Gör den nya säkerhetskontrollen. Öka Google-kontots säkerhet på två minuter.

Hantera Google Inställningar

Om Google Play-tjänster används på Android-enheten kan du hantera appar och tjänster från Google i Google Inställningar.

Obs! Android fungerar inte på samma sätt på alla enheter. Anvisningarna gäller enheter med Android 8.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Öppna Google Inställningar

Beroende på vilken enhet du använder gör du något av följande:

• Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten och sedan Google.
  • Öppna en separat app som heter Google Inställningar Google Inställningar.

Hantera Google Inställningar

Beroende på enhet och Android-version kan du hitta följande i Google inställningar:

Konto

• Inloggning och säkerhet
    Visa eller ändra Google-kontots säkerhetsinställningar, till exempel lösenord, återställningsinformation och säkerhetsvarningar. Du kan även göra en säkerhetskontroll.
  • Personliga uppgifter och sekretess
    Visa eller ändra Google-kontots sekretessinställningar, till exempel namn, e-postadresser och typer av data som ska sparas. Du kan även göra en sekretesskontroll.
  • Kontoinställningar

Visa eller ändra Google-kontots inställningar, till exempel språk och Google Drive Lagring. Du kan även radera enskilda Google-tjänster.

Tjänster

Säkerhet

Säkerhetskod

Hämta verifieringskoder för säker inloggning på Google:

1. Tryck på Säkerhet under Tjänster.
  2. Tryck på Säkerhetskod.

Verifieringskoder kan även hämtas när enheten är offline.

Läs mer om hur du bekräftar din identitet med Android-enheten.

Hitta min enhet

Så här hanterar du inställningar för att hitta och fjärrensa en borttappad enhet:

1. Tryck på Säkerhet under Tjänster.
  2. Tryck på Hitta min enhet.

Läs mer om hur du hittar, låser eller rensar en borttappad enhet.

Google Play Protect

Du kan söka igenom appar för att ta reda på om de är skadliga. Så här verifierar du appar:

1. Tryck på Säkerhet under Tjänster.
  2. Tryck på Google Play Protect.
  3. Aktivera Sök efter säkerhetshot på enheten.

Läs mer om hur du skyddar enheten mot skadliga appar.

Rensa appdata

Om en app inte kommer från Google kan du ta bort appdatan från Google-kontot. Tryck på Mer Mer på huvudskärmen för Google Inställningar och sedan Rensa appdata .

Läs mer om hur du frigör utrymme.

Användning och diagnostik

Du kan skicka information om hur enheten används och fungerar till Google. Informationen hjälper Google att förbättra Android för alla användare. Tryck på Mer Mer på huvudskärmen för Google Inställningar och sedan Användning och diagnostik.

Läs mer om hur du delar information för att förbättra Android.