Administrer Google Innstillinger

Hvis Android-enheten din bruker Google Play Tjenester, kan du administrere Google-appene og -tjenestene dine i Google Innstillinger.

Merk: Android kan variere fra enhet til enhet. Denne veiledningen gjelder for enheter som kjører Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvordan du kan sjekke Android-versjonen din.

Åpne Google Innstillinger

Avhengig av hvilken enhet du har:

• Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten din og deretter Google.
  • Åpne en egen app som heter Google Innstillinger Google Innstillinger.

Administrer Google Innstillinger

Avhengig av hvilken enhet og Android-versjon du har, kan Google-innstillingene omfatte følgende:

Konto

• Pålogging og sikkerhet
    Se eller endre sikkerhetsinnstillingene for Google-kontoen din, for eksempel passordet, gjenopprettingsinformasjonen og sikkerhetsvarslene. Du kan også starte en sikkerhetssjekk.
  • Personlig info og personvern
    Se eller endre personverninnstillingene for Google-kontoen din, for eksempel navnet ditt, e-postadressen din og hvilke datatyper som skal lagres. Du kan også starte en personvernsjekk.
  • Kontoinnstillinger

Se eller endre innstillingene for Google-kontoen din, for eksempel språk og Google Disk-lagring. Du kan også slette individuelle Google-tjenester.

Tjenester

• Annonser
    Velg bort personlig tilpassede annonser, eller tilbakestill annonserings-ID-en din.
  • Tilkoblede apper
    Administrer appene som er tilkoblet Google-kontoen din, for eksempel apper med tillatelse til å logge på Google.
  • Telefonnummeret til enheten
    Administrer hvordan Google kan bruke telefonnummeret ditt for å hjelpe folk med å kontakte deg
  • Google Fit
    Se eller koble fra apper og enheter som er tilkoblet Google Fit. Finn ut hvordan du administrerer Google Fit-innstillinger.
  • Posisjon
    Administrer posisjonsinnstillinger. Finn ut hvordan du administrerer posisjonsloggen.
  • Søk
    Administrer innstillinger og preferanser for Google-appen Google . Finn ut mer om Google-appen.

Sikkerhet

Sikkerhetskode

Slik får du sikkerhetsbekreftelseskoder for Google-påloggingssider:

1. Trykk på Sikkerhet under «Tjenester».
  2. Trykk på Sikkerhetskode.

Du kan få sikkerhetskoder selv om enheten er uten nett.

Finn ut hvordan du bekrefter identiteten din med Android-enheten.

Finn enheten min

Slik administrerer du innstillinger for ekstern lokalisering og tømming av en mistet enhet:

1. Trykk på Sikkerhet under «Tjenester».
  2. Trykk på Finn enheten min.

Finn ut hvordan du finner, låser eller tømmer en mistet enhet.

Google Play Protect

Du kan skanne apper for å finne ut om de er potensielt skadelige. Slik bekrefter du apper:

1. Trykk på Sikkerhet under «Tjenester».
  2. Trykk på Google Play Protect.
  3. Slå på Skann enheten for sikkerhetstrusler.

Finn ut hvordan du beskytter enheten din mot skadelige apper.

Slett appdata

Hvis en app ikke er laget av Google, kan du slette appdataene til denne appen fra Google-kontoen din. Trykk på Mer på hovedskjermen for Google Innstillinger Mer og deretter Slett appdata.

Finn ut hvordan du frigjør plass.

Bruk og diagnostikk

Du kan sende informasjon til Google om hvordan du bruker enheten din, og hvordan den fungerer. Deling av denne informasjonen kan hjelpe Google med å forbedre Android for alle. Trykk på Mer Mer på hovedskjermen for Google Innstillinger og deretter Bruk og diagnostikk.

Finn ut mer om deling av informasjon for å forbedre Android.