjenester, ser du en liste over dataene og tjenestene tredjeparten ønsker tilgang til.

Hvis du for eksempel gir en tredjepartsapp tilgang bare til Google Kalender-dataene dine, har den bare tilgang til disse dataene, men ingen andre Google-data, for eksempel Google Foto eller kontaktene dine.

Du kan når som helst fjerne tilgangen til Google-kontoen din.

Kan tredjeparter endre dataene i Google-kontoen min?

Du kan gi tredjepartsapper ulike nivåer av tilgang til Google-kontoen din, for eksempel grunnleggende kontoinformasjon og tilgang til å se eller endre kontodataene dine. Hvis du gir tredjepartsapper tilgang til å administrere Google-kontodataene dine, kan de endre, opprette og slette data i Google-kontoen din. Når du autoriserer tilgang til kontoen din, kan du finne ut hvilken type tilgang tredjepartsappen ber om, i tilgang tredjeparter kan ha.

Skal jeg dele Google-passordet mitt med en tredjepart for tilgang?

Ikke del passordet til Google-kontoen din i tredjepartsapper eller -tjenester. Hvis du deler passordet til Google-kontoen din med tredjepartsapper eller -tjenester, får de full tilgang til kontoen din, og det kan utsette kontoen din for fare.

I stedet kan du dele noe tilgang til Google-kontoen din med tredjepartsapper og -tjenester du stoler på, siden det er sikrere.

Hva om jeg ikke er logget på Google-kontoen min?

Du må logge på Google-kontoen din for å gi tredjepartsapper eller -tjenester tilgang.

Hva om jeg har mer enn én Google-konto?

Hvis du har mer enn én Google-konto, blir du bedt om å velge kontoen du vil bruke, eller logge på en annen Google-konto for å fortsette.

Hva skjer hvis jeg sletter Google-kontoen min?

Hvis du sletter Google-kontoen din, sletter du også alle tredjepartstilknytninger. Tredjepartsappene eller -tjenestene kan beholde informasjon du har delt med dem tidligere. Du må kanskje be tredjepartsappen om å slette eventuelle data de har allerede.

Hva skjer hvis jeg sletter tredjepartskontoen min?

Når du sletter tredjepartskontoen din, påvirker det ikke Google-kontoen din.

• Hvis du vil slutte å dele dataene dine med tredjepartsapper eller -tjenester, kan du fjerne dem fra siden for administrering av tilknytninger. Dette opphever eventuell tilgang du har gitt dem tidligere.