Android-laitteen katoamiseen varautuminen

Voit varautua Android-puhelimen tai ‑tabletin tai Wear OS ‑kellon katoamiseen varmistamalla, että Paikanna puhelin voi löytää laitteen. Jos laite on jo kadonnut, katso, miten voit löytää, lukita ja tyhjentää sen.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Laitteen löydettävyyden varmistaminen

Jos haluat löytää, lukita tai nollata Android-puhelimen, sen

•   on oltava päällä
  •   on oltava kirjautuneena Google-tilille
  •   on oltava yhteydessä mobiilidataan tai Wi-Fiin
  •   on oltava näkyvissä Google Playssa
  •   sijainnin on oltava päällä
  •   Paikanna puhelin ‑toiminnon on oltava päällä.
Vaihe 1: Tarkista Paikanna puhelin ‑toiminnon tila
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus Ja sitten Paikanna puhelin. Jos Suojaus-kohtaa ei näy, valitse Suojaus ja sijainti tai Google Ja sitten Suojaus.
  3. Varmista, että Paikanna puhelin on käytössä.

Vinkki: Jos tabletilla on useita käyttäjiä, vain sen omistaja voi muokata näitä asetuksia.

Vaihe 2: Tarkista sijainnin tila
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sijainti. Jos et näe Sijainti-kohtaa, etsi ohjeita puhelimesi valmistajan tukisivustolta.
  3. Ota Sijainti käyttöön.
Vaihe 3: Tarkista Google Play ‑näkyvyyden tila
Tärkeää: Paikanna puhelin ei löydä Google Playssa piilotettuja laitteita.
  1. Avaa play.google.com/settings.
  2. Valitse laite Näkyvyys-kohdasta.
Vaihe 4: Ota käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen varavaihtoehdot
Tärkeää: Jos käytät tililläsi kaksivaiheista vahvistusta, sinulla täytyy olla varapuhelinnumero tai varakoodi.
  1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse Suojaus.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑paneelista Kaksivaiheinen vahvistus.
  4. Lisää ainakin yksi näistä toisista vaiheista: ​        ​​
Varavaihtoehdot auttavat sinua pääsemään tilillesi, jos unohdat salasanan, hukkaat puhelimen tai et pysty kirjautumaan sisään muusta syystä. Lue lisää kaksivaiheisen vahvistuksen ja varavaihtoehtojen käyttöönotosta.
Vaihe 5: Tarkista laitteen löydettävyys
  1. Avaa android.com/find.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi. Jos laitteella on useampi käyttäjäprofiili, kirjaudu sisään pääprofiilin Google-tilillä. Lue lisää käyttäjäprofiileista.
  3. Jos sinulla on useita laitteita, valitse oikea laite näytön yläreunasta.

Sovelluksen asentaminen

Jotta olisit valmis etsimään Android-puhelinta tai ‑tablettia toisella laitteella, asenna Paikanna puhelin ‑sovellus Paikanna puhelin ‑sovellus.

Muita lähteitä