Apparaten met accounttoegang bekijken

Je kunt computers, telefoons en andere apparaten bekijken waarop je onlangs bent of was ingelogd op je Google-account. Check google.com/devices om na te gaan of niemand anders is ingelogd op je account.

Apparaten checken

1. Ga naar je Google-account.
  2. Selecteer in het navigatievenster links de optie Beveiliging.
  3. Selecteer in het deelvenster Je apparaten de optie Alle apparaten beheren.
  4. Je ziet apparaten waarop je momenteel op je Google-account bent ingelogd of in de afgelopen weken was ingelogd. Selecteer een apparaat of sessie voor meer informatie.
  5. Bij apparaten of sessies waarvan je bent uitgelogd, staat de tekst Uitgelogd.
  6. Als je meerdere sessies voor hetzelfde apparaattype ziet, zijn deze mogelijk allemaal afkomstig van één apparaat of van meerdere apparaten. Bekijk de details. Als je niet zeker weet of alle sessies afkomstig zijn van je apparaten, log je uit van de sessies.

Wat is een sessie?

In sommige gevallen zie je sessies in plaats van afzonderlijke apparaten. Een sessie is een periode waarin je bent ingelogd op je Google-account vanuit een browser, app of service op het apparaat. Het is normaal als er meerdere sessies op hetzelfde apparaat zijn.

In de volgende gevallen kan een afzonderlijke sessie op het apparaat worden gemaakt:

• Je logt in op een nieuw apparaat.
  • Je geeft je wachtwoord opnieuw op om te bevestigen dat jij het bent.
  • Je logt in bij een nieuwe browser, app of service.
  • Je geeft een app toegang tot je accountgegevens.
  • Je logt in via een incognito- of privévenster.

Voor je veiligheid toont de pagina elke sessie zodat je de details ervan kunt bekijken en kunt uitloggen als je niet zeker weet of de sessie van jou is.

Wat de getoonde tijd betekent

De tijden op de pagina komen overeen met de laatste keer dat er communicatie is geweest tussen het apparaat of de sessie en de systemen van Google, op elke locatie.

Deze communicatie kan het volgende omvatten:

• gebruikersacties, zoals wanneer je een Google-account of Google-apps gebruikt,
  • automatische synchronisatie die op de achtergrond plaatsvindt tussen een service en Google.

Daarom kun je een tijd zien die recenter is dan toen je het apparaat voor het laatst hebt gebruikt.

Uitloggen van een apparaat dat je niet meer gebruikt

Beveilig je account door in de volgende situaties uit te loggen bij een apparaat:

• Je bent het apparaat kwijtgeraakt of hebt het niet meer in je bezit
  • Het apparaat is niet van jou

Belangrijk: Als je een apparaat niet herkent of als er onbekende activiteit plaatsvindt in je account, volg je de stappen om je account te beveiligen.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Selecteer in het navigatievenster links de optie Beveiliging.
  3. Selecteer in het deelvenster Je apparaten de optie Alle apparaten beheren.
  4. Selecteer het apparaat en dan Uitloggen.
  5. Als je meerdere sessies met dezelfde apparaatnaam ziet, kunnen deze allemaal afkomstig zijn van hetzelfde apparaat of van meerdere apparaten. Als je wilt zorgen dat er geen accounttoegang is op een apparaat, log je uit van alle sessies met deze apparaatnaam.

Je account beveiligen als je een onbekend apparaat ziet

1. Ga naar je Google-account.
  2. Selecteer in het navigatievenster links de optie Beveiliging.
  3. Selecteer in het deelvenster Je apparaten de optie Alle apparaten beheren.

Let op deze signalen die erop kunnen wijzen dat iemand anders je account gebruikt:

• Je herkent een apparaat niet. In de volgende situaties herken je een activiteit misschien niet, terwijl jij het wel was:
    • Je maakt gebruik van een nieuw apparaat.
    • Je hebt het apparaat van iemand anders of een openbare computer (bijvoorbeeld in een bibliotheek) gebruikt. Bekijk meer informatie over uitloggen bij een openbaar apparaat waar je niet meer bij in de buurt bent.
    • Je hebt je apparaat kort geleden teruggezet op de fabrieksinstellingen. Het apparaat kan in dat geval nog wel verschijnen.
  • Je was niet op de locatie op het vermelde tijdstip. In de volgende situaties herken je een locatie misschien niet, terwijl je er wel was:
  • Je kunt je niet herinneren dat je je account op een bepaalde datum of tijd hebt gebruikt. Je herkent een bepaalde datum en tijd misschien niet als je apps gebruikt die verbinding maken met je Google-account, zoals Gmail of Google Agenda. De tijden kunnen namelijk recenter zijn dan je je herinnert.
  • Je ziet een andere browser (zoals Chrome of Safari) dan de browser die je meestal gebruikt.