Opprett en Google-konto

Med en Google-konto får du tilgang til mange Google-produkter. Med en Google-konto kan du for eksempel

• sende og motta e-post med Gmail
  • finne nye favorittvideoer på YouTube
  • laste ned apper fra Google Play

Trinn 1: Opprett en Google-konto

Når du oppretter en Google-konto, spør vi om noe personlig informasjon. Ved å oppgi nøyaktig informasjon kan du bidra til å beskytte kontoen din og gjøre tjenestene våre nyttigere.

Tips: Du trenger ikke en Gmail-konto for å opprette en Google-konto. Du kan bruke e-postadresser som ikke er Gmail-adresser, til å opprette en konto i stedet.

Velg et nytt brukernavn
  1. Gå til nettsiden for oppretting av Google-kontoer.
  2. Skriv inn navnet ditt.
  3. I «Brukernavn»-feltet skriver du inn brukernavnet du ønsker for kontoen din.
  4. Skriv inn og bekreft passordet ditt.
  5. Klikk på Neste.
  6. Bekreft mobiltelefonnummeret ditt med koden som ble sendt via tekstmelding.
  7. Klikk på Bekreft.
Sjekk om du allerede har en Google-konto

Hvis du har logget på et Google-produkt før (f.eks. Gmail, Maps eller YouTube), har du allerede en Google-konto. Du kan bruke det samme brukernavnet og passordet til å logge på alle andre Google-produkter.

Hvis du ikke kan huske å ha logget på før, og du vil sjekke om du har en konto, kan du skrive inn e-postadressen din. Du ser en melding hvis ingen Google-konto er tilknyttet e-postadressen din.

Hvis du har glemt brukernavnet eller passordet ditt, kan du gjenopprette kontoen din.

Sjekk hvor e-postvarsler sendes

Som standard sendes alle kontorelaterte varsler til den nye Gmail-adressen eller til e-postadressen som ikke er fra Google, hvis du registrerte deg med en eksisterende e-postadresse.

For å endre hvor du får varsler, endre e-postadressen din for kontakt.

Tips: Du kan opprette en Google-konto med en e-postadresse som ikke er fra Google, som du allerede eier.

Bruk en eksisterende e-postadresse

1. Gå til nettsiden for oppretting av Google-kontoer.
  2. Skriv inn navnet ditt.
  3. Klikk på Bruk den nåværende e-postadressen min i stedet.
  4. Skriv inn den nåværende e-postadressen din.
  5. Klikk på Neste.
  6. Bekreft e-postadressen din med koden som ble sendt til den eksisterende e-postadressen din.
  7. Klikk på Bekreft.

Trinn 2: Beskytt kontoen din med gjenopprettingsinformasjon

Hvis du glemmer passordet ditt eller noen bruker kontoen din uten tillatelse, gjør oppdatert gjenopprettingsinformasjon det mye mer sannsynlig at du får tilgang til kontoen din igjen.

Finn ut hvordan du kan unngå å bli låst ute av kontoen din.