Når sender Google tekstmeldinger?

Nedenfor ser du noen situasjoner hvor Google kan sende tekstmeldinger (SMS).

Du kan ikke logge på kontoen din, og du vil tilbakestille passordet

Hvis du har lagt til et telefonnummer for gjenoppretting i kontoen din, kan Google sende deg en kode via tekstmelding. Du kan bruke denne koden for å tilbakestille passordet og få tilgang til kontoen igjen. Finn ut mer om hvordan du kan bruke telefonen som gjenopprettingsalternativ.

Du har registrert deg for totrinnsbekreftelse

Hvis du bruker totrinnsbekreftelse, har du valgt å få en bekreftelseskode via tekstmelding når du logger på. Dette legger til et ekstra lag med sikkerhet for kontoen din. Finn ut mer om totrinnsbekreftelse.

Du er i ferd med å opprette en konto, og vi vil sjekke at du ikke er en robot

Hvis du oppretter en Google-konto, kan det hende vi ber deg om å legge inn en bekreftelseskode vi sender til telefonen din. Finn ut mer om hvordan du kan bekrefte kontoen din via tekstmelding.

Du logger på, og vi vil sjekke at det virkelig er deg

Av og til ber vi deg om å utføre et ekstra påloggingstrinn, for eksempel hvis

• du logger på fra et uvanlig sted
  • du bruker en ny enhet

Dette ekstra trinnet kan være å skrive inn en bekreftelseskode vi sender til telefonen din via tekstmelding. Finn ut mer om uvanlige pålogginger.

Du har gjort endringer i kontoen din

Du får en e-post når det er gjort sikkerhetsrelaterte handlinger i kontoen din (for eksempel hvis passordet endres). Du kan imidlertid også få slike varsler via tekstmelding. Finn ut mer om sikkerhetsvarsler.

Du har mottatt en kode via tekstmelding som du ikke har bedt om

Du kan se bort fra og slette koden du har mottatt. Ikke del koder du mottar, med noen. For å få personlig tilpassede anbefalinger og veiledning om hvordan du beskytter Google-kontoen din, ta en regelmessig sikkerhetssjekk.