Tiettyjen mainosten estäminen

Et voi välttää mainoksia verkossa, mutta voit poistaa joitakin ei-toivottuja mainoksia. Voit myös lopettaa kiinnostuksesi kohteisiin ja tietoihisi perustuvien mainosten näyttämisen.

Ponnahdusmainosten estäminen

Voit poistaa ponnahdusmainokset käytöstä Chromessa ja monissa muissa selaimissa. Jos näet niitä edelleen, lue ohjeet haittaohjelmien poistamiseen Chromesta.

Ei-toivottujen mainosten poistaminen

Mainoksen estäminen estää myös muut saman mainostajan mainokset. Jos mainostajalla on useita verkkosivustoja, saatat joutua estämään useita mainoksia.

Lue ohjeet mainosvalintojen saamiseen kaikille laitteille.

Google-palveluissa

Mainoksen kohdalta:

• Napauta Google Hausta puhelimen tai tabletin Tiedot Tiedot ja sitten Miksi tämä mainos. Poista käytöstä Näytä mainokset lähteestä [mainostaja].
  • Valitse YouTubesta Tiedot Tiedot ja sitten Älä näytä tätä mainosta.
  • Valitse Gmailissa Tiedot Tiedot ja sitten Hallinnoi tällaisia mainoksia ja sitten Estä tämä mainostaja.

Googlen yhteistyökumppaneiden verkkosivustoilla ja sovelluksissa

Personoitujen mainosten poistaminen käytöstä

1. Siirry Mainosasetukset-sivulle.
  2. Valitse muutoksen kohde:
    • Kaikilla laitteilla: Jos et ole kirjautunut sisään, valitse oikeasta yläreunasta Kirjaudu sisään. Seuraa ohjeita.
    • Käyttämälläsi laitteella tai selaimella: Pysy uloskirjautuneena.
  3. Laita mainosten personointi pois päältä

Kun personoidut mainokset on poistettu käytöstä, Google ei enää käytä tietojasi mainosten personointiin sinulle. Mainoksia voidaan silti näyttää yleisen sijaintisi, selaamasi sivuston sisällön ja muiden tietojen perusteella.

Chrome-selaimen asetusten tallentaminen

Voit myös poistaa personoidut mainokset käytöstä selaimessa asentamalla Interest-Based Ads Opt Out ‑laajennuksen.

Mikä ei muutu

Seuraavat asiat eivät muutu, vaikka estät Google-mainoksen tai poistat yksilölliset mainokset käytöstä:

• Kaikkia mainoksia ei estetä: Jos poistat yksilölliset mainokset käytöstä, Google-mainokset käyttävät yleistä sijaintiasi, selaamasi sivuston sisältöä ja muita tietoja.
  • Muiden verkostojen mainokset eivät muutu: Google-mainosasetuksesi eivät vaikuta muihin mainosverkostoihin.
  • Uloskirjattujen laitteiden asetukset eivät muutu: Lue ohjeet mainosvalintojen soveltamiseksi kaikilla laitteilla.
  • Asetuksiasi ei sovelleta uloskirjautuneena ilman evästeitä: Jos poistat evästeet tai käytät evästeet estävää selainta, mainosasetuksesi eivät ole käytössä.
    • Jos haluat tyhjentää evästeet menettämättä asetuksiasi, asenna Protect My Choices ‑laajennus.
    • Useimmat mobiililaitteet eivät käytä evästeitä. Etsi puhelimelta tai tabletilta asetuksia, jotka liittyvät kiinnostuksiin perustuviin mainoksiin, yksilöllisiin mainoksiin tai mainostunnisteisiin.