Se enheter med kontotilgang

Du kan se datamaskiner, telefoner og andre enheter der du er eller nylig har vært logget på Google-kontoen din. Du kan gå til google.com/devices for å sjekke at ingen andre har logget på kontoen din.

Gjennomgå enheter

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Velg Administrer alle enheter i Enhetene dine-panelet.
  4. Du ser enheter der du er logget på Google-kontoen din nå eller har vært det i løpet av de siste ukene. Velg en enhet eller økt for å se mer informasjon.
  5. Enheter eller økter der du er logget av, har en «Logget av»-indikator.
  6. Hvis flere økter vises for den samme enhetstypen, kan alle disse øktene være på én enhet eller på flere enheter. Gjennomgå detaljene, og hvis du ikke er sikker på at alle øktene kommer fra enhetene dine, logger du av dem.

Hva er en økt?

I noen tilfeller kan du se økter i stedet for enkeltenheter. En økt er en periode du er logget på Google-kontoen din fra en nettleser, app eller tjeneste på enheten. Det er vanlig å ha flere økter på én enhet.

En egen økt kan opprettes på enheten

• når du logger på en ny enhet
  • når du skriver inn passordet ditt på nytt for å bekrefte at det er deg
  • når du logger på i en ny nettleser, app eller tjeneste
  • når du gir en app tilgang til kontodataene dine
  • når du logger på i et inkognitovindu eller vindu for privat surfing

Av sikkerhetshensyn vises hver økt på siden, slik at du kan gjennomgå detaljene og logge av økter hvis du ikke er sikker på at de er dine.

Dette betyr tidspunktet som vises

Tidspunktene som vises på siden, representerer den siste gangen det var kommunikasjon mellom enheten eller økten og Googles systemer, på hver posisjon.

Denne kommunikasjonen kan omfatte

• brukerhandlinger, for eksempel når du bruker Google-kontoen eller Google-apper
  • automatisk synkronisering som skjer i bakgrunnen mellom tjenester og Google

Derfor kan det hende du ser et tidspunkt som er senere enn da du sist brukte enheten.

Logg av enheter du ikke bruker lenger

For å beskytte enheten din bør du logge av enheter som

• er mistet eller du ikke eier lenger
  • ikke tilhører deg

Viktig: Hvis du ikke gjenkjenner en enhet eller det er ukjent aktivitet i kontoen din, følger du trinnene for å gjøre kontoen sikrere.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Velg Administrer alle enheter i Enhetene dine-panelet.
  4. Velg enheten og så Logg av.
  5. Hvis flere økter vises med det samme enhetsnavnet, kan alle komme fra den samme enheten eller fra flere enheter. Hvis du vil sikre at en enhet ikke har kontotilgang, kan du logge av alle øktene som har dette enhetsnavnet.

Beskytt kontoen din hvis du ser en ukjent enhet

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Velg Administrer alle enheter i Enhetene dine-panelet.

Du kan se etter disse tegnene på at noen andre bruker kontoen din:

• Du kjenner ikke igjen enheter. I disse situasjonene kjenner du kanskje ikke igjen aktivitet som faktisk var din:
    • Du har begynt å bruke en ny enhet.
    • Du har brukt en enhet som tilhører noen andre, eller en offentlig datamaskin, for eksempel i et bibliotek. Finn ut hvordan du logger av en offentlig enhet du ikke bruker lenger.
    • Du har nylig tilbakestilt enheten til fabrikkinnstillingene. Enheten kan fortsatt vises.
  • Du var ikke på et sted på det oppførte tidspunktet. I disse situasjonene kjenner du kanskje ikke igjen et sted du faktisk har vært:
  • Du husker ikke at du brukte kontoen din på et bestemt tidspunkt eller et bestemt sted. Du gjenkjenner kanskje ikke en bestemt dato og et bestemt klokkeslett hvis du har apper som kobler seg til Google-kontoen din, for eksempel Gmail eller Kalender, siden tidspunktene kan være mer nylig enn du husker.
  • Du ser en annen nettleser (for eksempel Chrome eller Safari) enn den du vanligvis bruker.