Tietoa Tilin käyttämättömyydenhallinnasta

Tilin käyttämättömyydenhallinnan avulla käyttäjät voivat jakaa joitakin tilitietojaan tai ilmoittaa valitsemalleen henkilölle, jos heidän tilinsä on käyttämättä tietyn ajan. Voit ottaa toiminnon käyttöön siirtymällä Tilin käyttämättömyydenhallinnan sivulle ja valitsemalla Ota käyttöön.

Miten seuraamme tilisi aktiivisuutta?

Tarkastelemme Google-tilisi aktiivisuutta useiden eri tekijöiden perusteella. Näihin kuuluvat viimeisimmät kirjautumisesi, Omat tapahtumat ‑sivulla näkyvä viimeaikainen toimintasi, Gmailin käyttösi (esim. puhelimesi Gmail-sovellus) ja Androidin kirjautumiset.

Mitä tapahtuu, kun tili poistetaan?

Google-tilin poistaminen vaikuttaa kaikkiin siihen yhdistettyihin tuotteisiin (esimerkiksi Bloggeriin, AdSenseen ja Gmailiin), mutta vaikutus vaihtelee tuotteen mukaan. Voit tarkastella tiliisi yhdistettyjä tietoja Google Hallintapaneelissa. Jos käytät Gmailia tililläsi, et voi enää käyttää kyseistä sähköpostiosoitetta. Et myöskään voi ottaa Gmail-käyttäjänimeäsi uudelleen käyttöön.

Miksi minun on annettava luotetun kontaktin puhelinnumero?

Käytämme puhelinnumeroa ainoastaan varmistaaksemme, että vain luotettu kontakti voi ladata tietosi. Kun vahvistamme henkilöllisyyden puhelinnumeron avulla, estämme luvattoman käytön henkilöiltä, jotka saattavat saada luotetulle kontaktille lähetetyn sähköpostin käsiinsä.

Mitä luotetuille kontakteille toimitetaan?

Kontaktit saavat ilmoituksen vasta, kun tilisi on ollut käyttämätön määrittämäsi ajan. Heille ei siis lähetetä ilmoitusta ottaessasi palvelun käyttöön. Jos olet päättänyt vain ilmoittaa kontakteille tilisi käyttämättömyydestä, he saavat sähköpostin, jonka kirjoitat palvelun käyttöönoton yhteydessä. Lisäämme sähköpostiin alaviitteen, jossa kerromme sinun pyytäneen Googlea lähettämään puolestasi sähköpostin, kun lopetat tilisi käyttämisen. Alaviite voi olla suunnilleen seuraava:

Matti Meikäläinen (matti.meikalainen@gmail.com) pyysi Googlea lähettämään tämän sähköpostin sinulle, mikäli hän lopettaa tilinsä käyttämisen.

Ystävällisin terveisin
Google-tilien tiimi

Jos päätät jakaa tietoja luotetulle kontaktille, sähköposti sisältää myös luettelon jaettavista tiedoista sekä linkin, jonka avulla he voivat ladata tietosi. Silloin viesti voi olla seuraavanlainen:

Matti Meikäläinen (matti.meikalainen@gmail.com) pyysi Googlea lähettämään tämän sähköpostin sinulle, mikäli hän lopettaa tilinsä käyttämisen.

Matti Meikäläinen on antanut sinulle käyttöoikeuden seuraavien tilien tietoihin:

• Blogger
  • Drive
  • Sähköposti
  • YouTube

Voit ladata Matin tiedot täällä.

Ystävällisin terveisin
Google-tilien tiimi