Android-laitteen katoamiseen varautuminen

Voit varautua Android-puhelimen tai ‑tabletin tai Wear OS ‑kellon katoamiseen varmistamalla, että Paikanna puhelin voi löytää laitteen.

Jos laite on jo kadonnut: Lisätietoja laitteen etsimisestä, lukitsemisesta tai tyhjentämisestä.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8:aa tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Laitteen löydettävyyden varmistaminen

Paikanna puhelin on oletuksena käytössä Android-laitteilla, joille on kirjauduttu Google-tilillä.

Jotta Paikanna puhelin toimii, kadonneen Android-laitteen

• on oltava päällä
  • on oltava kirjautuneena Google-tilille
  • on oltava yhteydessä mobiilidataan tai Wi-Fi-verkkoon
  • on oltava näkyvissä Google Playssa
  • sijainnin on oltava käytössä
  • Paikanna puhelin ‑toiminnon on oltava käytössä.
Vaihe 1: Tarkista Paikanna puhelin ‑toiminnon tila
Jos olet poistanut Paikanna puhelin ‑toiminnon käytöstä:
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus Ja sitten Paikanna puhelin. Jos Suojaus-kohtaa ei näy, valitse Suojaus ja sijainti tai Google Ja sitten Suojaus.
  3. Varmista, että Paikanna puhelin on käytössä.

Jos tabletilla on useita käyttäjiä, vain sen omistaja voi muokata näitä asetuksia.

Vaihe 2: Tarkista sijainnin tila
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Sijainti. Jos Sijainti-kohtaa ei näy, valitse Suojaus ja sijainti Ja sitten Sijainti.
  3. Ota Sijainti käyttöön.
Vaihe 3: Tarkista Google Play ‑näkyvyyden tila
Paikanna puhelin ei löydä Google Playssa piilotettuja laitteita. Näin teet laitteesta näkyvän:
  1. Avaa play.google.com/settings.
  2. Valitse laite Näkyvyys-kohdasta.
Vaihe 4: Tarkista laitteen löydettävyys
  1. Avaa android.com/find.
  2. Kirjaudu sisään Google-tilillesi.
    Huom. Jos laitteella on useampi käyttäjäprofiili, kirjaudu sisään pääprofiilin Google-tilillä. Lue lisää käyttäjäprofiileista.
  3. Jos sinulla on useita laitteita, valitse oikea laite näytön yläreunasta.

Sovelluksen asentaminen

Asenna Paikanna puhelin ‑sovellus Paikanna puhelin ‑sovellus, niin olet valmis etsimään Android-puhelinta tai ‑tablettia toisella laitteella.