Uw locatiegeschiedenis beheren

Locatiegeschiedenis is een instelling in uw Google-account waarmee wordt opgeslagen waar u met uw mobiele apparaat naartoe gaat, als:

• u bent ingelogd op uw Google-account,
  • u Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, en
  • Locatiemelding op het apparaat is ingeschakeld.

Als u Locatiegeschiedenis inschakelt, ondervindt u hier mogelijk voordeel van in meerdere Google-producten en -services. Via Locatiegeschiedenis kunnen we u bijvoorbeeld gepersonaliseerde kaarten bieden, aanbevelingen doen op basis van plaatsen die u heeft bezocht, helpen uw telefoon te vinden, in realtime verkeersupdates doorgeven voor uw woon-werkverkeer en relevantere advertenties weergeven.

• Locatiegeschiedenis is standaard uitgeschakeld voor uw Google-account en kan alleen worden ingeschakeld als u hiervoor kiest.
  • U kunt Locatiegeschiedenis op elk gewenst moment onderbreken in de Activiteitsopties van uw Google-account.
  • U bepaalt wat er wordt opgeslagen in uw Locatiegeschiedenis. U kunt in de tijdlijn van Google Maps bekijken waar u bent geweest en u kunt via de tijdlijn ook gegevens bewerken of verwijderen.

Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens Locatiegeschiedenis onderbreekt of locatiegegevens uit Locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere Google-sites, -apps en -services. Er kunnen bijvoorbeeld locatiegegevens worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit op Zoeken en Maps wanneer uw Web- en app-activiteit is ingeschakeld. Ook kunnen er gegevens worden opgenomen in uw foto's, afhankelijk van de instellingen van uw camera-app.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen

U kunt Locatiegeschiedenis voor uw account op elk gewenst moment uitschakelen. Als u een werk- of schoolaccount gebruikt, moet uw beheerder deze instelling voor u beschikbaar maken. Als uw beheerder dit heeft gedaan, kunt u Locatiegeschiedenis gebruiken als elke andere gebruiker.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder Activiteitsopties op Locatiegeschiedenis.
  4. Wijzigen of uw account of uw apparaten Locatiegeschiedenis kunnen melden bij Google:
    • Uw account en al uw apparaten: Schakel bovenaan Locatiegeschiedenis gebruiken in of uit.
    • Alleen een bepaald apparaat: Tik op Apparaten in dit account en schakel het apparaat vervolgens in of uit.

Als u in een browser werkt, gaat u naar het gedeelte Activiteitsopties van uw Google-account. U moet wellicht inloggen. Schakel bovenaan Locatiegeschiedenis in of uit.

Wanneer Locatiegeschiedenis is ingeschakeld

• Google ontvangt alleen Locatiegeschiedenis van apparaten waarop u bent ingelogd en waarop Locatiemelding is ingeschakeld.
  • U kunt de instelling Locatiemelding aanpassen voor elk apparaat waarop u bent ingelogd en beperken welke apparaten de locatiegegevens leveren die worden opgenomen in de locatiegeschiedenis. Als u uw instellingen voor Locatiegeschiedenis wilt wijzigen, kunt u kiezen uit de volgende opties:
    • Vanaf sommige apparaten uw locatie doorgeven en vanaf andere niet.
    • Uw locatie doorgeven vanaf al uw apparaten.
    • Locatiegeschiedenis uitschakelen voor uw Google-account. Uw locatie wordt vanaf geen van uw apparaten doorgegeven en er wordt geen nieuwe Locatiegeschiedenis geregistreerd in uw account.
  • Dit heeft geen effect op uw instellingen voor andere locatieservices op uw apparaat, zoals Google Locatieservices en 'Vind mijn apparaat'.

Wanneer Locatiegeschiedenis is uitgeschakeld

• Nieuwe locatiegegevens worden niet meer opgeslagen in uw locatiegeschiedenis.
  • Eerdere activiteit wordt niet verwijderd uit uw locatiegeschiedenis. U kunt uw locatiegeschiedenis handmatig verwijderen.
  • Dit heeft geen effect op uw instellingen voor andere locatieservices op uw apparaat, zoals Google Locatieservices en 'Vind mijn apparaat'.
  • Sommige locatiegegevens kunnen nog wel worden opgeslagen in andere instellingen, zoals 'Web- en app-activiteit', als onderdeel van uw gebruik van andere services zoals Google Zoeken en Maps, zelfs als u Locatiegeschiedenis heeft uitgeschakeld.

Locatiegeschiedenis verwijderen

De Google Maps-tijdlijn biedt u een interface waarin u uw locatiegeschiedenisgegevens kunt beheren en verwijderen. U kunt uw gehele geschiedenis verwijderen of alleen bepaalde delen ervan. Wanneer u locatiegeschiedenisgegevens uit de tijdlijn verwijdert, kunt u deze niet meer inzien.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder Activiteitsopties op Locatiegeschiedenis.
  4. Tik onderaan op Tijdlijn beheren. Google Maps Google Maps wordt geopend op uw apparaat.
  5. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  6. Kies onderaan de optie Volledige locatiegeschiedenis verwijderen of Periode uit locatiegeschiedenis verwijderen.

Als u in een browser werkt, gaat u naar maps.google.com/timeline. U moet wellicht inloggen. U kunt afzonderlijke locaties verwijderen op basis van datum of u kunt de volledige locatiegeschiedenis verwijderen in de functie Tijdlijn.

Opmerking: De functie Tijdlijn is momenteel niet beschikbaar in Zuid-Korea. U kunt vanuit uw Activiteitsopties Locatiegeschiedenis inschakelen of onderbreken en uw locatiegeschiedenisgegevens verwijderen.

Wat gebeurt er nadat u uw locatiegeschiedenis heeft verwijderd

• Als u uw gehele geschiedenis verwijdert, werken sommige Google-apps mogelijk niet meer hetzelfde als daarvoor.
  • Zelfs nadat u locatiegeschiedenisgegevens heeft verwijderd, kunnen sommige locatiegegevens worden opgeslagen in andere instellingen, zoals 'Web- en app-activiteit', als onderdeel van uw gebruik van andere services zoals Google Zoeken en Maps.

Gebruiks- en diagnostische gegevens voor Locatiegeschiedenis

Wanneer u Locatiegeschiedenis inschakelt, kan uw apparaat ook diagnostische gegevens naar Google verzenden over wat wel en niet werkt met betrekking tot Locatiegeschiedenis. Als u Locatiegeschiedenis uitschakelt, kunt u zelf beslissen of u gebruiks- en diagnostische gegevens wilt delen.

Alle gebruiksinformatie en diagnostische gegevens worden gebruikt in overeenstemming met het privacybeleid van Google.

Welke informatie uw apparaat kan delen

Uw apparaat kan informatie verzenden naar Google om Locatiegeschiedenis te verbeteren. De informatie die wordt verzonden kan bijvoorbeeld bestaan uit:

• De kwaliteit en duur van uw verbinding met mobiele netwerken, gps, wifi-netwerken of Bluetooth
  • De status van uw locatie-instellingen
  • Informatie over opnieuw opstarten en crashrapporten
  • Apps die worden gebruikt om de locatiegeschiedenis in of uit te schakelen
  • Batterijniveaus
Hoe gedeelde informatie helpt om Google te verbeteren

De gebruiksinformatie en diagnostische gegevens kunnen worden gebruikt om Google-apps en -producten en Android-apparaten te verbeteren. Google kan deze informatie bijvoorbeeld gebruiken om de volgende aspecten te verbeteren:

• Batterijduur: Google kan informatie over de handelingen die het meeste van de batterij van uw apparaat vergen, gebruiken om het batterijverbruik voor veelgebruikte functies te beperken.
  • Locatienauwkeurigheid: Google kan informatie van locatiesensoren en -instellingen gebruiken om locatieschattingen voor apps en services te verbeteren.

Meer informatie over andere locatie-instellingen