Wanneer Google u een sms kan sturen

Hier volgen enkele redenen waarom u van Google een sms kunt ontvangen:

U heeft geen toegang tot uw account en u wilt uw wachtwoord resetten

Als u een hersteltelefoonnummer heeft toegevoegd aan uw account, kan Google u een sms met een code sturen. Met deze code kunt u uw wachtwoord resetten en opnieuw toegang krijgen. Meer informatie over het gebruik van uw telefoon als hersteloptie.

U heeft zich aangemeld voor verificatie in twee stappen

Als u verificatie in twee stappen gebruikt, heeft u ervoor gekozen een verificatiecode per sms te ontvangen wanneer u inlogt. Deze code vormt een extra beveiligingslaag voor uw account. Meer informatie over verificatie in twee stappen.

U maakt een account en we willen zeker weten dat u geen robot bent

Als u een Google-account maakt, kunnen we u vragen een verificatiecode in te voeren die we naar uw telefoon sturen. Meer informatie over verificatie van uw account via sms.

U logt in en we willen zeker weten dat u het bent

We vragen u wanneer u inlogt soms een extra handeling uit te voeren, bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

• U logt in op een locatie waar u normaal gesproken niet inlogt.
  • U gebruikt een apparaat dat u nog niet eerder heeft gebruikt.

Deze extra handeling kan bestaan uit het invoeren van een verificatiecode die we u via sms hebben toegestuurd. Meer informatie over ongebruikelijke logins.

U heeft wijzigingen aangebracht in uw account

U ontvangt een e-mail wanneer er een beveiligingsactie wordt ondernomen voor uw account (bijvoorbeeld een wachtwoordwijziging). U kunt deze meldingen ook per sms ontvangen. Meer informatie over beveiligingsmeldingen.